Αποχαιρετισμός στον πρόεδρό μας Κώστα Κακκαβά

Αποχαιρετισμός στον πρόεδρό μας Κώστα Κακκαβά

Οκτώβριος 30, 2018 - 07:24
0 σχόλια

Σήμερα στη Μεγαλόπολη αποχαιρετάμε μια εμβληματική μορφή του Αντιστασιακού αγώνα ενάντια στο φασισμό, τον Κώστα Κακκαβά. Αλλά και σαν ΠΟΑΕΑ παράρτημα Μεγαλόπολης νιώθουμε ακόμα πιο φτωχοί γιατί χάσαμε τον πρόεδρο μας.

Ο Κώστας Κακκαβάς υπήρξε ακούραστος πρωταγωνιστής σε όλους τους Πολιτικούς και Κοινωνικούς αγώνες για την εδραίωση της Δημοκρατίας και την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για το λαό. Με βαριά κληρονομιά, ανιψιός του Πολύβιου Ισαριώτη, από νεολαίος ακόμα μπήκε μπροστά με την Αριστερά και κράτησε αυτή του την μάχιμη εικόνα όλα τα χρόνια. Είχε ενεργή παρουσία στην Αντίσταση κατά τα χρόνια της Κατοχής. Τα πρώτα μετακατοχικά χρόνια όταν ανοίξαμε τα γραφεία της ΕΔΑ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, τον εύρισκες εκεί καθημερινά να οργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις σε όλη την επαρχία και το Νομό. Κυνηγήθηκε σαν αριστερός δημοκράτης που ήταν, πήγε εξορία το 1967 στη Γυάρο, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, αλλά ποτέ δεν αποσύρθηκε από τους αγώνες. Το 1982-86 εκλέχθηκε δήμαρχος Μεγαλόπολης και του δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσει τεράστιο και μοναδικό έργο για την πόλη. Το Κέντρο Υγείας, το Κλειστό Γυμναστήριο, το αποχετευτικό δίκτυο, το μνημείο των 212 Πεσόντων στις Βίγλες και τόσα άλλα.

Ο Κώστας Κακκαβάς θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας για τις αρχές του, για τους αγώνες του, για την σεμνή και αξιοπρεπή ζωή του. Παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους η όλη προσφορά του.

Στη γυναίκα του Ελένη και στα παιδιά του Θοδωρή και Πολύβιο εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Μεγαλόπολης

Γιώργης Κάβουρας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.