Απογοητευτική η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Απογοητευτική η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 30, 2014 - 13:35
0 σχόλια

Χθες Τετάρτη 29 Οκτωβρίου είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη με 28 θέματα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση για να καλύψει κάποια συγκεκριμένα θέματα και κυρίως το θέμα 9 ,  την συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Μεγαλόπολης.

Δυστυχώς φίλοι και φίλες μου αναγκάστηκα να αποχωρήσω στις 11 το βράδυ , χωρίς να έχω καλύψει το θέμα γιατί εκείνη την ώρα η συζήτηση αφορούσε ακόμα το 6ο θέμα !!

Αιτία της τόσο μεγάλης καθυστέρησης δεν ήταν βέβαια τα  2-3 θέματα που μπήκαν εκτός ημερήσιας διάταξης.

Βασική αιτία είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εφαρμογή του κανονισμού , τον οποίο πολλοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν ακόμα  αλλά και αυτοί που τον γνωρίζουν δεν τον εφαρμόζουν!

Δυστυχώς αρκετοί σύμβουλοι  αλλά όμως πάντα συγκεκριμένοι , παίρνουν  τον λόγο όποτε θέλουν  , διακόπτουν  όποιον ομιλητή μιλάει και γενικά η εικόνα που βλέπει κάποιος είναι το απόλυτο μπάχαλο.

Πολλά επίσης είναι και τα παράπονα για έλλειψη ενημέρωσης των θεμάτων. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει η αν γίνεται για την δημιουργία εντυπώσεων.

Και χθες λοιπόν , επικράτησαν ανάλογες σκηνές και πολλοί πολίτες που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν το συμβούλιο απλά έβαλαν το κεφάλι κάτω και έφυγαν. όπως έφυγα και εγώ έχοντας καταγράψει 4 ώρες βίντεο μόνο με φωνές και αντεγκλήσεις. Και από ουσία μηδέν !

Ίσως ορισμένοι μέσα στο συμβούλιο να το θέλουν αυτό. Να θέλουν να μην πηγαίνουμε στα συμβούλια και να έχουν την ησυχία τους η θέλουν να μην ακούμε και να μην μαθαίνουμε τι λέγεται.

Ίσως πάλι κάποιοι να βλέπουν το συμβούλιο σαν μια ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση σε οτιδήποτε , ακόμα και στο πιο άσχετο θέμα.

Πολλοί επίσης σύμβουλοι μέσα σε μια νύχτα ξέχασαν τις προηγούμενες διαδικασίες και  τώρα εφαρμόζουν άλλες επειδή άλλαξε η θέση τους.

Η ουσία πάντως είναι μια , αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να  γίνει κάτι καλό σε αυτή την πόλη.

Υπάρχουν βέβαια και σύμβουλοι που πραγματικά  κρατάνε την διαδικασία και μάλιστα βοηθούν.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους   και πρέπει όσο είναι καιρός να αντιληφθούν οι άρχοντες μας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρένα , ούτε γήπεδο , ούτε καφενείο.

Κύριε Δήμαρχε και κύριε πρόεδρε του συμβουλίου , οφείλετε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του συμβουλίου και τις προϋποθέσεις να μπορούν οι πολίτες να σας παρακολουθούν και εμείς να μπορούμε να ενημερώνουμε σωστά τον κόσμο. Δεν πρέπει να επιτρέψετε να υπάρχει αυτή η απογοητευτική εικόνα που αποκομίσαμε όλοι μας χθες .

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με συμβούλια που κρατάνε 6 η 7 ώρες !

Απευθύνομαι σε όλους , όποιος πραγματικά πιστεύει ότι οι πολίτες τον επέλεξαν να τους εκπροσωπεί , οφείλει να προστατεύσει τον θεσμό του συμβουλίου.

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.