Απόφαση- Κόλαφος της ανακρίτριας για την υπόθεση των έργων στη Βόρεια Κυνουρία

Απόφαση- Κόλαφος της ανακρίτριας για την υπόθεση των έργων στη Βόρεια Κυνουρία

Μάρτιος 18, 2014 - 17:34
1 σχόλια

Στα πλαίσια των όσων εξελίχθηκαν με υπόθεση πρώην δημάρχου της Βόρειας Κυνουρίας, καθώς κατηγορείτο για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, η απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας εξεδόθη και απ’ ότι φαίνεται, η «ποινή» μάλλον δεν είναι καθόλου αρεστή στον κατηγορούμενο, αφού αποφασίστηκε  για εκείνον, απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα, και εγγυοδοσία του ποσού της τάξεως των 3.000 ευρώ.

Όπως είχε αναφερθεί στο εν λόγω θέμα το ArcadiaPortal, πριν ακόμα καλά-  καλά η υπόθεση διεκπεραιωθεί, φαίνεται ότι η απόφαση επιβεβαιώνει και τα ρεπορταζ.

Εξετάστηκαν πάνω από 40 μάρτυρες, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε πριν την εκδίκαση της υπόθεσης με τον κατηγορούμενο, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια και πως σύντομα θα λάμψει η αλήθεια.

Το πόρισμα, το οποίο οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια, αναφέρεται αναλυτικά στα υπό εξέταση έργα που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης χωριών, σε γεωτρήσεις , σε αποκαταστάσεις ζημιών αλλά και σε συντηρήσεις  φωτισμού ενώ σε κάποια εκ των έργων δε βρέθηκαν διαβιβαστικά αποφάσεων για τον κατά νόμο έλεγχο νομιμότητας ούτε σχετικές επικυρωτικές αποφάσεις.

Σε κάποια άλλα έργα υπήρχαν εγγυητικές επιστολές με ημερομηνία έκδοσης επιστολής μεταγενέστερη της υπογραφής του συμφωνητικού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως 23 από τις 25 συμβάσεις υπογράφηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2006 (10 τον Οκτώβριο, 4 το Νοέμβριο και 9 το Δεκέμβριο).

Επίσης 8 έργα φωτισμού ανατέθηκαν στον ίδιο εργολάβο αλλά το έργο δεν αφορούσε σε εκτέλεση αλλά σε προμήθεια υλικών.

Ακόμα, πολλά έργα έγιναν με διαφορετικό τρόπο από αυτό που είχε ζητήσει το αρμόδιο όργανο και σε κάποιες περιπτώσεις εκκρεμούν και δικαστήρια  μετά από προσφυγή ενδιαφερομένων.

Τέλος, να αναφερθεί ότι με τα λεγόμενα του πρώην δημάρχου, δεν έχουν παραδοθεί όλα τα έγγραφα από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, γι’ αυτό και υπάρχει η απόφαση, η οποία θα ανατραπεί, όπως αναφέραμε και σε χθεσινό σχετικό άρθρο για την εν λόγω υπόθεση.

Διαβάστε και τις σχετικές αναρτήσεις του Arcadia Portal

Ανακρίσεις και απολογίες για έργα του παρελθόντος στην Κυνουρία

Πόρισμα – καταπέλτης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για έργα και πράξεις του πρώην δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αβάπτιστο το ***;