Απόφαση-κόλαφος για τον Δήμο Τρίπολης: Να αδειάσει τώρα η Αγία Τριάδα

Απόφαση-κόλαφος για τον Δήμο Τρίπολης: Να αδειάσει τώρα η Αγία Τριάδα

Σεπτέμβριος 29, 2018 - 21:02
14 σχόλια

Το πρόβλημα των απορριμμάτων «καίει» τον Δήμο Τρίπολης. Και ενώ η δημοτική αρχή μόλις προχθές διαβεβαίωνε τους δημότες ότι προχωρεί η κατασκευή του σταθμού προσωρινής διαχείρισης στο Μεγαβούνι, που, σύμφωνα με τους δημοτικούς άρχοντες, θα αποσυμφορήσει την κατάσταση, σε βάθος χρόνου ασφαλώς, ένας νέος και δυνατός «πονοκέφαλος» έρχεται να ταλαιπωρήσει τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, απόφαση-κόλαφο για τον Δήμο εξέδωσε το Πρωτοδικείο Τρίπολης. Το δικαστήριο καλεί τον Δήμο να απομακρύνει τα σκουπίδια από τη χωματερή στον δρόμο Τρίπολης – Τεγέας, στην περιοχή της Αγίας Τριάδα, και τον υποχρεώνει να διαφυλάσσει την υγεία των κατοίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση, με αριθμό 159/2018 (ασφαλιστικά μέτρα), το Πρωτοδικείο καλεί τον  Δήμο Τρίπολης να αποσύρει άμεσα τα απορρίμματα από την περιοχή της Αγίας Τριάδας κατά το ήμισυ τουλάχιστον (15.000 m3), να κάνει ψεκασμούς στην περιοχή ώστε να προφυλάξει τους κατίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί από τηνν εξάπλωση μολύνσεων και ασθενειών, να προβεί σε τακτική απομάκρυνση των στραγγισμάτων, να τοποθετήσει σύστημα πυρόσβεσης και να εγκαταστήσει ειδικό πλέγμα για να καλυφθεί η χωματερή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει λήξει από τις 11 Οκτωβρίου του 2014 και θα έπρεπε ήδη ο χώρος να έχει καθαριστεί και να έχει παραδοθεί στους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, αναφέρεται στην απόφαση ότι ο Δήμος, μετά τη λήξη της μίσθωσης, θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 3.000 ευρώ τον μήνα, ώσπου να αποκατασταθεί πλήρως ο τόπος και να απομακρυνθούν τα απορρίμματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, οι ιδιοκτήτες της έκτασης έχουν επανειλημμένως προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Τρίπολης αλλά και με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα καθώς «ο Δήμος αρνείται μέχρι σήμερα να τηρήσει τις συμφωνίες του».

Στο έγγραφο αναφέρονται όλοι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συγκέντρωση των στραγγισμάτων σε «λίμνες» που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά τονίζεται ιδιαιτέρως και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Επομένως, η χωματερή της Αγίας Τριάδας, που από σταθμός μεταφόρτωσης κατέληξε να γίνει χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, πρέπει να αδειάσει άμεσα. Πού θα πάνε τα απορρίμματα; Η χωματερή του Αγίου Βλάση, επίσης, πρέπει να αδειάσει και να αποκατασταθεί.

Ασφυκτική η κατάσταση. Όσες διαβεβαιώσεις και να δίνονται από πλευράς δημοτικής αρχής, το πρόβλημα των απορριμμάτων συνεχώς διογκώνεται.


14 Σχόλια

γιαννακηηηηηηηηηηη,δικα σου εργα δεν ειναι αυτα? σε ζητανε ,ακους?μη το παιζεις κοροιδο

Γιαννακης βρωμισε Αγια Τριάδα και Παυλής τον Άγιο Βλαση... για αυτό μαυρο και στους δυο... Τζιούμης η επόμενη λύση

Χα, χα, χα. Καλώς τους και ας άργησαν. Για διαβάστε την απόφαση. Ποιος (Παυλής) μονομερώς σταμάτησε την μίσθωση της Αγ. Τριάδας και τώρα καλείται να πληρώσει 3000 το μήνα από τότε. Ποιος (Παυλής) απέτυχε να συνεχίσει τη μεταφορά στη Φυλή και τους 5000 τόννους που του είχε αφήσει ως δυνατότητα ο Σμυρνιώτης δεν τα μετέφερε από την Αγία Τριάδα αλλά από αυτά που άφηνε στην πόλη παραμυθιάζοντας ότι έχει τη λύση στο τσεπάκι. Και που είσαστε. Σε λίγο έρχεται και απόφαση για Αγ. Βλάση εκεί δεν είναι 1500μ3 αλλά 150000μ3.

Τζιούμης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2010) επί του οποίου με τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ έκλεισε το Πλάτωμα και ο επικεφαλής παράταξης (2015) που ψήφισε την εναπόθεση στον Αγ. Βλάση (μετά κατάλαβε τι έκανε και είπε ότι ανακαλεί αλλά η ψήφος δυστυχώς δεν ανακαλείται)!!!

Όλα τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από τον Τσιαμούλο και το κλείσιμο της χωματερής

Παπαγαλακια η απόφαση για το πλάτωμα βγήκε επί Σμυρνιώτη ο οποίος αν και μπορούσε δεν άσκησε έφεση. Τι δουλειά έχει ο Τζιούμης ; Αλλά καταλαβαίνω την αγωνία σας τώρα που όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο επόμενος δήμαρχος είναι ο Τζιούμης.

Του ΣΤΕ που ανακάλεσε όλες τις αδειοδοτήσεις και κατέστησε το Πλάτωμα παράνομο βγήκε το 2010. Με αυτή την απόφαση ο Σύλλογος Φιλικών έκανε ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο Δήμος συνέχισε να χρησιμοποιεί το Πλάτωμα και το 2012 τα κέρδισε με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Σμυρνιώτης να σταματήσει τη λειτουργία του. Στην απόφαση των ασφαλιστικών έγινε έφεση (από το Σμυρνιώτη) αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Βέβαια το Πλάτωμα δεν μπορεί να δεχθεί σκουπίδια γιατί πέραν του ότι ο χώρος έχει υπερπληρωθεί υπάρχει μελέτη αρχικά και πλέον και ανάδοχος της αποκατάστασής του (από την Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Και που να τα παει; αυτά είναι βουνό! Δεν τα στρώνουμε με χώμα και δέντρα και να μην φαίνεται τίποτα; και δάσος θα γίνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Για τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιου φθάσαμε εδώ (σκεπάρνι) και θα πάμε στη Τέρνα παρακαλώντας. Άρα και να ήταν ανοιχτό το πλάτωμα τόσα χρόνια πάλι στη Τέρνα θα πάμε και δεν θα είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.