Απόδοση τιμής στους απόδημους Βερβενιώτες (pics)

Απόδοση τιμής στους απόδημους Βερβενιώτες (pics)

Ιούλιος 26, 2016 - 11:04
0 σχόλια

Του Ν. Καρκούλη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στα Βέρβενα η γιορτή της Αγίας Άννας, στον Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί με δαπάνες ομογενών Βερβενιωτών. Το απόγευμα της παραμονής της Κοίμησης της Αγίας Άννης, τελέστηκε εσπερινός και ακολούθησε το παραδοσιακό γλέντι, ενώ την επομένη, μετά την Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η ιερή στιγμή απόδοσης τιμών στους απόδημους Βερβενιώτες, με μια σεμνή τελετή κατάθεσης στεφάνων και απαγγελίας ποιημάτων στο άγαλμα του Ερμή, οπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ευάγγελος Ηλ. Φάκλαρης ο οποιος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τα γεγονότα που ανέφερε. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Βερβενιώτης αντιδήμαρχος Δημήτρης Γκαύρος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Καρκούλης, μέλη του Τοπικού συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι των ομογενών, των τοπικών συλλόγων καθώς και των σωματίων του εξωτερικού.

Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τους απόδημους Βερβενιώτες για την μεγάλη προσφορά στον τόπο μας. Η γιορτή αυτή είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν σχολεία, εκκλησίες, υδραγωγεία, δρόμοι, μνημεία. Τους ευχαριστούμε θερμά για τον πολιτισμο που εφεραν στο χωριο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους.

Νίκος Καρκούλης
Πρόεδρος Τ/Σ Βερβένων

Από το astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.