Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

Ιούνιος 13, 2019 - 09:12
8 σχόλια

Οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό και θα απαλλάσσονται από το 15% συμμετοχής στο κόστος στα διαγνωστικά κέντρα, ενώ με την απόδειξη που θα λαμβάνουν θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δωρεάν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς, κατά την εκτίμηση του επείγοντος του θεράποντος ιατρού, και τα οξέα περιστατικά όπου κινδυνεύει η ζωή του ασφαλισμένου.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, χθες, στη δημόσια τηλεόραση, οι ασφαλισμένοι δεν θα λάβουν πίσω τα χρήματα που θα πληρώσουν για τις εξετάσεις τους, καθώς, όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα.

Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ακόμα ότι θα γίνουν προσπάθειες αύξησης της «χωρητικότητας» του δημόσιου συστήματος Υγείας με το να δέχονται χωρίς ραντεβού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ασφαλισμένους για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Σε κάθε περιπτωση, η σύμβαση ΕΟΠΥΥ - διαγνωστικών οδηγείται σε καταγγελία και οι ασφαλισμένοι είναι, πλέον, υποχρεωμένοι να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος.

Tags: 

8 Σχόλια

Αφήστε ΤΟΤΕ ελεύθερους τους πολίτες αυτου του ΚΡΑΤΟΥΣ να ασφαλίζονται οπου θέλουν !!! Καί νά λαβαίνουν τις παροχές που τους αρμόζουν, βάσει αυτόν που πληρώνουν!!!!

Ακριβώς όπως τα έλεγα. Η υγεία είναι χρυσωρυχείο (για τους επαγγελματίες της υγείας), δεν είναι αγαθό, όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να πληρώσει ας πεθάνει.

Τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια αν αρνηθούν να δεχτούν τα παραπεμπτικά του και ζητήσουν χρήματα από τους ασφαλισμένους πέραν της συμμετοχής που προβλέπεται χάνουν τη σύμβαση. Η εξάρτηση του συστήματος υγείας από τα ιδιωτικά εργαστήρια επιτρέπει τον αισχρό εκβιασμό που ζούμε.Μη μου πουν ότι δεν τα βγάζουν πέρα, από το 2012 ισχύει το καθεστώς αυτό τώρα θυμήθηκαν να κινηθούν; Είναι γνωστή από καιρό η προσπάθεια να περάσει ο διαγνωστικός τομέας σε χέρια ιδιωτών με παράλληλη κατάργηση των ανάλογων τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία.Το ξαναλέω, η υγεία δεν είναι δημόσιο αγαθό, είναι χρυσωρυχείο

Τότε πληρώ ασφάλεια στο ΕΟΠΥΥ &όταν χρειαστείς να βάλεις σιδεράκια στα δόντια των παιδιών σου,να μην στα πληρώνει.Να θέλεις να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις & να τα πληρώνεις από την τσέπη σου Αλλά να τα σκας κάθε μήνα στο ΚΡΑΤΟΣ για ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ ΙΑΤΡιΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!!!!

Αυτο το ΑΙΣΧΟΣ μονο στην ΕΛΛΑΔΑ γινετε!!! Ας υπολογισει ο καθενας μας,ποσα λεφτα πληρωνει στον ΕΟΠΥΥ για ιατρικη περιθαλψη & συνταξη.Ολα του τα χρονια.Και τι του παρεχει; Και να σταματησουν ΚΑΠΟΙΟΙ να ριχνουν "σταχτες" & να μπερδευουν τον κοσμο!!!

@14:34 - Πρώτη φορά το κράτος τους ζητάει τέτοιο κούρεμα στις πληρωμές τους. Αυτή είναι τα αποτελέσματα του δήθεν υπερπλεονάσματος. Φέσια του κράτους σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, για να μοιράσει επιδόματα φτώχειας προεκλογικά.

Θεωρώ ότι οι ανώνυμοι 15:38 και 16:52 αναλύουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο την κατεύθυνση των σύγχρονων κοινωνιών. Ελάχιστο ή ανύπαρκτο κράτος, μία τεράστια μάζα εξαθλιωμένων, ένας πολύ μικρός αριθμός εξειδικευμένων εργατών για να υπηρετούν μια ισχνή μειοψηφία προνομιούχων που θα ζουν σε οχυρωμένες νησίδες ευημερίας. Blade runner. Δεν είμαστε πολύ μακριά. Ο πλούτος είναι πολύτιμος, οι φτωχοί δεν τον εκτιμούν. Τώρα ποιος ξέρει τι θα τον κάνουν όσοι τον κατέχουν. Θα γίνονται πιο πλούσιοι, θα χτίζουν μεγαλύτερα και ασφαλέστερα καταφύγια, θα προσλαμβάνουν ικανότερους φύλακες, τέτοια πράγματα.

Ξέρεις γιατί είσαι γλίτσας Παύλο 19:54; Γιατί γράφοντας αυτά τα φρικαλέα ψέματα δείχνεις ότι απευθύνεσαι σε εντελώς κρετίνους. Μπορεί και να ‘χεις δίκιο, ο άλλος γλίτσας που σε ξεπερνάει τα μάλα (σε γλίτσα, σίγουρα και σε εισόδημα, πιθανώς και στο κιτσαριό) εκλέχτηκε περιφερειάρχης, πράγμα που σημαίνει ότι από κρετίνους έχουμε μπόλικους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.