Από την Τρίπολη θα περάσουν οι ποδηλάτες της 26ης Σπαρτακιάδας

Από την Τρίπολη θα περάσουν οι ποδηλάτες της 26ης Σπαρτακιάδας

Οκτώβριος 01, 2014 - 17:38
0 σχόλια

Ποδηλατικός αγώνας 257 χιλιομέτρων -  Με ανεφοδιασμό στο σταθμό του Τρένου στην Τρίπολη

Ποδηλάτες από ολόκληρη την Ελλάδα προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκινά και φέτος το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες εμπρός από το μνημείο του Λεωνίδα – στη Σπάρτη.

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει την «26η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», το Σάββατο 4/10/2014 στις κατηγορίες “masters”  Α’, Β’, Γ’, Δ'& Θ.

Η διαδρομή ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης). Οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Σαν ένας αγώνας αντοχής, λογίζεται και το αγωνιστικό διήμερο «Attika 3 Races 2014» μόνο αν ο αθλητής έχει λάβει μέρος επιτυχώς και στα τρία αγωνίσματα του διημέρου.

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης.

Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (82Ο χλμ. - στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195 χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στο βενζινάδικο στους Μύλους και β) Στο Σταθμό του Τρένου στην Τρίπολη.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.