«Από την Μπελ Επόκ στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο» στο Μαλλιαροπούλειο

«Από την Μπελ Επόκ στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο» στο Μαλλιαροπούλειο

Δεκέμβριος 11, 2018 - 15:35
0 σχόλια

Το 1914 είναι το έτος έναρξης ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε μέχρι το 1918. Κάθε χρόνος του πολέμου ενέπλεκε και περισσότερα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και τα Μικρασιατικά παράλια. Ο Α'ΠΠ σχολιάστηκε από πληθώρα καλλιτεχνών και άφησε βαθιά ίχνη σε όλους τους τομείς, από τη λογοτεχνία και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η επέτειος των 100 χρόνων βρίσκει όλη την Ευρώπη να τιμά τα θύματα και να ανασύρει μνήμες, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια και πρόκειται να διαρκέσουν έως την εκατονταετηρίδα της λήξης του πολέμου, το 2018.

Με αυτή την αφορμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει τη παράσταση - συναυλία,αναδεικνύοντας το γεγονός μέσα από τη μουσική (έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) αλλά και το λόγο. Στην παράσταση – συναυλία θα συνυπάρξουν η μουσική, ο λόγος και η εικόνα. Ο συνδυασμός των τριών τεχνών θα μεταφέρει το θεατή στα γεγονότα της περιόδου και παράλληλα θα αναδείξει την καλλιτεχνική δράση της εποχής.

Για τη παράσταση συνεργάστηκαν κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη μουσική και το θέατρο όπως ο Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, στον αφηγηματικό λόγο η ηθοποιός Αλεξάνδρα Λέρτα μέσα από τα κείμενα του Γιάννη Φίλια, ενώ τη σκηνοθετική ματιά αλλά και την κατασκευή βίντεο Artέχει αναλάβει ο Μένος Δελιοτζάκης. Τα μουσικά έργα συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. 

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής:
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Συντελεστές της παράστασης
Λυρική τραγουδίστρια: Μυρσίνη Μαργαρίτη (Σοπράνο)
Αφηγητής ηθοποιός: Αλεξάνδρα Λέτρα
Κείμενα – λιμπρέτο: Γιάννης Φίλιας
Video Art (κατασκευή παρουσίαση Βίντεο): Μένος Δελιοτζάκης
Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.