Από το προσκύνημα του Γέρου του Μοριά στην Ι.Μ. Επάνω Χρέπας ως την Παλιγγενεσία (vid)

Από το προσκύνημα του Γέρου του Μοριά στην Ι.Μ. Επάνω Χρέπας ως την Παλιγγενεσία (vid)

Απρίλιος 13, 2017 - 19:40
0 σχόλια

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την άνοιξη εκείνη που έμελλε να φέρει την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και την ίδρυση  του νέου ελληνικού κράτους.

Η ιδέα της ελληνικής επανάστασης του 1821 συνελήφθη στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, πήρε σάρκα και οστά στην Πελοπόννησο και «ανδρώθηκε» με την Άλωση της Τριπολιτσάς. Έτσι, στην Τρίπολη έχει ξεκινήσει ήδη ένας ευρύς κύκλος εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η έκθεση «Παλιγγενεσίας Εγκώμιον» που άνοιξε τις θήρες της στις 24 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης «Κούρος» είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Επανάστασης. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, κυριαρχεί η ηγετική φυσιογνωμία του Γέρου του Μοριά. Η αφήγηση των εικόνων ξεκινά με το προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο ιστορικό μοναστήρι της Επάνω Χρέπας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο, και συνεχίζεται με τα μοναδικά έργα τέχνης των εμπνευσμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό εγκώμιο των 200 ετών της απαλευθέρωσής μας, και με εμβόλιμες εικόνες του αγάλματος του Γέρου στην πλατεία Άρεως, αλλά και στιγμιότυπα από τα εγκαίνια.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ανεζίρης Παναγιώτης
Αράπης Βασίλης
Βακιρτζής Αλέξανδρος
Βασιλικός Στέλιος
Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος
Ζήλος Κωνσταντίνος
Κούρος Δημήτρης
Μικαλεφ Γεώργιος
Μπάρδης Ιωάννης
Ντάφος Νικόλαος
Πλάτωνας
Σκιτσοφρενής
Ταλαγάνης Δημήτρης
Τζώρτζος Δημήτρης
Χατζηδάκη Πόπη
The Krah Street Artist
 
Δείτε και ΕΔΩ
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η έκθεση «Παλιγγενεσίας Εγκώμιον» της Αίθουσας Τέχνης «Κούρος»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.