Από πού πάνε για Άργος, Καλαμάτα, Αθήνα, Σπάρτη;.. (pics)

Από πού πάνε για Άργος, Καλαμάτα, Αθήνα, Σπάρτη;.. (pics)

Δεκέμβριος 28, 2018 - 11:14
3 σχόλια

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Έστω ότι είστε ξένος και επισκέπτεστε την Τρίπολη τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παρεμπιπτόντως, η πόλη μας έχει αρκετή επισκεψιμότητα εφέτος. Έστω, λοιπόν, ότι οδηγείτε στην Γρηγορίου Λαμπράκη προς την ΟΗΕ, την έξοδο της πόλης, για να πάτε Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος ή Αθήνα.

Φτάνετε στη διασταύρωση με την ΟΗΕ και δεν υπάρχει καμία πινακίδα που να υποδεικνύει προς τα πού πρέπει να κατευθυνθείτε για να φθάσετε στον προορισμό σας. Και πάτε, αναγκαστικά, στα κουτουρού ή ρωτάτε, αν βρείτε, κανέναν διαβάτη.

Το καλοκαίρι σε άρθρο μας είχαμε αναδείξει την «πρωτοτυπία», αν μη τι άλλο, πινακίδες σήμανσης και πινακίδες κυκλοφορίας να βρίσκονται μέσα σε μικρό ιδιωτικό οικόπεδο και να «παίζουν κρυφτό» με τους οδηγούς (δείτε ΕΔΩ).

Βέβαια, τότε, υπήρχαν τουλάχιστον οι πινακίδες. Σήμερα οι πινακίδες έχουν ξηλωθεί και δεν υπάρχει καμία σήμανση στο σημείο που να υποδεικνύει στους οδηγούς... πού να πάνε!

Όταν γράφαμε το άρθρο το καλοκαίρι, ασφαλώς δεν πιστεύαμε ότι οι πινακίδες θα ξηλώνονταν. Είχαμε θεωρήσει ότι με κάποιον τρόπο, έστω και μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο, οι πινακίδες θα αναδεικνύονταν καλύτερα. Ίσως κουρεύοντας τα δέντρα, λέμε τώρα...

Ωστόσο, όχι. Απλώς απομακρύνθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν πουθενά αλλού στην περιοχή.

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιο Κακλαμάνο, και τον ρωτήσαμε για ποιον λόγο οι πινακίδες εξαφανίστηκαν εντελώς πριν από έναν μήνα, ίσως και περισσότερο. Όπως μας είπε, η δημοτική αρχή σχεδιάζει την αντικατάσταση όλων των πινακίδων κυκλοφορίας -οι οποίες δυστυχώς είναι και «θύματα» βανδαλισμών- καθώς εγκρίθηκε ένα κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αντικατάστασή τους και την επανατοποθέτησή τους.

Όπως μας είπε ο κ. Κακλαμάνος, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό, είναι να εφαρμοστεί η νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη, η οποία είναι προς έγκριση, και η οποία, θυμίζουμε, έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή.

Αλλά ούτε και τα 400.000 ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα αφού, όπως μας είπε ο κ. Κακλαμάνος, εκκρεμεί η έγκριση του ποσού από το Συμβούλιο των Επιτρόπων στην Αθήνα. Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε αυτούς τους απανωτούς ελέγχους τροχοπέδη στη λειτουργία των Δήμων και «δόλιους», αφού καθυστερούν σημαντικά χρηματοδοτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Ώσπου να γίνουν όλα αυτά, πάρτε ένα GPS και ο Θεός βοηθός. Τώρα, ως προς τις πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας με σημαντικότατες πληροφορίες για τους οδηγούς που ξηλώθηκαν επίσης... τι να πούμε.

Η Τροχαία έχει αντιληφθεί ότι οι οδηγοί που περνούν από εκεί δεν έχουν καμία πινακίδα να τους ειδοποιεί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν βάσει του ΚΟΚ;

Γαλανιάδη Εύα


3 Σχόλια

Αυτα ειναι προβληματα σχεδιασμου κα γαλανιαδου. Οπως αντιλαμβανεστε ουτε σε ιδιοκτητο χωρο, ουτε σε πεζοδρομιο μπορουν να τοποθετηθουν στύλοι... Χρειαζεται σχεδιασμός από σοβαρους μηχανικους κ ανθρωπους όχι τυχαρπαστους....

08:55... Έχεις θέματα έτσι. Ποιος Σμυρνιώτης άνθρωπε μου. Η σήμανση μια χαρά είναι. Τι φταίει η σήμανση όταν δεν καθαρίζουν τα πουρνάρια και τα δέντρα. Το Σμυρνιώτη βλέπεις όνειρα ακόμα. Ξεφτιλιζόμαστε και σπάμε τα αμάξια μας από τις λακούβες και εσενα σου φταίει ο Σμυρνιώτης.! Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.