Από εξεταστική ...σε προανακριτική...

Από εξεταστική ...σε προανακριτική...

Ιανουάριος 25, 2011 - 10:34

της Γιούλης Παπαδοπούλου
Η αγωνία για το πόρισμα της ΄΄εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής΄΄ έλαβε τέλος –επί τέλους – αλλά μεστό πόρισμα δεν είδαμε κι ούτε πρόκειται να δούμε, κατά τα ειωθότα, σε τούτη τη χώρα.
Κρίμα, γιατί είχαμε ΄΄ελπίσει΄΄ τα μέγιστα, όταν προ καιρού βλέπαμε πότε τον κ. Καμένο της Ν.Δ. και πότε τον κ. Αϊβαλιώτη του ΛΑΟΣ, να προβαίνουν σε δημοσιοποιήσεις- καταγγελίες, απειλών κατά των ιδίων και των οικογενειών τους και παρ΄ όλα αυτά, να κόπτονται, πως δεν θα καλύψουν κανέναν και τίποτα!!

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα των επισήμων δημοσιοποιήσεων και αντί για ευθύνες και άλλα συναφή, που διερρήγνυαν ΟΛΟΙ τα ιμάτιά τους ότι θ΄ αποδώσουν, ανακοίνωσαν με ιδιαίτερη σοφία, αλλά και άκρατη διπλωματία, πως αυτό (η απόδοση ευθυνών) είναι αρμοδιότητα άλλης επιτροπής… της προανακριτικής! Όπως επίσης , πως ΔΕΝ προέκυψαν στοιχεία χρηματισμού συγκεκριμένων προσώπων, ούτε ευρέθησαν λογαριασμοί ύποπτοι. Φυσικά ΔΕΝ άνοιξαν τα ταμεία των κομμάτων (γιατί άραγε;) Μόνον τα κόμματα, ακολουθώντας την πάγια τακτική τους -τα δύο μεγάλα εννοείται, τα οποία εναλλάσσονται και στην εξουσία διαρκώς- απέδωσαν οι μεν στους δε την ευθύνη, υποδεικνύοντας κάποια πρόσωπα. Και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ένιψαν τας χείρας τους, προωθώντας το θέμα στους ΄΄παραπάνω΄΄.
Μένει τώρα, να περιμένουμε και το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, που το ΄΄επεξεργάζεται΄΄ ως προς τις λεπτομέρειες των διατυπώσεων, όπως δήλωσαν επισήμως στελέχη του, για ν΄ αρχίσει αμέσως μετά, το καινούργιο σήριαλ, της σύστασης της…προανακριτικής επιτροπής. Που θα συνεδριάζει κι αυτή για κανένα χρόνο, για να εντρυφήσει στο θέμα των χρηματισμών… κι όταν πια θα το έχουμε όλοι ξεχάσει, μέσα στα τόσα άλλα και φλέγοντα προβλήματά μας, της επιβίωσης, θα μας ανακοινώσουν πως τα παραγεγραμμένα δεν διώκονται κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Θα περίμενε κανείς σε ώρες κρίσεως και γενικής ανησυχίας, την στοιχειώδη τουλάχιστον ποιότητα και ευθύνη, της κομματικής πολιτικής κι όχι την καθολική οκνηρία και πτώση της άσκησης του πολιτικού καθήκοντος, από τους κατέχοντες –εναλλάξ – την εξουσία, τις τελευταίες δεκαετίες. Και επομένως, κυρίως υπαίτιους, της οποιασδήποτε έκνομης ή παράνομης πολιτικής πράξης, σε βάρος του Έλληνα πολίτη.

Εμπίπτει ίσως στην μετεξέλιξη της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, η νέα εφεύρεση των υπεκφυγών, δια των πλαγίων βημάτων και των αναδιπλώσεων. Δεδομένου ότι αποτελεί η συγκεκριμένη μέθοδος, έναν καινούργιο τρόπο διαχείρισης της ΄΄αλήθειας΄΄και της ΄΄ευθύνης΄΄ από άτομα που έχουν το βάρος της κρίσης, αλλά το μεταθέτουν κομψά και έντεχνα…σε βάθος χρόνου…με πλήθος αιτιολογήσεων.

Διευκολύνονται βέβαια κι από την Ελληνική γλώσσα, που τυγχάνει να διαθέτει χιλιάδες λήμματα, ώστε με λίγη καλή προσπάθεια, να ευρίσκονται πάντα οι λέξεις με τις οποίες επιδίδονται στις αναδιπλώσεις και τους επαναπροσδιορισμούς των δηλώσεών τους.
Ως εκ τούτου:

Οι off shores εταιρείες δεν ανοίγουν για έλεγχο, οι μετοχές είναι ανώνυμες, η διακίνηση των εκατομμυρίων έγινε με ΄΄βαλίτσες΄΄ σε σουίτες και γραφεία, οι ένοχοι δεν βρέθηκαν κι όσοι βρέθηκαν, έχουν παραγεγραμμένα αδικήματα, άρα εμείς είχαμε κάποιες πολύ έντονες παραισθήσεις όταν πιστεύαμε πως κάποιοι μας έκλεβαν και πρέπει σύντομα ν΄ απαλλαγούμε από αυτές. Εμείς τα φάγαμε μάλλον….
 

Ειδήσεις: