Από ανακύκλωση... ξέρει η Τρίπολη; (pics)

Από ανακύκλωση... ξέρει η Τρίπολη; (pics)

Μάιος 23, 2018 - 10:22
0 σχόλια

Έχουν μάθει οι Τριπολίτες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων; Κρίνοντας από τις εικόνες που βλέπουμε σε πολλές γειτονιές της πόλης μας, μάλλον όχι.

Απέναντι από την εκκλησία στην είσοδο του Μερκοβουνίου βρίσκονται πλάι-πλάι οι κάδοι των φωτογραφιών. Ο ένας για την ανακύκλωση, ο άλλος για τα υπόλοιπα απορρίμματα. Έλα όμως που αν και οι κάδοι βρίσκονται δίπλα-δίπλα, οι δημότες προτιμούν να ξεφορτώνονται τα πλαστικά τους μαζί με τα σύμμεικτα, μαζί με τους τενεκέδες τους και τα μπάζα από την οικοδομή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι περισσότεροι από εμάς μυρωδιά δεν έχουμε πάρει από ορθή διαχείριση απορριμμάτων...

Όπως αναφέραμε, η εικόνα αυτή είναι πολύ γνώριμη, δυστυχώς.  Όπως επίσης γνώριμη -και απειλητική, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν- είναι και η εικόνα των ξέχειλων κάδων στις δημοτικές κοινότητες γύρω από την Τρίπολη. Δοκιμάστε να κάνετε έναν περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατο σε Άγιο Κωνσταντίνο, Ματζαγρά και θα μας θυμηθείτε.

Έχει περάσει το μισό 2018 και οι εικόνες του 2015 αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι: χώρος εναπόθεσης εκτός από τον Άγιο Βλάση δεν υπάρχει, ο ΚΔΑΥ υπολειτουργεί, αν λειτουργεί και καθόλου, και οι δημότες ακόμα να αντιληφθούν τη χρησιμότητα του κάδου ανακύκλωσης, που βρίσκεται δέκα εκατοστά πιο δίπλα.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.