Απλή αναλογική και ΦιλόΔημος στη συνάντηση Θεοδωρικάκου - Νίκα στην Καλαμάτα

Απλή αναλογική και ΦιλόΔημος στη συνάντηση Θεοδωρικάκου - Νίκα στην Καλαμάτα

Αύγουστος 22, 2019 - 17:03
0 σχόλια

Την απόλυτη βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική μέσω νομοθετήματος επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Καλαμάτας, στην οποία συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι νέοι δήμαρχοι της Μεσσηνίας και βουλευτές του νομού.

«Μέσα σε αυτό το νομοθέτημα θα αντιμετωπίσουμε το θέμα του εκλογικού νόμου της αυτοδιοίκησης. Στην κυβέρνηση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να καταργήσουμε την απλή αναλογική», υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «πρέπει να ξέρουν όλοι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και πολίτες, ποιες είναι οι αρμοδιότητες των περιφερειών και οι συναρμοδιότητες των δήμων. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους να σταματήσει αυτό το μπέρδεμα που υπάρχει και η χαοτική κατάσταση, για να μπορούν οι πάντες να υπηρετήσουν πιο λειτουργικά και πιο αποτελεσματικά».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι αυτό θα αναβαθμιστεί. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ που θα προκύψει, θα εξετάσει την ενίσχυση αυτού του προγράμματος και με νέους όρους καθώς και με νέα προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δήμων», είπε.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τον υπουργό, αλλά και την κυβέρνηση, για την στήριξή της στις προσπάθειες επίλυσης των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.