Απίστευτη γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στα Λαγκάδια

Απίστευτη γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στα Λαγκάδια

Ιούνιος 19, 2017 - 08:39
2 σχόλια

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14-ιουν.-2017, η γιορτή που οργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, του μονοθέσιου σχολείου Λαγκαδίων, για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016 – 2017, στον αυλόγυρό του.

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, ο κόσμος πάρα πολύς, με τα παιδικά μουτράκια να λάμπουν από την χαρά τους που άλλη μία σχολική χρονιά, έφτασε στο τέλος της και οι καλοδεχούμενες καλοκαιρινές διακοπές να τους υπόσχονται χαρά, ξεγνοιασιά, ξεκούραση και παιχνίδι, μόνο παιχνίδι.

Όλα ησαν με ιδιαίτερη φροντίδα προετοιμασμένα από τον Δάσκαλο κ. Βασίλ.Μπέτσα και την νηπιαγωγό Κατερίνα .Τα όμορφα παιδικά ποιήματα, ακολουθούσαν τα χαρούμενα παιδικά τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς. Μα το πιο εντυπωσιακό, ήταν όταν διάβασαν αποσπάσματα από δικές τους εκθέσεις ,που ήταν ξεκάθαρη η αγάπη τους στο χωριό τους, η εμπιστοσύνη στο σχολείο τους, η λατρεία στους δάσκαλούς τους και ..η απερίγραπτη χαρά τους, για τις διακοπές που…. έρχονται. Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…λέει το γνωστότατο τραγούδι του Σαββόπουλου! Και φάνηκε ότι οι μπόμπιρες τα αντιλαμβάνονται και τα ξέρουν, όλα.

Η προσπάθεια των δασκάλων και τα ποιοτικά αποτελέσματα των δύσκολων και με πολύ αντίξοες συνθήκες προσπαθειών τους, επιβραβεύτηκαν με ξεκάθαρη ειλικρίνεια, μέσα από τίς εκθέσεις τους, εγγράφως μάλιστα , από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς που ησαν χωρίς καμία αμφιβολία ,οι απίστευτοι μαθητές του μονοθέσιου πλέον ιστορικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Λαγκαδίων. Για μένα όμως οι αθόρυβοι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς και της γιορτής, ήταν οι λίγοι, ηρωικοί Λαγκαδινοί γονείς. Από

τους διάφορους τυπικούς χαιρετισμούς που εκφωνήθηκαν, ξεχώρισε ο λόγος τοπικού συμβούλου ο οποίος αφού εκθείασε και πολύ σωστά, την ποιοτική και ηρωική προσπάθεια του δάσκαλου και της νεαρής νηπιαγωγού, σε ένα μονοθέσιο σχολείο μιάς ορεινής και ερημωμένης κωμόπολης, όπως είναι τα άλλοτε ξακουστά Λαγκάδια, καυτηρίασε με οργή και περιφρονητικά, την συμπεριφορά 2 Λαγκαδινών γονιών που προτίμησαν να στείλουν τα παιδιά τους ,για 2η χρονιά, στο σχολείο της Βυτίνας! Σας είναι γνωστή η περίεργη αυτή προκλητική ρουσφετολογική υπόθεση, μέσα από τα ΜΜΕ. Είναι δικαίωμα στον κάθε γονιό να επιλέγει το σχολείο που θα φοιτούν τα παιδιά του. Καμία διαφωνία… Αρκεί όμως να καλύπτει με δικό του μεταφορικό μέσο, την μεταφορά των παιδιών στο σχολείο της επιλογής του και να μην ξερογλείφουν στους διαδρόμους της Περιφέρειας, για την ειδική μίσθωση ΤΑΞΙ, από τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου, για την μεταφορά των παιδιών τους στην Βυτίνα.. Για 2η συνεχή σχολική χρονιά μάλιστα !. Την στιγμή δε που υπάρχει ειδικά μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα μη προνομιούχα παιδιά, των απλών Λαγκαδινών. Τονίζω δε ότι και οι 2 ‘’προνομιούχοι,, γονείς, διεκδικούν και ίσως ξαναδιεκδικήσουν , στις δημοτικές εκλογές , την ψήφο των Λαγκαδινών για το τοπικό συμβούλιο των Λαγκαδίων.. Θυμηθείτε τα ονόματά τους και …να τους επιβραβεύσετε δεόντως … το 2019. Φυσικά η αναφορά του κ. Τσαφάρα Παν. χειροκροτήθηκε πολύ θερμά, διότι όλοι ξέρανε ποιους φωτογράφιζε.

Τι μπορείς λοιπόν να πεις, για τους ηρωικούς Λαγκαδινούς γονιούς που προσέφεραν δικά τους παραδοσιακά φαγητά, ξεχωριστά χειροποίητα γλυκίσματα, ακούραστη προσωπική εργασία,κέφι,φιλότιμο και μαζί με τον ακούραστο και πολύ δραστήριο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Λαγκαδίων, προσέφεραν μια αξέχαστη βραδιά, με πλούσια και εντυπωσιακά δώρα, στους μαθητές και στους συμμετέχοντες τις όμορφης μαθητικής γιορτούλας; Πολλά, μα πάρα πολλά χειροκροτήματα και ειλικρινέστατα, ζεστά μπράβο!

Οι μεζέδες πικάντικοι, το κρασί μπόλικο, οι χοροί ζυγιές- ζυγιές, το κέφι στα ύψη και το χαμόγελο στις παιδικές φατσούλες, θα είναι για πάρα πάρα πολλά χρόνια, οι καλύτερες αξέχαστες αναμνήσεις για μικρούς και μεγάλους, της μικρής πλέον Λαγκαδινής καθημερινότητας. Θα τελειώσω το ρεπορτάζ με τις ευχές που βροντοφώναξαν οι μικροί μας πρωταγωνιστές και σας τις μεταφέρω χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή…λογοκρισία. Καλό καλοκαίρι , καλές διακοπές και του χρόνου με υγεία.

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ ( 16-ΙΟΥΝ-2017 )

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Μεζέδες πικάντικοι και... μπόλικο κρασί ! Και του χρόνου ! Αλλά αυτό δεν λέγεται σχολική εορτή ! Η γιορτή του ...πατέρα και των συγγενών αυτού μήπως ;

Ρε παμβλακα αντε εκτονωσε το κομπλεξ σου με αλλο τρόπο και μην προκαλείς. Η γιορτή ηταν των μαθητών και οι μεζεδες ησαν προσφορα των γονέων για την χαρά των παιδιών τους.Οταν εχουν γενεθλια τα παιδιά την τούρτα ποιός την φτιάχνει;; Αλλα απο την κακία σου φαινεται ούτε γονιός πρέπει νάσαι ούτε την παιδική χαρά θα έχεις νοιώσει,αλλά ούτε και καλά μαθητικά χρόνια θάχες,δηλαδή όλα στερημένα καια μίζερα,κομπλεξικέ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.