Απευθείας διαπραγμάτευση με τρόικα ζητεί ο Σόιμπλε

Απευθείας διαπραγμάτευση με τρόικα ζητεί ο Σόιμπλε

Ιανουάριος 30, 2015 - 12:55
0 σχόλια

Ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», στο πλαίσιο του Eurogroup που συνεδρίασε στις 26/1 στις Βρυξέλλες, ζήτησε την απευθείας διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, οι οποίες έχουν διακοπεί από τον Σεπτέμβριο, και τις οποίες ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει αποκλείσει.

Σύμφωνα με τς πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, οι περισσότεροι συμμετέχοντες φάνηκαν επιεικείς απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο ο κ. Σόιμπλε επέμεινε ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να υποχωρήσει, και κυρίως δεν πρέπει να πάει σε μια γρήγορη τεχνική επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ισπανία ζητούν να μην έχει η Ελλάδα «προνομιακή μεταχείριση» έναντι των άλλων κρατών-μελών, ενώ ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις της.

Η πιο σκληρή στάση στης Ισπανίας ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι αντιμετωπίζει εκλογές το φθινόπωρο, με το κίνημα των Podemos (ανάλογο του ΣΥΡΙΖΑ) να κερδίζει έδαφος.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.