"Απέναντι όχθη": Η τραγωδία του Λούσιου έγινε best seller και παράσταση στο Λονδίνο

"Απέναντι όχθη": Η τραγωδία του Λούσιου έγινε best seller και παράσταση στο Λονδίνο

Δεκέμβριος 16, 2012 - 15:09
1 σχόλια

Η τραγωδία του Λούσιου ποταμού έγινε best seller και παράσταση στο Λονδίνο από έναν εκ των επιζώντων τον 37χρονο σήμερα Φίλιππο Φραγκούλη από τη Θεσσαλονίκη. Ο επιζών της τραγωδίας που συγκλόνισε το 2007 τη χώρα, αφού 8 νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια μίας συνηθισμένης εκδρομής, αποφάσισε πριν ένα χρόνο περίπου να γράψει για την τραγωδία και για τον αγώνα για επιβίωση για να μην ξεχαστεί το γεγονός, αλλά και για να περάσει το μήνυμα της αξίας της ζωής. Το βιβλίο με τίτλο «Απέναντι όχθη» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Novelbooks και έγινε best seller.

Αυτές τις μέρες ο Φίλιππος βρίσκεται στο Λονδίνο και παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και σε συνεργασία με σημαντικούς παραγωγούς να ανεβάσει στο σανίδι το βιβλίο και τα όσα έγιναν την Άνοιξη του 2007 στο Λούσιο.
«Σήμερα ζω κατά τύχη. Αν δεν είχα βρει στις όχθες του ποταμού ένα άδειο κουτί Nivea το οποίο λειτούργησε ως τύμπανο φέρνοντας τους διασώστες στο μέρος μου σήμερα δε θα ζούσα» λέει σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Πρώτο Θέμα.
Η τραγική ιστορία του Λούσιου ξετυλίγεται σε 130 σελίδες…. «Το χρωστούσα στον εαυτό μου και στους φίλους μου που χάθηκαν τόσο άδικα και απρόσμενα» λέει ο συγγραφέας και συμπληρώνει «η αλήθεια είναι πως όταν έχεις ζήσει μία τόσο μεγάλη τραυματική εμπειρία πρέπει να καταλαγιάσει το σοκ και μετά να μπορέσεις να την μοιραστείς». Και κλείνοντας λέει «Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης  και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ουσιαστικών αξιών πρέπει να ορίσουν τη ζωή μας».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η μοναδική περίπτωση που τα σκουπίδια σώζουν ... Οι ουσιαστικές αξίες στη ζωή είναι αυτές που μας κρατούν ζωντανούς και συνεχίζουμε ... Πρέπει να το διαβάσουμε ...