«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Γορτυνίας από τις μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος»

«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Γορτυνίας από τις μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος»

Ιανουάριος 17, 2018 - 21:13
2 σχόλια

Ενίσχυση καταναλωτών ΔΕΗ λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την λειτουργία λιγνιτικών μονάδων – ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Στο νομοσχέδιο «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στην Βουλή περιλαμβάνεται και η οικονομική ενίσχυση σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε στο νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί από την Αρκαδία μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμπεριλαμβάνονται ολόκληροι οι Νομοί στην επικράτεια των οποίων λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες, ορυχεία ή και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Θεωρούμε ότι αυτή η διάκριση είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολλές κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας έχουν συμπεριληφθεί στις περιοχές του Ε.Α.Π. ως επιβαρυνόμενες από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού να ενεργοποιηθούν ώστε να μην αντιμετωπίζονται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οι Νομοί και οι περιοχές της χώρας που υφίστανται την ίδια περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λιγνιτική δραστηριότητα.

 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

΄Ετσι κι αλλιώς η Γορτυνία είναι αποκλεισμένη από παντού. Δεν έχει δρόμους,δεν έχει εφημερίδες ούτε internet σταθερό, δεν έχει γιατρούς, δεν έχει νέους αλλά ούτε και παιδιά πλέον. Λίγοι υπέργηροι παρέμειναν που σε λίγα χρόνια θα φύγουν και εκείνοι,οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Δεν έχουμε παράπονο όμως, η ΔΕΗ γέμισε κολώνες την παραποτάμια του Αλφειού περιοχή της Ηραίας. Ποιός θα καλλιεργήσει αυτά τα χωράφια;

Γι'αυτό ο Γιαννόπουλος ήταν παντοτε ουρά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας! Και τώρα σαν δήμαρχος βγάζει δελτίο τύπου και καλεί τους..βουλευτές να διαμαρτυρηθούν για την Γορτυνία.Δηλαδη ομολογεί ότι θέλει να δοξάζεται κρυπτόμενος,αφωνος,ανύπαρκτος, ανίκανος,αδύναμος,άφαντος, άσχετος, ανυποληπτος, ασήμαντος...Ποιος διαφωνεί;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.