Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στο συνήγορο ιδιωτικών συμφερόντων

Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στο συνήγορο ιδιωτικών συμφερόντων

Μάρτιος 14, 2019 - 18:50
4 σχόλια

Ο Ηλίας Στρατηγάκός κατά του Τάκη Γατσόπουλου για τους νομικούς του ισχυρισμούς

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της αθλιότητας του πρώην περιφερειακού συμβούλου κ. Τάκη Γατσόπουλου και νυν έμμισθου εντολοδόχου  ιδιοκτητών στην περιοχή της Παλαιόχουνης. Με την σημερινή του ανακοίνωση επιχειρεί  με νομικά ακροβατικά να ερμηνεύσει κατά τα οικονομικά συμφέροντα των πελατών του τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μόνο προφανή του στόχο αφενός να καθυστερήσει για ακόμη μια φορά το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων και αφετέρου να «εκβιάσει» εμμέσως την απόφαση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. 

Οι νομικοί  ισχυρισμοί του κ. Γατσόπουλου (δείτε ΕΔΩ) είναι καταφανώς παιδαριώδεις. 

Η συνεδρίαση 5/2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2019, αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, δηλαδή η παρουσία και συμμετοχή στη συνεδρίαση 26 μελών από τα συνολικά 51 μέλη του Πε.Συ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 169 παρ. 1  του ν. 3852/2010 "το συμβούλιο έχει απαρτία εφόσον τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα"  (και άρθρο 10 παρ. 1 Κανονισμού ΠΣ). Περαιτέρω ορίζεται στην παρ. 3 του ιδίου άρθρου 169 ν. 3852/2010 (και στο άρθρο 10 παρ. 2 του Κανονισμού ΠΣ) ότι η απαρτία διαπιστώνεται με την έναρξη της συνεδρίασης και θεωρείται ότι εξακολουθεί να συντρέχει καθόλη τη συνεδρίαση για όλα τα θέματα, ενώ η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη αποφάσεων υπολογίζεται με βάση τον αριθμό της απαιτούμενης απαρτίας (κατ’ ελάχιστο μόλις 14 θετικές ψήφοι).

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο και όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχισή της σε άλλη ημέρα, όπως προβλέπει ρητώς  το άρθρο 15 παρ. 3 του Κανονισμού ΠΣ, με την ΟΜΟΦΩΝΗ συναίνεση των παρόντων συμβούλων, ενώ ως προς τη συγκεκριμενοποίηση της ημέρας και ώρας συνέχισης της διακοπείσας συνεδρίασης, μετά από σχετικές συνεννοήσεις του προεδρείου με τους παρόντες συμβούλους αποφασίστηκε τελικά ομοφώνως από τους παρόντες περιφερειακούς συμβούλους ότι η συνεδρίαση θα συνεχιζόταν την επομένη, 13 Μαρτίου 2019, όπως έχει καταγραφεί επισήμως στα Πρακτικά της συνεδρίασης. Συνεπώς, δεν υπήρξε καμία απόφαση για λήξη της συνεδρίασης και αναβολή των εκκρεμούντων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως σε άλλη συνεδρίαση όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί από τρίτους και μη παρόντες κατά τη συνεδρίαση, αλλά αντιθέτως ελήφθη ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για διακοπή και συνέχιση της εν λόγω συνεδρίασης για την αμέσως επόμενη ημέρα. H 5/2019 Συνεδρίαση του Πε.Συ. έληξε όχι στις 12 αλλά στις 13 Μαρτίου κατά τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό. 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Πε.Συ. αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, δεν αποτελούσε βεβαίως απόφαση (αυτή την είχε ήδη λάβει το ΠΣ) αλλά ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους (δηλ. και προς εκείνους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διακοπείσα συνεδρίαση), ενημέρωση που ενισχύθηκε από ανάρτηση στο ppel.gov.gr και ενημέρωση των ΜΜΕ.     

Καληνύχτα σας, κ. Γατσόπουλε και προς θεού μην υποψιαστείτε ποτέ ότι εσείς, ως έμμισθος εντολοδόχος των πελατών σας  μπορείτε να εξαπατήσετε τους πολίτες ότι υπερασπίζεστε τα δικά τους συμφέροντα. Εσείς πληρώνεστε για να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους οι Πελοποννήσιοι τα εκατομμύρια των προστίμων. 

Ηλίας Στρατηγάκος 
Πρόεδρος Πε.Συ. Πελοποννήσου


4 Σχόλια

Κυριε Πρόεδρε του Πριφερειακου Συμβουλίου, θα έπρεπε να ξέρετε ότι ο δικηγόρος εκ της ιδιότητάς του είναι έμμισθος εντολοδόχος των πελατών του είτε ιδιωτών είτε φορέων (όπως στην προκειμένη περίπτωση) και υπερασπίζεται το δικαιώματα τους. Εσείς που είστε εντολοδόχοι των πολιτών της Πελοποννήσου θα έπρεπε να υπερασπίζεστε το δημόσιο τοπικό συμφέρον των πολιτών και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Αντί να κάνετε υποδείξεις σε άξιους επάγγελματιες και σε ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς φροντίστε για τη νομιμότητα των πράξεων σας γιατί η κακοδιοίκηση που ασκείτε επιβαρύνει την ποιότητα ζωής ...

...των πολιτών...άλλωστε πολλές φορές είτε τα θεσμικά οργάνα του κράτους (αποκεντρωμένη διοίκηση) είτε η ίδια δικαιοσύνη έχουν αποφανθεί για παράνομες διοικητικές σας πράξεις, αποφάσεις και παραλείψεις..και όχι μόνο για το θέμα της ΣΔΙΤ..Τέλος, προς τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, θα ήθελα να επισημάνω ότι δουλειά σας είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας και όχι η δημιουργία εντυπώσεων..συνεπώς, ο τίτλος της ανάρτησης σας είναι τουλάχιστον άτυχης..το πραγματικό δημόσιο συμφέρον το κρίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και όχι αυτοί που το επικαλούνται κατά το δοκουν..

Τα εκκατομυρία των προστίμων που έχουν πληρώσει οι Πελοποννήσιοι από το 2010 μεχρι σήμερα για τα σκουπίδια οφείλονται στη δίκη σας ολιγωρία και ανικανότητα από το 2010 που αναλάβατε να σχεδιάσετε κ’ να υλοποιήσετε μια λύση, σύμφωνη με τις οδηγίες της ΕΕ, την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομικότητα και τη λιγότερη όχληση για τους κατοίκους. Θα έπρεπε μάλιστα, τα ποσά των προστίμων να μην επιβαρύνουν τους πολίτες της Πελοποννήσου αλλά προσωπικά εσάς, λόγω βαριάς αμέλειας τουλάχιστον να πράξετε τα δέοντα..

Τόσα χρόνια δεν σας έφταναν κύριοι της περιφέρειας να ενδιαφερθείτε για το θέμα των σκουπιδιών. Δυο μήνες πριν τις εκλογές σας έπιασε η πρεμούρα. Δεν σας πιστεύει κανείς πλέον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.