Απάντηση Λαμπρόπουλου: Ο διαγωνισμός των 9,2 εκατ. ευρώ ματαιώθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Απάντηση Λαμπρόπουλου: Ο διαγωνισμός των 9,2 εκατ. ευρώ ματαιώθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Νοέμβριος 22, 2019 - 20:23
2 σχόλια

Την απάντησή του στις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνας Νικολάκου αλλά και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα οι οποίοι μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού ύψους 9,2 εκατ. ευρώ έκαναν λόγο για «διαγωνισμό που η περιφερειακή αρχή θέλει να φέρει στα μέτρα των εταιριών», έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος με δήλωσή του στο Arcadia Portal την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (δείτε ΕΔΩ).

Η κυρία Νικολάκου στο τέλος της συνεδρίασης είπε τα εξής: «Είναι προφανές ότι οφείλαμε να περιμένουμε. Η βιασύνη σας, αυτό το άρον-άρον, δεν μου αφήνει απλώς υπονοούμενα. Λέω ευθέως ότι θέλετε να ματαιώσετε τον διαγωνισμό για να έρθει στα μέτρα εταιριών. θα τον δούμε, θα τον παρακολουθήσουμε, θα προσφύγουμε».

Ο κ. Λαμπρόπουλος, απαντώντας, σημείωσε ότι «τα σχόλια επιστρέφονται» και δήλωσε: «Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή πήραμε την απόφαση να ματαιωθεί ένας διαγωνισμός που αφορά στην αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με ημερομηνία καταληκτική μέσα στον Σεπτέμβριο -το λέω χωρίς σχόλια. Κάνω σαφές ότι ο λόγος για τον οποίον ματαιώθηκε, είναι ότι προέκυψαν πάρα πολλές ασάφειες και αιτιάσεις εταιριών που ήθελαν να συμμετάσχουν ως προς το πόσο ανοικτός ήταν ο διαγωνισμός, ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες και το κόστος, αν ήταν λογικό ή όχι».

»Δεν αφήσαμε καμία αιχμή στην Οικονομική Επιτροπή  για το γεγονός ότι ήταν φωτογραφικός, αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε διότι πολλές εταιρίες άφηναν τέτοια υπονοούμενα». 

Άκουσα και το θεωρώ απαράδεκτο ότι δήθεν θέλουμε να κάνουμε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό. Τα σχόλια αυτά επιστρέφονται. Δεν θέλω να το πω ειδικά για την πρώην πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για την οποία έχω άριστη εικόνα, αλλά πάντως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

«Ο νέος διαγωνισμός θα είναι ανοικτός σε όλους. Έχουμε γνώση των προϋποθέσεων που έθεταν για τον διαγωνισμό που ματαιώθηκε, και οι λόγοι που ματαιώθηκε, είναι λόγοι δημοσίου συμφέροντος.» 


2 Σχόλια

Χριστακη,αν οι εταιρειες αφηναν υπονοιες για το κυρος του διαγωνισμου να κατεθεταν το παραβολο των 15000 ευρω και να προσεφευγαν στην Αρχη Εξετασης Προδικαστικων Προσφυγων..Ρωτηστε το παιδι της Χουντοοικογενειας που πηγαν τα 700.000 ευρω του αντιστοιχου διαγωνισμου στον Δημο Καλαματας οταν ηταν ο Νικας Δημαρχος...

Κ. Λαμπρόπουλε , κοίτα την καμπούρα σου παρακαλώ . Ισως γι αυτό είσαι ευαισθητοποιημένος. Εσείς τότε ..... ειχατε βλάψει και το ιδιωτικό συμφέρον . Η Τρίπολη δεν ξεχνά τα έργα και τις ημέρες σας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.