Απάντηση Γιαννόπουλου: Στη Γορτυνία δεν υπάρχουν χωματερές

Απάντηση Γιαννόπουλου: Στη Γορτυνία δεν υπάρχουν χωματερές

Ιούλιος 13, 2018 - 13:07
4 σχόλια

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος απάντησε στην επιστολή-καταγγελία του Παναγιώτη Χουντή στην οποία αναφέρεται ότι μια παράνομη χωματερή έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στα Λαγκάδια (δείτε ΕΔΩ) και στην οποία ο κ. Χουντής τον κατηγορεί ευθέως για «επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας είπε: «Οι χωματερές αποτελούν παρελθόν για τη Γορτυνία. Όλες έχουν κλείσει και έχουν αποκατασταθεί. Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καμία χωματερή. Προβλέπεται μόνο η δημιουργία σταθμού ή σταθμών μεταφόρτωσης, χωρίς εναπόθεση, με τη δυνατότητα λειτουργίας ‘’πράσινων σημείων’’».

Σε επιστολή που απέστειλε στο Arcadia Portal σημειώνει:

Ο Δήμος Γορτυνίας έχει ολοκληρώσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό και έχει χωροθετήσει τις περιοχές για τους δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης με σκοπό τη μεταφόρτωση, χωρίς εναπόθεση, των αποβλήτων προς τα Κέντρα Διαλογής. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές κάνει την προσωρινή διαχείριση, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της οριστικής διαχείρισης.

Ο Δήμος βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης των συγκεκριμένων σημείων, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το εγκεκριμένο σχέδιο. Τα σημεία υποδεικνύονται από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας και γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  • Χωματερές «νόμιμες» ή «παράνομες» δέν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν στη Γορτυνία.
  • Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει μόνο μεταφόρτωση χωρίς εναπόθεση.
  • Ο σχεδιασμός προβλέπει εκτεταμένη ανακύκλωση με ρεύματα διαλογής (υλικά συσκευασίας, βιοδιασπώμενα, αδρανή υλικά)

 Ο Δήμος Γορτυνίας κινείται αποκλειστικά με βάση των σχεδιασμό του για να εξασφαλίσει το πιό «πράσινο» περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.


4 Σχόλια

Για πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο για τα σκουπίδια. Όλη η χώρα έχει προβλήματα. Ο δήμαρχος είναι σαφής. Πάει προς λύση ένα μεγάλο πρόβλημα. Ας αρκεστούμε στην πραγματικότητα... Ότι άλλο, είναι εκ του πονηρού.-

Στη Δόξα της Γορτυνίας καταργήθηκαν οι κάδοι στις γειτονιές και τα σκουπίδια συσσωρεύονται στην είσοδο του χωριού και στο νεκροταφείο. Η μετάβαση των ηλικιωμένων είναι δύσκολη ως αδύνατη ενώ οι νεώτεροι αν δεν έχουν αυτοκίνητο διανύουν χιλιόμετρο/α για να πετάξουν τα σκουπίδια. Κάποιοι ηλικιωμένοι έχουν αρχίσει να καίνε τα σκουπίδια, γεγονός επικίνδυνο!!! Το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός του χωριού η κατάσταση χρήζει επεμβάσεως των υγειονομικών αρχών. Είναι υποχρέωση του Δήμου να υπηρετεί τους δημότες και μάλιστα τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Απαιτείται ο Δήμος να δράσει άμεσα!

Το σχεδιο ειχε στηθει απο τον Γιαννακη πολυ καλα.Χωρις καμια εγκριση.Αλλα φαινεται οι Λαγκαδινοι δεν μασσανε κοτιχορτο,ουτε ψεμματα και γιαυτο το αυτακι του δημαρχου ειναι...τραβηγμενο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.