Απάντηση Ελένης Σιουρούνη, σχετικά με εξελίξεις στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Απάντηση Ελένης Σιουρούνη, σχετικά με εξελίξεις στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Ιούνιος 26, 2012 - 14:47
14 σχόλια

Με τίτλο "Τελευταίο Επεισόδιο" απάντα η ηδιοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη στις κατηγορίες που δέχθηκε σχετικά με ό,τι αφορά την ίδια και τη θέση της στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Χωρίς περαιτέρω σχολιασμούς, παραθέτουμε την απάντησή της, όπως ακριβώς αυτή εστάλη αποκλειστικά στο Arcadia Portal.

ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΡΟΥΝΗ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ»

Σχετικά με το εν λόγω θέμα, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα κύρια ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε το τελευταίο εξάμηνο η κα Γιούλη Παπαδοπούλου, συνεργάτης της ηλεκτρονικής δημοσιογραφικής πύλης της Αρκαδίας «ARCADIA PORTAL» και το οποίο έδωσε αφορμή σε δεκάδες ανώνυμους σχολιαστές να με συκοφαντήσουν και να με προσβάλουν δημόσια, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:
Το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, βασιζόμενο σε γνωμοδότηση ενός Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, την οποία είχε αποδεχθεί η πρώην Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, προχώρησε μετά από σειρά αποφάσεων των μονομελών και συλλογικών οργάνων του, στην ανάκληση της απόφασης με την οποία τον Μάιο του 2010, μετέτρεψε το καθεστώς μου από Πλήρους σε Μερικής Απασχόλησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προκειμένου να διορισθώ ως Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Το ΑΤΕΙ απεδέχθη και εφάρμοσε στην περίπτωσή μου μια γνωμοδότηση, η οποία είχε εκδοθεί και αφορούσε σε άλλο πρόσωπο, εντελώς διαφορετική υπόθεση και άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Επί πλέον δε, σε κανέναν από προηγούμενους νόμους (Ν. 2530/1997 και Ν. 3549/20070   και ούτε στο νέο νόμο για την παιδεία (Νόμος 4009/2011) δεν αναφερόταν ούτε αναφέρεται ως προϋπόθεση ένταξης σε καθεστώς μερικής απασχόλησης η μονιμοποίηση, παρά μόνον η συμπλήρωση τριετίας, προϋπόθεση την οποία πληρούσα από την 28η /02/2010 που συμπλήρωσα τρία (3) χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, ως μέλος ΕΠ πλήρους απασχόλησης και έτσι νομίμως με έθεσαν τότε σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Την 1η/03/2010 υπέβαλλα αίτηση για μονιμοποίηση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και μέχρι την παραίτησή μου από το ΤΕΙ 18/04/2012 ήτοι μετά παρέλευση δύο (2) και πλέον ετών, με ευθύνη τόσο  του Υπουργείου Παιδείας όσο και του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, η οποία στη χειρότερη περίπτωση και σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, απαιτούσε χρονικό διάστημα περίπου τριών (3) μηνών.
Με αίτησή μου προς το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, ζήτησα την ακύρωση των πράξεων με τις οποίες τα όργανα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ανακαλούσαν την ένταξή μου σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και παράλληλα υπέβαλλα  αίτηση αναστολής της εκτέλεσης των πράξεων αυτών, μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως, η οποία προσδιορίσθηκε να γίνει τον Οκτώβριο του 2012. Κατά τη συζήτηση της αιτήσεως αναστολής, την 12η/03/2012 και αφού τόσο η νομική σύμβουλος του ΑΤΕΙ όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος ΔΜΥΠ, που παραστάθηκαν, κατέθεσαν στα μέλη του Διοικητικού Εφετείου ότι με την απουσία μου θα δημιουργηθεί τεράστιο και ανυπέρβλητο πρόβλημα στο ΑΤΕΙ και στους σπουδαστές, απέρριψε τελικά την αίτησή μου για αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων, προτάσσοντας προφανώς το συμφέρον του ΑΤΕΙ έναντι του δικού μου. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι λίγους μήνες πριν (Σεπτέμβριο του 2011) το ίδιο το ΑΤΕΙ και αμέσως μετά την ψήφιση του Νόμου 4009, σε εφαρμογή του άρθρου 24 (το οποίο όμως, σύμφωνα με το άρθρο 80 παράγραφος 7 του ιδίου νόμου -μεταβατικές διατάξεις- θα έχει ισχύ από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δηλ από το Σεπτέμβριο του 2012) βιάστηκε και παράνομα με έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, αφού εφάρμοσε ένα άρθρο του νόμου που δεν ήταν σε ισχύ. Για την παράνομη αυτή πράξη του ΑΤΕΙ υπέβαλλα αναφορά στον Εισαγγελέα και έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Και εκφράζω την απορία: τον Σεπτέμβριο του 20011, που άρχιζε το χειμερινό εξάμηνο 2011-2012, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο ΑΤΕΙ και στους σπουδαστές με την πλήρη απουσία μου, (ήδη ως μερικής απασχόλησης, δίδασκα επτά (7) ώρες εβδομαδιαίως και συμμετείχα κανονικά και στις λοιπές δραστηριότητες του τμήματος (εποπτεία πτυχιακών, πρακτικής άσκησης, εξεταστικών κ.λ.π.), ενώ τον Μάρτιο του 2012 και λίγο πριν τη λήξη του θα υπήρχε; Ήδη με την ένταξή μου σε καθεστώς αναστολής, τα μαθήματά μου είχαν ανατεθεί σε άλλους συναδέλφους και το εξάμηνο κυλούσε κανονικά.
Παρ’ όλα αυτά και αφού απερρίφθη η αίτησή μου για αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων και για να μη κατέχω δύο θέσεις στο Δημόσιο, παρόλο που έστω και με καθυστέρηση δύο (2) και πλέον ετών είχε ξεκινήσει η διαδικασία μονιμοποίησής μου, υπέβαλλα αίτηση παραίτησης από το ΤΕΙ, λόγω συνταξιοδότησης, αρνούμενη να παραμείνω σε ένα τμήμα στο οποίο η έννοια «συναδελφικότητα» για κάποιους, είναι μάλλον άγνωστη λέξη.
Τέλος απευθύνομαι προς την κα Παπαδοπούλου, η οποία προφανώς είχε ανοικτή επικοινωνία με το ΑΤΕΙ, αφού έχει στα χέρια της όλη τη σειρά των εγγράφων που με αφορούν ως προς το εν λόγω θέμα, και τα έχει ήδη αναρτήσει στο arcadia portal και την ρωτάω, πως δεν έχει την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΑΤΕΙ την 03/04/2012, με την οποία λήφθηκε η τελική απόφαση περί ακύρωσης της διαδικασίας της μερικής απασχόλησής μου και ένταξής μου στο καθεστώς της πλήρους; Και εάν την έχει γιατί δεν την αναρτά και αυτήν ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελός μου με το τελευταίο αυτό στοιχείο;. Την παραθέτω λοιπόν αυτούσια στο παρόν κείμενό μου και την στέλνω συνημμένα, προκειμένου να αναρτηθεί ως έχει, καθόσον έστω και με τη μορφή της επιφύλαξης, κάποιοι πρώην συνάδελφοί μου στο ΑΤΕΙ τους οποίους ευχαριστώ θερμά, τόλμησαν να πουν αλήθειες τις οποίες εγώ μέσα από αναφορές και υπομνήματα εδώ και καιρό «φωνάζω» άλλα δυστυχώς οι αρμόδιοι έκλεισαν  τα αυτιά τους και δεν τις άκουσαν.
Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω τους συναδέλφους μου στο ΑΤΕΙ, αυτούς που θεωρούν ακατανόητη την καθυστέρηση του Υπουργείου για τη μονιμοποίησή μου, αν κατανοούν την καθυστέρηση του ΑΤΕΙ, όταν κατά τον ορισμό του εκλεκτορικού μου από το Υπουργείο, τον Σεπτέμβριο του 2011, που εκ παραδρομής είχε ορισθεί ως μέλος αυτού ο ήδη από τον Ιούνιο του 2011, συνταξιούχος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Λυκούργος Λιαρόπουλος, γιατί χρειάσθηκε να περάσουν τρεις (3) ολόκληροι μήνες ώστε ένα απλό έγγραφο πέντε (5) σειρών που θα ζητούσε τη διόρθωση αυτή, να σταλεί από το ΑΤΕΙ στα μέσα περίπου του Δεκέμβρη του 2011 και μάλιστα ύστερα από δική μου παρέμβαση και πίεση, αφού στις 5/12/2012 που ρώτησα αρμόδιο υπάλληλο στο ΑΤΕΙ, πήρα την απάντηση ότι δεν έχει φύγει αυτό το έγγραφο επειδή «είχαν άλλες προτεραιότητες»; Και επίσης γιατί, ενώ η διόρθωση αυτή έγινε από το Υπουργείο στο τέλος του Δεκέμβρη του 2011, χρειάσθηκε να περάσουν περίπου δύο (2) μήνες για να γίνει η πρώτη σύγκληση του εκλεκτορικού μου, στις 23 Φεβρουαρίου του 2012; Και γιατί μέχρι την 02/04/2012 που αναγκάστηκα να υποβάλλω την παραίτησή μου, δεν είχε συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη μονιμοποίησή μου παρόλο που εξ’ όσων γνωρίζω, μέλος της Εισηγητικής Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος, πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση; Πως κατανοούν την ευθύνη του ΑΤΕΙ οι συνάδελφοί μου που μιλούν για ένα τρίμηνο της διαδικασίας μονιμοποίησης, όταν από τον Σεπτέμβριο του 2011 που ορίσθηκε το εκλεκτορικό μου, μέχρι τον Απρίλιο του 2012 που παραιτήθηκα, ήτοι μέσα σε ένα χρονικό διάστημα έξη (6) μηνών, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που κατά ομολογία τους αλλά και από τη συνήθη πρακτική, απαιτεί χρονικό διάστημα περίπου τριών (3) μηνών;
Ελπίζω ότι κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο, θα μπορέσω να πάρω απαντήσεις  στα τόσα γιατί.
Στο σημείο αυτό παραθέτω την απόφαση της Γ.Σ. του ΑΤΕΙ της 03/04/2012.:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
( Α.Τ.Ε.Ι. ) ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ                                              
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ     ΤΟΥ      
Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 4/3-4-2012
Καλαμάτα σήμερα 3-4-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π,μ. συνήλθε στην αίθουσα 33 του ΤΕΙ-Κ σε συνεδρίαση η Συνέλευση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας υπό την Προεδρία του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη μετά την με αριθ. πρωτ.  1516/23-3-2012  γραπτή πρόσκληση του.
Στην Συνέλευση ήταν παρόντες εκτός του Προέδρου του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη και τα παρακάτω μέλη της Συνέλευσης:
1. Ο Αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ-Κ κ. Ιωάννης Καπόλος,
2. Ο Αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ-Κ κ. Στέφανος Γιακουμάτος,
3. Ο Δ/ντής της Σχολής  Διοίκησης & Οικονομίας κ. Σταύρος Σταυρόγιαννης,
4. Ο Δ/ντής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας κ. Ευστράτιος Γεωργόπουλος,
5. Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Καλλιρρόη Σακκά,
6. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής κ. Ιωάννης Ξυνιάς,
7. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΒΙΟΘΕΚΑ κ. Βασίλειος Δημόπουλος,
8. Ο   Προϊστάμενος του Τμήματος ΤΕΤΡΟ κ. Γεώργιος Ζακυνθινός,
9. Η Προϊσταμένη του τμήματος ΔΜΥΠ κ. Μπιτσάνη Ευγενία.
10. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τ.Α. κ' Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης,
11. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΧΡΗΜΕΛ κ. Ηλίας Μακρής,
12. Ο   Προϊστάμενος  του Τμήματος Λογοθεραπείας κ. Πετρόπουλος Δημήτριος,
13. Ο Προϊστάμενος του Παραρτήματος του ΑΤΕΙ Καλαμάτας στη Σπάρτη κ. Καραγιώργος Γρηγόριος,
14. Η Διευθύντρια του Κ.Ξ.Γ.Φ.Α. κα Αρετή Βογοπούλου,
15. Ο κ. Θεόδωρος Πισιμίσης, Επίκουρος Καθηγητής, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας,
16. Ο κ. Αλέξανδρος Βυθούλκας, Καθηγητής Εφαρμογών, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος Τ.Α,
17. Ο κ. Δημήτριος Βελισσαρίου, Καθηγητής, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος       Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας(ΒΙΟΘΕΚΑ)
18. Η κ. Μαρίνα Παπαδέλλη, Επικ. Καθηγήτρια, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος Τεχνολογίας(ΤΕ.ΤΡΟ,),
19. Ο  κ.  Ιωάννης Λιαπέρδος,  καθηγητής  Εφαρμογών, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(ΤΕΠΛΗΤ) του Παραρτήματος στη Σπάρτη.
20. Ο εκπρόσωπος του Δ.Π. κ. Γούλος  Κωνσταντίνος,
21. Ο κ. Καλλίμαχος Νηφάκος, εκπρόσωπος του ΕΤΠ,
22. Ο κ. Δημτσιούδης Χρήστος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΔΟ,
23. Ο Δημητρούλης Νικόλαος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΤΕΓ
24. Ο κ. Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΤΕΓ
25. Ο κ. Καρκούλιας Βασίλειος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΤΕΓ.
Απουσίασαν:1. Ο κ. Γεώργιος Σταθάς, Αναπλ. Καθηγητής, ως εκπρόσωπος Ε.Π. του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής,2. Ο κ. Παπανικολάου Ευγένιος, εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΔΟ,3.Ο κ. Κίμωνας Συνέσιος εκπρόσωπος των σπουδαστών της ΣΔΟ ,4. Ο κ. Ψωρομύτης Γεώργιος, ως εκπρόσωπος των σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(ΤΕΠΑΗΤ) του Παραρτήματος στη Σπάρτη,5. Η κ. Χανή Αικατερίνη, εκπρόσωπος των σπουδαστών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας,
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον Γραμματέα της Συνέλευσης κ. Γεώργιο Μπεσσή, ο οποίος ορίσθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 4975/7-12-2011 Απόφαση  του Πρόεδρου του ΑΤΕΙ-Κ.
Πριν τη συζήτηση του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος ζήτησε από το Σώμα την προσθήκη στην ημερήσια διάταξη των εξής δύο θεμάτων:
α) 1° θέμα: «Τροποποίηση απόφασης της Συνέλευσης του ΤΕΙ-Κ με αριθ. 2/13-12-2011 (θέμα 3°)» και,
β) 2° θέμα: « Διαδικασία Απονομής Τιμητικών Ακαδημαϊκών Τίτλων>>
Το σώμα εδέχθη κατά πλειοψηφία τις προτάσεις του Προέδρου.
ΘΕΜΑ 1ο: Καθεστώς απασχόλησης της Καθηγήτριας Εφαρμογών του τμήματος ΔΜΥΠ κ. Σιουρούνη Ελένης
Η Γ.Σ. έχοντας υπόψη:
1. την με αριθ. 7/2-12-2011 (θέμα 1ον) απόφαση της Γ.Σ. του τμήματος ΔΜΥΠ,
2. Την με αριθ. πρωτ. 247/18-1-12 πράξη της προϊσταμένης του τμήματος ΔΜΥΠ κ Μπιτσάνη Ευγενίας σχετικά με την ένταξη σε κατηγορία απασχόλησης της Καθηγήτριας Εφαρμογών κ.Σιουρούνη  Ελένης(αριθ πρωτ. τμημ.  ΔΜΥΠ 1/71/13-1-2012),
3. Τις με αριθ. 1/25-1-2012(θέμα 2°) και 2/28-2-2012(θέμα 2°) αποφάσεις της Συνέλευσης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας,
4. την προφορική εισήγηση της προϊσταμένης του τμήματος ΔΜΥΠ κ. Μπιτσάνη Ευγενίας,
5. Την αριθ. 153/2011 (28-3-2011) γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.),
6. Την με αριθ. πρωτ. ΤΕΙ-Κ 1438/21-3-2012 Βεβαίωση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, προέβη σε διεξοδική συζήτηση επί του παραπάνω θέματος και αποφασίζει:
1. Κατ’ αρχάς γίνεται νομικά δεκτή ομόφωνα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Δ.Μ.Υ.Π) για ανάκληση της αριθμ. 6/18-05-2010 προηγούμενης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ιδίου Τμήματος, αναφορικά με. το εργασιακό καθεστώς του μέλους ΕΤΙ, Σιουρούνη Ελένης ως μερικής απασχόλησης, επειδή αυτή βασίστηκε στην αριθμ. 153/2011(28-3-2011) γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.)  σύμφωνα  με την οποία  σε  καθεστώς μερικής απασχόλησης μπορούσε να ενταχθεί το εν λόγω μέλος ΕΤΙ. εφόσον συνέτρεχαν α) η παρέλευση του χρονικού διαστήματος της τριετίας από το διορισμό της και β) η παραμονή στη βαθμίδα της Καθηγήτριας   Εφαρμογών για τη μονιμοποίηση της. Η ανωτέρω γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. έγινε δεκτή από την Υπουργό  Παιδείας Δια  Βίου  Μάθησης και  Θρησκευμάτων την 30η Σεπτεμβρίου 2011 και διαβιβάστηκε στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας με το αριθμ. Πρωτ. Φ11/112859α/Ε5/11-11-2011 έγγραφο του Υπ Π.Δ.Β.Μ.Θ. Επομένως η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δ.Μ.Υ.Π. ήταν υποχρεωμένη να κάνει δεκτή την ανωτέρω γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., ανεξάρτητα από την ορθότητα της (απόφαση 1234/1998 του Άρειου Πάγου). Συνεπώς η κ. Σιουρούνη Ελένη επανέρχεται στο καθεστώς της πλήρους απασχόλησης σύμφωνα  με την αριθμ.  1-71/13/01/2012 πράξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Δ.Μ.Υ.Π.,
2. Τα μέλη της Συνέλευσης (Βελισσαρίου Δημήτριος, Κανάκης Ανδρέας, Γιακουμάτος Στέφανος, Καπόλος Ιωάννης, Γούλος Κων/νος, Παπαδέλλη Μαρίνα, Νηφάκος Καλλίμαχος,  Γεωργόπουλος Στράτος,  Σταυρόγιαννης Σταύρος, Βυθούλκας Αλέξανδρος, Καραγιώργος Γρηγόριος, Βογοπούλου Αρετή, Ξυνιάς Ιωάννης, Ζακυνθινός Γεώργιος), μολονότι υπερψήφισαν την ανωτέρω απόφαση, διατηρούν την επιφύλαξη για την πλήρη ορθότητα της ανωτέρω γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. καθότι έχει την εκτίμηση ότι στα μέλη της σύνθεσης του, κατά τη συνεδρίαση της 28-03-2011, δεν τέθηκαν όλα τα περιστατικά της υπόθεσης της κας Σιουρούνη  Ελένης. Δηλαδή πιθανολογούμε ότι δεν ήταν σε γνώση των μελών του Ν.Σ.Κ. το γεγονός ότι η κα Σιουρούνη υπέβαλε εγκαίρως την αίτηση της μονιμοποίησης της (αριθμ. πρωτ.1-630/01-03-2010), η οποία διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου   Μάθησης και Θρησκευμάτων με το αριθμ. πρωτ. 1437/12-05-2010/09-03-2010   έγγραφο του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας για τη συμπλήρωση του εκλεκτορικού σώματος,   το οποίο θα έκρινε τη δυνατότητα μονιμοποίησης ή όχι της κας Σιουρούνη. Κατά τη συνήθη και κανονική πρακτική ο χρόνος που μεσολαβεί από τη συμπλήρωση του εκλεκτορικού από το Υπ.Δ.Β.Μ.Θ. μέχρι και τη σύγκλιση του εκλεκτορικού διαρκεί περίπου τους 3 μήνες, Επομένως η απόφαση 6/18-05-2010 της Γενικής  Συνέλευσης   του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας για ένταξη της κας Σιουρούνη Ελένης σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ήταν δικαιολογημένη, αφού ανέμενε την απόφαση ταυ Υπουργείου Παιδείας για τη σύσταση του εκλεκτορικού σώματος. Η καθυστέρηση συμπλήρωσης από το ΥπΠΔΒΜΘ του εκλεκτορικού σώματος, που θα έκρινε τη δυνατότητα μονιμοποίησης ή όχι της κας Σιουρούνη, είναι για εμάς ανεξήγητη και για την καθυστέρηση αυτή των εικοσιτριών περίπου μηνών δεν φέρει ουδεμία ευθύνη η κα Σιουρούνη.
Σημειώνεται ότι σ' όλες τις εν ισχύει διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ως προαπαιτούμενο της ένταξης ενός μέλους Ε.Π. στην κατηγορία της μερικής απασχόλησης αναφέρεται μόνο η τριετής θητεία του στο Ίδρυμα και όχι η μονιμοποίηση του. Πέραν τούτου, για την ανωτέρω γνωμοδότηση, το Ν.Σ.Κ. επικαλείται, εκτός των άλλων, και το άρθρο 9 του ν. 2530/1997 το οποίο όμως κατά το επίμαχο διάστημα έπαψε να ισχύει, αφού εφαρμόζονταν πλέον οι διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 3549/2007 (Φ.Ε.Κ. 69Τ.Α720-03-2007).    
Ο Πρόεδρος της  Συνέλευσης                                         Ο Γραμματέας της Συνέλευσης
Δρ Ανδρέας Κανάκης                                                             Γεώργιος Μπεσσής                             
                 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
                                           Ο Γραμματέας της Συνέλευσης
                                                  Γεώργιος Μπεσσής»             

Παρακαλώ για τη δημοσίευση όλου του ανωτέρου κειμένου και την ανάρτηση του επισυναπτόμενου αρχείου pdf (την υπ’ αρ. 4/3-4-2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας).

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΡΟΥΝΗ                                                            

 

Ειδήσεις: 
Συνημμένα αρχεία: 

14 Σχόλια

Δεν ξέρω απέξω και ανακατωτά τα όσα έγιναν. Μου φαίνεται όμως λεβέντισσα, πως πας και ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη. Περιμένω την απάντηση που θα σου δώσει η κ. Παπαδοπούλου. Φλέγομαι από περιέργεια, να δω τι θα σου πει. Γιατί κυρία μου, 9 μήνες τώρα κάνεις το παγώνι και σήμερα απαντάς σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν 3 μήνες; Τι σκοπιμότητα έχει αυτή η παρέμβασή σου; Σιγά μην είναι τελευταίο επεισόδιο. Αφού έχουμε και μια δικαστική υπόθεση σε εξέλιξη. Τι τελευταίο λες; Κυρία Παπαδοπούλου περιμένουμε το ανακοινωθέν σας. Ε ρε γλέντια και πάλι σήμερα.

Για το πάπλωμα των παρανομιών να κατέχει 2 θέσεις χωρίς κατοχύρωση δεν βλέπω να λέει κάτι η μανδάμ.Γιατί; Α μήπως επειδή θα τα πει στον εισαγγελέα;

Admin μη κόψεις το σχόλιο. Δεν την έβρισα την κυρία.Εκείνη μας βρίζει με πλάγιο τρόπο με αυτά που λέει.

<p> Πολλά τα λεφτά κ. Σιουρούνη και ο Εισαγγελέας θα σας κρίνει. ******* &nbsp;Πόσα πέρνετε το μήνα κ. Σιουρούνη?</p>

Την 1η/03/2010 υπέβαλλα αίτηση για μονιμοποίηση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και μέχρι την παραίτησή μου από το ΤΕΙ 18/04/2012 ήτοι μετά παρέλευση δύο (2) και πλέον ετών, με ευθύνη τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, η οποία στη χειρότερη περίπτωση και σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, απαιτούσε χρονικό διάστημα περίπου τριών (3) μηνών. ..........δηλαδή παρανόμισα γιατί με καθυστέρησαν? Να σου πούμε Μπράβο?

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΓΝ ΠΥΡΓΟΥ ΟΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ..... ΑΙΣΧΟΣ.....

<p> Μη την ακούτε που κάνει αντεπίθεση τώρα και βγαίνει και χαμένη από πάνω. Είναι που έχει υπουργό τον Αντρέα Λυκουρέντζο που τον έχε*** της. Και που της έχει μάλλον τάξει θητεία διαρκείας στο Παναρκαδικό. Για το πάπλωμα όμως δεν λέει κουβέντα. Ούτε για την παράνομη διπλοθεσία, ούτε για την παράνομη ανάληψη καθηκόντων στην Δημόσια Διοίκηση. Έχει δουλειά ακόμα μαντάμ, για ποιό τελευταίο επεισόδιο μιλάτε; Δεν είναι η ώρα του Ρέκβιεμ ακόμα. Τώρα άρχισαν οι ψαλμοί...</p>

Ρε τι θράσος είναι αυτό; Φαίνεται ότι η παντός καιρού κυρία πήρε θάρρος από την τοποθέτηση Λυκουρέντζου στο Υγείας (κι αυτός προστάτης της;). Αλλά δεν κρατάει και ένα χαμηλό προφίλ μπας και ξεχαστεί και περάσει ζούλα. Φωνάζει κιόλας. Την θυμάστε την παροιμία που λέει "γάτος γαμεί και γάτος σκούζει"? Αυτό κάνει.

Εδώ "θαυμάζουμε" την απόλυτη εκτροπή της λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μας μια ακόμη απόδειξη του πόσο έχει σαπίσει το σύστημα και ότι δεν υπάρχει κράτος μόνο κομματικές παρεούλες!!!!!!!! κ. Σιουρούνη είστε κρατικός λειτουργός και την ίδια στιγμή όντας εκπρόσωπος και λειτουργός του ελληνικού κράτους ειρωνεύεστε και απαξιώνετε τους θεσμούς του ,που όπως φαίνεται τους χρησιμοποιείτε όπως σας συμφέρει κάθε φορά!!! Και εμείς απλοί πολίτες που εμείς σας πληρώνουμε μην το ξεχνάτε αυτό μένουμε άλαλοι μπροστά στο τόσο θράσος και αλαζονεία σας!!!!!!! Εγώ δεν ξέρω τις λεπτομέρειες αλλά αν ασχοληθώ όπως ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΡΑΚΥΛΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!! Περιμένω και εγώ την απάντηση της κας Παπαδοπούλου και μετά θα αποφασίσω αν θα συμμετέχω και εγώ ενεργά στην αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης. Αλήθεια κα Σιουρούνη με τη opengov του Παπανδρέου δεν επιλεγήκατε? άρα είχατε κάνει αίτηση υποψηφιότητας σωστά; τον Οκτώβριο του 2009 το θυμάμαι γιατί είχαν κάνει και άλλοι φίλοι μου τότε κα Σιουρούνη είχατε συμπληρώσει πραγματικά τρία χρόνια υπηρεσίας ;;

Η κυρία θα επιστρέψει το συντομότερο σπίτι της! Δεν υπάρχει καμία ανοχή!

<p> οχι να παει φυλακή και επιστρεψει οτ πηρε με τοκο πισω το ****.</p>

α ρε λυκουρεντζο, ναξερες με ποια εμπλεξες και το τι σε περιμενει! Κοιτα να απαλλαγεις το συντομωτερο απο αυτη την **** και μην ταυτιζεσαι μαζι της γιατι θα σε εκθεσει και εσενα . Ειναι διαρκως περισσοτεροι αυτοι που παρακολουθουν την περιπτωση και οπως θα εχεις καταλαβει, οι περισσοτεροι μορφωμενοι ανθρωποι, ακομη και απο σενα.

Κυρία μου σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο της ΚΥΡΙΑΣ Παπαδοπούλου, που σας αφορά και μετά να δώσετε και στο Παναρκαδικό- ουπς συγγνώμη στον φίλο σας τον Αντρέα ήθελα να πω- την πααίτησή σας και από την Υγεία, μπας και ησυχάσουμε. Ξεχειμωνιάσαμε με την αφεντιά σας και τα στριφογυριστά κόλπα σας για θέσεις υψηλές και με υψηλές αποδοχές, θα ξεκαλοκαιριάσουμε κιόλας; Μας κουράσατε και ξεθωριάσατε. Για πάρτε δρόμο να δούμε λίγη ηρεμία. Ολίγη ντροπή και στράτα που λένε και οι γέροντες δεν θα σας έβλαπτε. Στο καλό.

για να δούμε ο λυκουρέντζος τι θα κάνει τώρα που είναι στο υγείας; αν είναι έντιμος όπως λένε εδώ οι σχολιαστές θα πρέπει να ασχοληθεί και με την περίπτωση αυτή. πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στο παναρκαδικο. υπάρχει κάτι τελικά και το κρύβεται καλά ή είναι καθαρή η κυρία σιουρούνη;