Απαγόρευση στάθμευσης στην περιοχή ΔΑΚ - Μερκοβουνίου - ΕΟ Τρίπολης-Πύργου

Απαγόρευση στάθμευσης στην περιοχή ΔΑΚ - Μερκοβουνίου - ΕΟ Τρίπολης-Πύργου

Φεβρουάριος 21, 2018 - 11:11
0 σχόλια

Με εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητείται να αλλάξουν οι κανόνες της στάθμευσης στην αρχή της δημοτικής οδού (οδός Αγίου Γεωργίου/ Εντός σχεδίου Τρίπολης/ περιοχή Σταδίου), εμπρός από τα Ο.Τ. 735 και Ο.Τ. 737, η οποία συνδέει την Εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου με το άλσος Αγίου Γεωργίου και τον οικισμό Μερκοβούνι του Δήμου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση για το θέμα: «Γνωμοδότηση για την τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ’ αρ. 349/2013 απόφασης Δ.Σ. Τρίπολης (Κανονιστικού Χαρακτήρα) που αφορά τις συνθήκες της επιτρεπόμενης στάθμευσης στην περιοχή εντός σχεδίου Τρίπολης (περιοχή Σταδίου) στη δημοτική οδό (οδός Αγίου Γεωργίου) που συνδέει την εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου με το άλσος Αγίου Γεωργίου και τον οικισμό Μερκοβούνι του Δήμου Τρίπολης».

Το Σώμα εισηγήθηκε την αξιολόγηση και επανεκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης στην αρχή της δημοτικής οδού (οδός Αγίου Γεωργίου/ Εντός σχεδίου Τρίπολης/ περιοχή Σταδίου), εμπρός από τα Ο.Τ. 735 και Ο.Τ. 737, η οποία συνδέει την Εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου με το άλσος Αγίου Γεωργίου και τον οικισμό Μερκοβούνι του Δήμου Τρίπολης, μετά από την πάροδο ενός σημαντικού χρονικού διαστήματος ισχύος της 349/2013 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, και την εξέταση της δυνατότητας τροποποίησης-συμπλήρωσης της αρχικής 349/2013 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, μετά από το με αριθ. πρωτ. 38470/30-8-2017 έγγραφο του εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου και πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνου Αναστασίου που εκφράζει την επιθυμία αλλαγής της ανωτέρω αναφερόμενης απόφασης και των συνθηκών επιτρεπόμενης στάθμευσης στο σημείο.

Και σε συνέχεια των ανωτέρω, δύναται να ληφθεί νέα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κανονιστικού χαρακτήρα για κυκλοφοριακή ρύθμιση η οποία θα περιλαμβάνει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, εξαιρουμένων των (α) επιβατικών αυτοκινήτων, (β) δικύκλων, (γ) λεωφορείων και (δ) φορτηγά μεικτού βάρους ως 1,5 τόνους, στην οδό Αγίου Γεωργίου εμπρός από τα Ο.Τ. 735 και Ο.Τ. 737 του Σχεδίου Πόλης Τρίπολης και την τοποθέτηση πινακίδων ως εξής:
I. (Ρ-40: Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση) με πρόσθετη πινακίδα (Πρ-4α: Αρχή ισχύος πινακίδας Ρ-40) στο σημείο (Α).
II. (Ρ-40: Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση) με πρόσθετη πινακίδα (Πρ-4γ: Τέλος ισχύος πινακίδας Ρ-40) στο σημείο (Β).

(Ως σημείο (Α) ορίζεται η συμβολή της οδού Αγίου Γεωργίου με την εθνική οδό Τρίπολης- Πύργου στο Ο.Τ. 737 και ως σημείο (Β) ορίζεται η συμβολή-προβολή της επέκτασης της οδού Αντιγόνης με την οδό Αγίου Γεωργίου στο Ο.Τ. 735.)

Σύμφωνα με το άρθρο 4 (παραγ. 8) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ 50Α΄), όπως αυτός ισχύει σήμερα μετά την τροποποίηση του Ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57Α΄), για τον περιορισμό της εφαρμογής των ρυθμιστικών πινακίδων σε συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, να γίνει στις προαναφερόμενες 2 πινακίδες (Ρ-40) στα σημεία (Α) και (Β), προσθήκη επεξηγηματικών εγγραφών μέσα σε μεταλλικό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κάτω από κάθε πινακίδα. Συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφουν «ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ (α) ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, (β) ΔΙΚΥΚΛΩΝ, (γ) ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΚΑΙ (δ) ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕΙΚΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΩΣ 1,5 ΤONΟΥΣ».

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.