Απαγόρευση καπνίσματος: Οι ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους

Απαγόρευση καπνίσματος: Οι ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους

Μάρτιος 12, 2018 - 20:02
7 σχόλια

Στο πλαίσιο απαγόρευσης του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο για ενημέρωση και εφαρμογή.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:

Με την ανωτέρω υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 6 του νόμου 3730/2008, όπως ισχύει:

1) Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική
ευθύνη τους.

2) Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.

Υπεύθυνοι για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων είναι οι άμεσα προϊστάμενοι των κατά τόπους δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα, η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης του καπνίσματος συνίσταται σε επίπληξη, η οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση. Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ίδιου

Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο εκ του νόμου 3868/2010 προβλεπόμενο ποσό.

Σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται η επιβολή αυστηρότερων ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου. Τα πειθαρχικά πρόστιμα είναι ανάλογα των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.

Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να διπλασιάσει το επιβαλλόμενο πρόστιμο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων.

Με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων παρακαλούμε να λάβουν γνώση των οδηγιών, ενυπόγραφα, όλοι οι υπάλληλοι.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Σιγα μην τους χαλασουν τη ζαχαρενια τους. Υπεύθυνοι, λέει, είναι οι ανώτεροί τους. Αμ αν ηταν να τους ελεγχουν οι ανώτεροί τους, θα ειχαν κόψει τόσο το κάπνισμα όσο και το αραλίκι,τις κοπάνες, την ιδιοποίηση δημοσίου υλικούκλπ, τόσα χρόνια. Αλλά το πρόβλημα παραμένει εσαεί και είναι ένα, "ποιός θα μας φυλάξει απ τους φύλακες!"

η λύση είναι να πέφτουν κεφάλια ανωτέρων. Να δεις πως θα τρέχουν μετά. Αλλά ποιος τολμάει και ποιος ασχολείται....

Με το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τι γίνεται; μην μου πείτε ότι γίνεται έλεγχος! της κακομοίρας γίνεται πρωί-μεσημέρι-βράδυ-νύχτα μπαίνεις καθαρός και βγαίνεις μυρίζοντας τσιγαρίλας, σε σημείο που τα ρούχα σου θέλουν πλύσιμο και συ καυτό μπάνιο για να ξεβρομίσεις!

Το όλο θέμα μου φάνηκε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο να είστε καλά με κάνατε και γέλασα

Μόνο ο Τρικαλιώτης δήμαρχος τα έχει ¨τόσα¨ και βγάζει έξω κόσμο που κόβει πρόστιμα για το κάπνισμα.

08:57 Και ο τριπολιτσιώτης δήμαρχος τα έχει τόσα και πάνω τους μας έχει γράψει όλους και ολόκληρο το δήμο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.