Ανυπολόγιστες ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες της ΔΕ Βαλτετσίου (pics,vid)

Ανυπολόγιστες ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες της ΔΕ Βαλτετσίου (pics,vid)

Ιούνιος 05, 2018 - 15:03
2 σχόλια

Σε απόγνωση οι παραγωγοί  «Μαζεύαμε με το φτυάρι το χαλάζι»

Πρωτοφανής ήταν για την περιοχή η θεομηνία που έπληξε τα χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Σε ποσοστό που αγγίζει το 100% είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στον κάμπο της περιοχής.

 Η βρώμη, τα αμπέλια, πολλά κηπευτικά, καρπούζια, πεπόνια και καρυδιές είναι μερικά από τα προϊόντα που παράγει ο τόπος και δυστυχώς όλα έχουν υποστεί ζημιές από την χαλαζόπτωση η οποία διήρκησε για 2 ώρες περίπου την Κυριακή το μεσημέρι.

Όπως τόνισαν οι παραγωγοί στην περιοχή έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος, όπως μας ανέφεραν, ναφθαλίνης και σε μερικές περιπτώσεις σε μέγεθος κερασιού.

 Ο κ. Βερβενιώτης από το Αθήναιον παραγωγός ανέφερε ότι σε 20 μέρες τα μπρόκολα θα έδιναν καρπό, τώρα έχουν καταστραφεί από το χαλάζι και έχουν εξασθενήσει και φυσικά το προϊόν που θα δώσουν θα είναι κατώτερο, σε μειωμένη ποιότητα και ποσότητα.

 Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες τέσσερα στρέμματα μπρόκολο έχουν καταστραφεί, αναμένουμε αποζημιώσεις

 Λίγο πιο δίπλα στο Αθήναιο, επίσης μία καλλιέργεια με  καρπούζια έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ο κ. Τσαγκάρης Ηλίας πρόεδρος στο χωριό  μίλησε για ολική καταστροφή.

Ζητούμε άμεσα καταγραφή των ζημιών και άμεση αποζημίωση έτσι ώστε να μην πεινάσουν οι παραγωγοί

Ύστερα στον κάμπο της Δόριζας ο κ. Λυμπερόπουλος πρόεδρος του χωριού μας έδειξε τα αμπέλια τα οποία έχουν σπάσει από το χαλάζι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ούτε φέτος ούτε του χρόνου πιθανότατα να αποδώσουν καρπούς.

 Μαζεύαμε με το φτυάρι το χαλάζι

 

Στη Δόριζα επίσης ο κ. Κοντόπουλος ο οποίος έχει στην κατοχή του εκατοντάδες στρέμματα μιλάει και καταστροφή 100%  από το χαλάζι.

Κατέστρεψε τα πάντα

Ο ΕΛΓΑ μεταξύ άλλων χωραφιών, βρέθηκε στα χωράφια του κ. Κοντόπουλού και έκανε αυτοψία.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Κοντόπουλος τόνισε ότι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί και στην καλλιέργειά του, από τα αγριογούρουνα που ρημάζουν τα χωράφια.

Ο κάμπος θα μείνει χέρσος σε δύο χρόνια αν συνεχιστεί αυτή κατάσταση

Video: 

Τεράστια καταστροφή από το χαλάζι στα χωριά της ΔΕ Βαλτετσίου


2 Σχόλια

Λες να δώσει αποζημιώσεις η Ε.Ε.; Όνειρο μου φαίνεται αφού υπάρχουν Τροικανοί και λοιπά ευαγή ιδρύματα.

τα προστατευτικα δυχτια που βαζουν καποιοι γεωργοι εδω στην ελλαδα,αλλα στο εξωτερικο το μεγαλυτερο ποσοστο,σχεδον ολοι δλδ τα εχετε ακουσει? αλλα ετσι μια ζωη,παθαμε ζημια να μας αποζημιωσετε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.