Αντωνόπουλος: Βάλαμε τις βάσεις με προοπτική το μέλλον για την Μικτή Αρκαδίας

Αντωνόπουλος: Βάλαμε τις βάσεις με προοπτική το μέλλον για την Μικτή Αρκαδίας

Μάιος 17, 2020 - 10:27
3 σχόλια

Η Μικτή Αρκαδίας τη σεζόν αυτή έκανε το πρώτο της βήμα στο νέο της ξεκίνημα βάζοντας όρους προγραμματισμού, εξέλιξης, πλάνου και δουλειάς τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο με προπονητικό δίδυμο τους Γιώργο Αντωνόπουλο και Τάκη Κουμπούνη.

Γιώργος Αντωνόπουλος και Τάκης Κουμπούνης ανέλαβαν από την αρχή το χτίσιμο μιας νέας Μικτής Αρκαδίας με στόχους και προοπτικές, δίνοντας στα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία που έχει για τα ίδια το αποτελούν μέλη ενός τέτοιου ποδοσφαιρικού γκρουπ που αποτελεί ουσιαστικά τη βιτρίνα στις ηλικίες αυτές του αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Ο εκ των προπονητών της Μικτής Αρκαδίας Γιώργος Αντωνόπουλος μίλησε στο ArcadiaPortal.gr για τη σεζόν αυτή αναφορικά με το πλάνο λειτουργίας της Μικτής Αρκαδίας, τους στόχους που τέθηκαν και για το συνολικό αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Μικτής Αρκαδίας Γιώργος Αντωνόπουλος:

Για την απόφασή του να αναλάβει μαζί με τον Τάκη Κουμπούνη τη Μικτή Αρκαδίας

Όταν αποφασίσαμε με τον κ. Κουμπούνη να αναλάβουμε τις Μικτές το πρώτο πράγμα που είπαμε ήταν να μπορέσει να μπει μια οργάνωση και ουσιαστικά να γίνει ένα νέο ξεκίνημα που θα αποτελούσε την αφετηρία για το μέλλον. Έτσι λοιπόν ορίσαμε ένα συγκριμένο πλάνο δουλειάς πάνω στο οποίο χαράξαμε τις κατευθύνσεις στις οποίες θα πατούσαμε για την δημιουργία των νέων ομάδων της Μικτής Αρκαδίας.

Για το πλάνο λειτουργίας της Μικτής Αρκαδίας

Σε συνεργασία με τον κ. Κουμπούνη βάλαμε σε εφαρμογή να τρέξουμε το πλάνο ξεκινώντας από την αρχή. Σε πρώτη φάση διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες Μικτές άλλων νομών είχαν ξεχωριστούς προπονητές στα ηλικιακά τμήματα των Μικτών. Μαζί με τον κ. Κουμπούνη από κοινού αποφασίσαμε να ελέγχουμε ταυτόχρονα και τα δύο τμήματα ώστε και οι δύο να ξέρουμε την εξέλιξη των παιδιών και στις δύο ηλικίες όπου έχουμε ομάδες (Κ12-Κ14) και επιπλέον να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για να είμαστε πιο ασφαλείς και για την επόμενη μέρα. Εμάς δεν μας ενδιέφερε το σήμερα αλλά να χτίσουμε πάνω στο τώρα βάζοντας σωστές βάσεις για το αύριο.

Επόμενο βήμα που ήταν και αρκετά δύσκολο ήταν η προεπιλογή των παιδιών που θα στελέχωναν τις Μικτές ομάδες Αρκαδίας Κ12 και Κ14. Κληθήκαμε να καλέσουμε παιδιά από όλη τον νομό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και δεδομένα καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες και δυστυχώς στο νομό μας δεν υπάρχουν ξεχωριστά ηλικιακά πρωταθλήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε και να αξιολογήσουμε έχοντας αγωνιστική εικόνα από τα παιδιά. Έτσι αποταθήκαμε στους προπονητές των ομάδων και στους προπονητές των ακαδημιών του νομού μας τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία τους. Είτε πήραμε παιδί από κάποια ομάδα η ακαδημία είτε όχι η συνεργασία μας μαζί τους ήταν άριστη και μας βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της προεπιλογής καθώς αξιολόγησαν και μας έδωσαν ότι καλύτερο διέθεταν στις ηλικίες αυτές να έρθουν για προπόνηση και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους άμεσους συνεργάτες μας στο κομμάτι αυτό. Πάντα σε μια διαδικασία προεπιλογής μπορεί κάποιο παιδί να αδικηθεί, ωστόσο προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι γίνεται και στον τομέα αυτόν, έχοντας κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αναλογικά πάντα και με τα δεδομένα που αναφέραμε και υπήρχαν.

Τρίτο βήμα οργανωτικά που επιχειρήσαμε και κάναμε, ήταν να βρούμε ένα γήπεδο για προπονήσεις, τις μέρες που θα δουλεύαμε καθώς και αυτό έπρεπε να συνδυαστεί και με τις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών αλλά και με τις προπονήσεις τους στις ακαδημίες και στις ομάδες τους. Δεν επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί και οι δύο ομάδες η Κ12 και η Κ14 γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες οργανόγραμμα τόσο αναφορικά με τους χώρους και τις ώρες όσο και με το κομμάτι της δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Θέτοντας ως ζητούμενο το γεγονός πως υπάρχει πρόβλημα στον νομό με τα γήπεδα, και εδώ τα πράγματα πήγαν καλά, βρήκαμε τη λύση, ξεπεράσαμε εμπόδια και αντικειμενικές δυσκολίες και καταφέραμε να κάνουμε τις προπονήσεις μας με οργανωμένο τρόπο, όπως δηλαδή είχαμε σχεδιάσει.

Για τους στόχους που τέθηκαν στο νέο αυτό ξεκίνημα της Μικτής Αρκαδίας

Για εμάς ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα έπρεπε από αυτή την χρονιά να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα των Μικτών ομάδων της Αρκαδίας. Είτε είμαι εγώ και ο κ. Κουμπούνης στη Μικτή Αρκαδίας του χρόνου είτε όχι θα έπρεπε να χτίσουμε από την αρχή με σαφείς κανόνες ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα λειτουργίας πάνω στο οποίο θα θέταμε το πλάνο με απώτερο σκοπό να μπει ο σπόρος από το τώρα για το μέλλον. Σημαντικό πράγμα για εμάς και ένας από τους στόχους που θέσαμε, ήταν εκτός από το κομμάτι της αξιολόγησης των παιδιών και των προπονήσεων, η πνευματική διαχείριση στα παιδιά αυτά έτσι ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει να γίνεσαι μέλος της Μικτής ομάδας ποδοσφαίρου του νομού σου. Να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ίδιους να αποτελούν ένα κομμάτι των καλύτερων στην ηλικία τους στην Αρκαδία.

Ένας ακόμα στόχος, όπως αναφέραμε, ήταν το να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε το μέλλον. Από την πλευρά μας δουλέψαμε για να φτιαχτούν ομάδες που σε πρώτη φάση για την εφετινή χρονιά θα έκαναν (όπως και έγινε) την προσπάθεια τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και από το που θα φτάναμε και στο τέλος των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων θα συνεχίζαμε τις προπονήσεις στις οποίες θα φέρναμε παιδιά που θα έχουν δικαίωμα ηλικιακά να αγωνιστούν στη Μικτή Αρκαδίας τα οποία θα αξιολογούσαμε για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για τα παιδιά αυτά έχοντας παράλληλα κερδίσει σημαντικό χρόνο για την νέα σεζόν. Επίσης θα υπήρχε η δυνατότητα να προπονηθούν τα παιδιά που αποτελούσαν τις δύο αυτές ομάδες πάνω σε δικά μας δεδομένα με τον κ. Κουμπούνη, βάζοντας ακόμα περισσότερα πράγματα στο κομμάτι της επιπλέον δουλειάς και κάνοντας τα παιδιά να γνωριστούν ακόμα πιο καλά μεταξύ τους.

Επίσης ένας ακόμα στόχος που θέσαμε, ήταν το να μπορέσουν κάποια παιδιά να διακριθούν έστω και σε ατομικό επίπεδο αφού ομαδικά ήμασταν στη διαδικασία του χτισίματος της ομάδας παρότι και τα αποτελέσματά μας αλλά και η εικόνα μας ήταν πολύ καλή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν στόχος μας να διακριθεί το ταλέντο κάποιον παιδιών στα μάτια προπονητών και ανθρώπων των ηλικιακών Εθνικών ομάδων αλλά και γενικότερα συλλόγων από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας και θεωρώ πως και εδώ τα πήγαμε πολύ καλά, αφού κάποια παιδιά κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όσων είδαν τους αγώνες μας. Μάλιστα δεχθήκαμε τηλέφωνα από προπονητή Εθνικής μας ομάδας για παίχτες μας αλλά και από συλλόγους και ίσως στο μέλλον κάποια παιδιά να περάσουν μέσα από μια διαδικασία δοκιμής για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Για το ποια είναι η άποψη του για το γενικό αποτέλεσμα της χρονιάς αυτής

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν τα παιδιά κατάλαβαν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι και να είσαι μέλος της Μικτής Αρκαδίας, πιστεύω ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό και θα χαρακτήριζα ιδιαίτερα δημιουργική τη σεζόν στο κομμάτι αυτό. Τα παιδιά αγκάλισαν την προσπάθεια. Τα παιδιά συμμετείχαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπήρχαν παιδιά που έρχονταν από το Άστρος για προπόνηση στην Τρίπολη και αξίζει να πούμε και το γεγονός πως και οι γονείς έγιναν αρωγοί στο να αφήσουν τα παιδιά τους να έρθουν στις προπονήσεις της Μικτής Αρκαδίας. Κάποιες φορές καταφέραμε να μπει λεωφορείο για να αποφορτιστούν οι γονείς κάποιες άλλες φορές που δεν μπορέσαμε, οι γονείς έφεραν στις προπονήσεις τα παιδιά τους κάνοντας μεγάλες διαδρομές, γεγονός που δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας γύρω από τη Μικτή Αρκαδίας αναφορικά με τη σημασία που έχει για κάποιο παιδί να φοράει την φανέλα αυτή και να εκπροσωπεί τον νομό του και επιπλέον ο κάθε γονιός που αποτελεί τον πιο αυστηρό κριτή για τα παιδιά του είδε και κατάλαβε την αλλαγή των δεδομένων σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της Μικτής Αρκαδίας. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή παιδιά και γονείς μπορέσουν να καταλάβουν την σημασία της Μικτής ομάδας ποδοσφαίρου του νομού τους.

Αξίζει να τονίσουμε ότι σε κάθε αποστολή παιχνιδιού είχαμε 15 παιδιά αποστολή και είχαμε έναν αριθμό άνω των 30 παιδιών στην προεπιλογή μας. Τα παιδιά έρχονταν στις προπονήσεις, άρχισαν να καταλαβαίνουν τι είναι για αυτούς η Μικτή Αρκαδίας και να αποκτούν επιπλέον κίνητρα. Η διαδικασία αυτή άρεσε στα παιδιά και αυτό βοήθησε και εμάς στο να μπορέσουμε να επιλέξουμε μέσα από μια ακόμα μεγαλύτερη δεξαμενή παιδιά για τους αγώνες μας. Δυστυχώς η πανδημία του Covid-19 μας φρέναρε, γιατί όλο αυτό το διάστημα θα συνεχίζαμε να δουλεύουμε και θα είχαμε κάνει σημαντικά βήματα αξιολογήσεις παιδιών του νομού μας για τη νέα χρονιά.

Από κει και πέρα νιώθουμε ικανοποιημένοι και από την αγωνιστική μας παρουσία και από τα αποτελέσματά μας. Έχοντας ουσιαστικά ξεκινήσει από την αρχή να χτίσουμε μια νέα Μικτή Αρκαδίας, έχοντας μπροστά μας να ξεπεράσουμε εμπόδια όπως είναι αυτό της μη διεξαγωγής πρωταθλημάτων Κ14 και Κ12, καταφέραμε και σταθήκαμε πολύ καλά. Σε αυτές της ηλικίες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ένα παιδί να μπορεί να έχει πάρει μικρές αγωνιστικές εμπειρίες επίσημων αγώνων. Εμείς αυτό δυστυχώς δεν το είχαμε, καθώς έχει μεγάλη διαφορά ένα παιδί στην ηλικία αυτή να έχει αγωνιστεί μόνο σε μικρά γήπεδα όπως είχαμε εμείς στο γκρουπ της Κ12 ενώ στην Κ14 τα δικά μας παιδιά που είχαν παραστάσεις μεγάλου γηπέδου αγωνίζονταν στο παιδικό πρωτάθλημα με παιδιά και άλλων ηλικιών κάτι που σε αυτές τις ηλικίες έχει τη σημασία του. Παρ΄όλα αυτά, η όρεξη των παιδιών στην προπόνηση μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε καλά και αυτό να έχει αντίκτυπο στους αγώνες μας με την καλή μας παρουσία. Κερδίσαμε παιχνίδια, κάναμε ήττες, νικήσαμε αγώνες χωρίς να ήμασταν τόσο καλοί όσο θέλαμε και άλλες αναμετρήσεις χάσαμε ενώ ήμασταν καλοί. Όλα αυτά αποτελέσαν πολύ καλά μαθήματα διαχείρισης συναισθημάτων για τα παιδιά με στόχο την επόμενη μέρα. Σαφώς θέλαμε να κερδίζουμε και να θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία νικητή στις ομάδες μας όμως σε αυτή την χρονική στιγμή δεν είχε  σημασία για εμάς το αποτέλεσμα, αλλά το να μπουν οι βάσεις για το αύριο που μέσα από την οργάνωση και τη δουλειά θα μπορέσουμε και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε αλλά και να δημιουργήσουμε ομάδες που θα διακριθούν.

Για τις προτάσεις σας προς την ΕΠΣ Αρκαδίας για την επόμενη μέρα της Μικτής Αρκαδίας

Εκτός από το τώρα, όπως είπαμε, υπάρχει και το αύριο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχοντας επίγνωση των συνθηκών. Ένα από τα πράγματα που έχουμε εισηγηθεί με τον κ. Κουμπούνη είναι, αν γίνεται και από την νέα αγωνιστική σεζόν, να γίνει ηλικιακό πρωτάθλημα Κ12 και Κ14 στον νομό μας. Όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε στον όμιλό μας είχαν πρωτάθλημα Κ12 και Κ14. Αν καταφέρουμε και γίνει ένα ένα τέτοιο πρωτάθλημα, αυτό θα βοηθήσει και εμάς καθώς θα έχουμε μια ασφαλή εικόνα εξέλιξης των παιδιών που θα μας βοηθά στην αξιολόγηση μας και ασφαλώς τα ίδια τα παιδιά που θα αποκτούν εμπειρίες σε επίπεδο αγώνων.

Για τη συνεργασία του με τον Τάκη Κουμπούνη

Ο κ. Κουμπούνης είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωριζόμουν μαζί του πριν σμίξουμε στη Μικτή Αρκαδίας, ωστόσο ήξερα για αυτόν πως ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής έχοντας γράψει την δική του ιστορία με την φανέλα του Παναρκαδικού και ένας πολύ καλός προπονητής στη μετέπειτα πορεία του. Ο κ. Κουμπούνης είναι ένας προπονητής που έχει πολλά χρόνια εμπειρία σε πάγκους και εγώ από την άλλη ένας νέος προπονητής και η αντίθεση αυτή αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να δέσει η μεταξύ μας χημεία για το καλό της Μικτής Αρκαδίας. Είχαμε μια άψογη συνεργασία και ήταν χαρά μου που ήμασταν μαζί στον ρόλο αυτό στη Μικτή Αρκαδίας. Ο κ. Κουμπούνης είναι ένας άνθρωπος που με βοήθησε και θεωρώ και πως και εγώ τον βοήθησα από την πλευρά μου. Ο καθένας μας είχε τον δικό του ρόλο και οι δύο μαζί συμπληρώναμε ο ένας τον άλλο. Ανάμεσά μας υπήρχαν και κάποιες διαφωνίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο είχαν εποικοδομητικό χαρακτήρα αφού μέσα από τον διάλογο βρήκαμε τις κατάλληλες λύσεις όταν έπρεπε για το καλό πάντα της Μικτής Αρκαδίας. Ο κ. Κουμπούνης έδειξε να αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει, είχε μια μεγάλη επιθυμία να εξελιχθεί αυτό που κάνουμε και να γίνουν καλύτεροι παίχτες όλα τα παιδιά και έδειξε τι σημαίνει να κάνεις τη δουλειά σου με μεράκι. Θέλω πραγματικά να τον ευχαριστήσω.

Για το πώς μπήκε ο ίδιος στην διαδικασία να ασχοληθεί με τη Μικτή Αρκαδίας

Ήταν μια δική μου εντελώς απόφαση να ασχοληθώ με τα παιδιά και με τη Μικτή Αρκαδίας. Στα χρόνια αυτά που είμαι προπονητής ήμουν συνεργάτης του Στάικου Βεργέτη στον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια για τέσσερα χρόνια προπονητής δύο ομάδων της Γ' Εθνικής στον Παναρκαδικό και τον Παναργειακό. Σίγουρα το να δουλεύεις σε αναπτυξιακές ηλικίες είναι κάτι τελείως διαφορετικό, ωστόσο για εμένα αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο που με βοηθά να έχω μια πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική άποψη και εικόνα για το ποδόσφαιρο και επίσης με βοηθά να διαχειριστώ καταστάσεις. Σίγουρα είναι κάτι που καταλαβαίνω πως με εξελίσσει και εμένα συνεχώς μέσα από όλη αυτή την διαδικασία με τα παιδιά. Η συνεργασία με τα παιδιά αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο, γιατί σε αυτές τις ηλικίες ο ρόλος του προπονητή έχει πολλαπλές ιδιότητες για ένα νέο παιδί. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να σε γεμίζουν ψυχικά και όταν βλέπεις να χαίρονται αυτό που κάνουν στο γήπεδο, τότε νιώθεις και εσύ να χαίρεσαι και είναι σπουδαίο πράγμα να μπορείς να βοηθάς στην εξέλιξη ενός νεαρού ποδοσφαιριστή.

Το μήνυμα του προς την ΕΠΣ Αρκαδίας και τα παιδιά της Μικτής Αρκαδίας

Έχω να πω μόνο καλά λόγια για όλους, καθώς ο καθένας ξεχωριστά βοήθησε και έπαιξε τον ρόλο του στην προσπάθεια αυτή του πλάνου που βάλαμε για την εξέλιξη της Μικτής Αρκαδίας. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και τη βοήθεια στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Τσαγγούρη αλλά και τους στους κκ. Μπριρμπίλη, Παλαιογάννη, Μπέλτσο, Πάπαλο και σε όλα τα μέλη του συμβουλίου της Ένωσης για το δικό τους λιθαράκι σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της Μικτής Αρκαδίας.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλα τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους. Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές και τα ευχαριστώ τόσο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όσο και για τη θέληση που έδειξαν να γίνουν μέλη αυτής της ομάδας, να φορέσουν τη φανέλα της Μικτής Αρκαδίας και να βάλουμε τις βάσεις μαζί για να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική παρέα για το τώρα με προοπτική το αύριο. Θέλω να χαρίσω μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε παιδί και να τους πω στο καθένα ξεχωριστά ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Μπράβο σε όλους και Υγεία καλή αρχή κάνατε συνεχίστε Με αγάπη από Λεωνιδιο

Γελάει και κλαίει ο κόσμος φίλε μου, κλαίει από τα γέλια. Να ναι καλά το παλικάρι να μας ευθημισει πάλι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.