Αντώνης Τσαγκαρέλης: Με ήθος, επάρκεια και συνεργασία για τη βελτίωση της γειτονιάς και του δήμου μας (pics)

Αντώνης Τσαγκαρέλης: Με ήθος, επάρκεια και συνεργασία για τη βελτίωση της γειτονιάς και του δήμου μας (pics)

Μάιος 17, 2019 - 20:30
7 σχόλια

Υποψήφιος με τον Κώστα Τζιούμη και το συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο»

Για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και να συμμετάσχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μάς μίλησε ο κ. Τσαγκαρέλης Αντώνης, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» με επικεφαλής τον Κώστα Τζιούμη.

Ο κ. Τσαγκαρέλης πιστεύει ότι η Τρίπολη χρειάζεται αιρετούς με όραμα, γνώσεις και  σαφείς στόχους έτσι ώστε να είναι ο ικανοποιημένος πολίτης. Όπως επίσης αυτό που λείπει, είναι ένα πλαίσιο εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας.

Κύριε Τσαγκαρέλη, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» και με τον Κώστα Τζιούμη;

Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ εσάς και το φιλόξενο site σας για την ευκαιρία που μου δίνετε να έρθω σε επαφή με τους συμπολίτες μας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τρίπολη, από την οποία “έφυγα” τα χρόνια των σπουδών και της στρατιωτικής θητείας. Παντρεμένος πλέον και πατέρας δύο παιδιών, ζώντας και δουλεύοντας στην πόλη μας, ένιωσα την ανάγκη και συνάμα υποχρέωση να δώσω τον αγώνα μου για αυτήν. Ξέρετε, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε ως τώρα δεν είχα ασχοληθεί  ιδιαίτερα με φορείς, συλλόγους, σωματεία ή ακόμα και κομματικές οργανώσεις, κάθε μέρα που μιλάω με συμπολίτες μας,  νιώθω την αγωνία τόσο του απλού πολίτη που βλέπει την καθημερινότητά του να χειροτερεύει όσο και των επαγγελματιών που βλέπουν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό.

Πολιτικοποιημένος μα ουδέποτε κομματικοποιημένος, παρά τη συμπάθεια που τρέφω προς τον Κεντρώο χώρο, δεν δυσκολεύτηκα να απαντήσω θετικά στην πρόσκληση- πρόκληση για εμένα, του Κώστα Τζιούμη να συμπορευθούμε για την Τρίπολη του Αύριο.

Ομολογώ ότι με ενοχλούσε η αποστασιοποίηση του κόσμου από τα κοινά και συγχρόνως η εύκολη και ανέξοδη κριτική. Κατανοώ πως ο κόσμος κουράστηκε και απογοητεύτηκε, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, από την πολιτική, αλλά ο χώρος και το πεδίο δράσης της Αυτοδιοίκησης δίνει μια ευκαιρία σε όλους εμάς τους απλούς και καθημερινούς δημότες να δώσουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση της γειτονιάς & του Δήμου μας. Είναι λοιπόν για εμένα ο συνδυασμός αλλά και το πρόσωπο του Κώστα Τζιούμη, ο ιδανικότερος χώρος για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που θα δώσουν  στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά και να διαμορφώσουμε τις υποδομές για μια πόλη του Αύριο.

Πείτε μας τρεις λόγους για να ψηφίσουν οι δημότες της Τρίπολης τον συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» και με τον Κώστα Τζιούμη.

Ήθος, επάρκεια, συνεργασία. Αλλά ακόμα και αν έλεγα άλλους δύο τρεις καλούς λόγους, το ουσιαστικό είναι ο κόσμος να επιλέξει αυτούς που θεωρεί ικανότερους, αποδοτικότερους και τιμιότερους να προσφέρουν στην πόλη μας. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο ειδικά σε κοινωνίες όπως η δικιά μας να επιλέξει κάποιος συνδυασμό και υποψήφιο παραβλέποντας την προσωπική επαφή ή/και το προσωπικό συμφέρον, αλλά έρχεται η στιγμή που η επιλογή των προσώπων που μας αντιπροσωπεύουν αποτυπώνεται και στην ίδια μας τη ζωή. Διότι πάνω από όλα είναι η ψήφος του συμπολίτη μας που θα διαμορφώσει το επόμενο συμβούλιο της πόλης.

Μην ξεχνάμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι μόνο επτά από τα σαράντα ένα μέλη του Συμβουλίου. Ας αποφασίσουμε ορθά για τους άλλους τριάντα τέσσερις και ας αφήσουμε στην άκρη τα πικρόχολα σχόλια και την πολιτική σπέκουλα, τα υπόγεια χτυπήματα και τη διασπορά φημών.

Στην περίπτωση εκλογής σας και επικράτησης του Συνδυασμού, από ποια θέση νομίζετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε;

Αρχικά ελπίζω οι συμπολίτες μας να μας δώσουν από την πρώτη Κυριακή το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ώστε ο συνδυασμός μας όσο το δυνατόν πιο ισχυρός να μπορέσει να διοικήσει και να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του. Σε προσωπικό επίπεδο, πιθανόν μια θέση που θα άπτεται οικονομικών ζητημάτων να ήταν η καταλληλότερη χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός. Πιο σημαντική θεωρώ τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους φορείς. Τα θέματα ενός δήμου δεν είναι μονοδιάστατα, για να μην πω ότι πολλές φορές λόγω νομοθεσίας και άλλων θεμάτων υπάρχουν επικαλυπτόμενα ζητήματα που εξορισμού απαιτούν συνδυαστική σκέψη. Αλλά ξέρετε, ο Δήμος δεν στερείται ούτε οικονομολόγων ούτε μηχανικών, ούτε δικηγόρων .

Αυτό που κατά την προσωπική μου άποψη λείπει, είναι η ύπαρξη αιρετών με όραμα και στόχο για την πόλη, που μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται θα κινητοποιήσουν μόνιμους και προσωρινούς υπαλλήλους του Δήμου, και θα καταστήσουν σαφές ότι στόχος μας είναι ο ικανοποιημένος πολίτης.

Συνεργασία λοιπόν ακόμα και με κάποιους από τους σημερινούς μας “αντιπάλους”, γιατί θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να πω ότι μόνο εμείς είμαστε οι ικανοί και ότι οι “άλλοι” στερούνται γνώσεων και ικανοτήτων.

Τι θα προτείνατε για να δώσουμε ώθηση στην τοπική ανάπτυξη ;

Καμία λύση δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δε συνδυαστεί με λοιπές δράσεις. Χρειάζεται ένα πλαίσιο εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας.

-ανάδειξη της Ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, ώστε να καταστεί η πόλη μας πόλος έλξης και να δοθεί ανάσα ειδικά στα χωριά, με την προσέλκυση τουριστών.

- προώθηση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης και το επιμελητήριο

- εκμετάλλευση νέων μορφών ενέργειας με τη χρήση τόσο των υφιστάμενων υποδομών όσο και ως όραμα να γίνει η πόλη μας κέντρο-πρότυπο νέων μορφών ενέργειας π.χ. ηλεκτροκίνηση.

-συμμετοχή στο δίκτυο Smart-City για ανταλλαγή απόψεων.

- δημιουργία ενός hub συνάντησης επιχειρηματιών-σπουδαστών από όλη την περιφέρεια εκμεταλλευόμενοι τη θέση μας στο κέντρο της Πελοποννήσου.

-προσέλκυση επιχειρηματικών forum μέσω Αρκάδων επιχειρηματιών ή φίλων του τόπου μας, που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

- στήριξη του κεφαλαίου Αστέρας Τρίπολης αλλά και των άλλων αθλητικών σωματείων.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι τα τοπικά θεσμικά όργανα, όπως οι δημοτικές αρχές, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας;

Με το να σταθούν δίπλα και όχι απέναντι  στον επαγγελματία της πόλης μας.

Δε νομίζω ότι ο επαγγελματίας ψάχνει συνεταίρο, απλά θέλει  ξεκάθαρους όρους για να μπορεί να αναπτύξει την όποια δραστηριότητά του. Να εφαρμόζεται για όλους η Νομοθεσία, να παρέχονται υπηρεσίες όπως καθαριότητα καθημερινά, φωτισμός ακόμα και στα χωριά, ακόμα καλύτερη ύδρευση μέσω ενός συστήματος διύλισης του νερού, εξυπηρέτηση άμεση στα όποια αιτήματα θέτει ακόμα και διαδικτυακά για να μη χρειάζεται να πάει στο Δήμο για να πάρει π.χ. μια άδεια εγκαινίων και να χάνει μια εργάσιμη μέρα, ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις αλλά με τήρηση του Νόμου, υποστήριξη σε συλλογικές δράσεις και συνεργασία με φορείς και κυρίως το Επιμελητήριο, προβολή καινοτόμων ιδεών.

Ξέρετε, βασική μου αρχή είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα που μοιράζεται απευθυνόμενοι σε νέες αγορές και όχι να προσπαθούμε ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Στην τελική μόνο έτσι θα μπορεί ο Δήμος να απαιτεί από τον επαγγελματία να καταβάλλει τα τέλη και τους φόρους που του αναλογούν.

 Σε λίγες μέρες οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες. Γιατί να ψηφίσουν τον Αντώνη Τσαγκαρέλη;

Γιατί τόσο εγώ όσο και άλλοι συνυποψήφιοι έχουμε την όρεξη, τις γνώσεις, τη θέληση να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στην πόλη μας, χωρίς βαρίδια και πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Επ’ ευκαιρίας θα ήθελα να προσκαλέσω τα νέα παιδιά, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Κατανοώ την αντιπάθειά τους προς το υπάρχον σκηνικό αλλά θα είναι μεγάλη επιτυχία για το δήμο μας και κίνητρο για όποιους εκλεγούν αν τα ποσοστά συμμετοχής είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, διότι θα αποδειχθεί ότι δεν αφήνουμε το παλιό ελεύθερο να συνεχίσει το έργο του.


7 Σχόλια

ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ. ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΆΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ

Ο Αντώνης είναι πολύ καλό αλλά ακατάλληλος για δημοτικός σύμβουλος, διότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν τον αφήνουν να ασχοληθεί με το δήμο.

Από τα πιο κατάλληλα πρόσωπα για το Δήμο. Νέος ,άξιος και σωστός επαγγελματίας , ικανός να συμμετάσχει σαν δημοτικός σύμβουλος στο νοικοκύρεμα του Δήμου.Όλοι μαζί σου Αντώνη !!! Καλή Επιτυχία !! ΥΣ.anonymous 09.59 τι θα θέλατε ;Άνεργο δημοτικό σύμβουλο;Ίσα ίσα ,λόγω του επαγγέλματος του του έχουμε εμπιστοσύνη !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.