Αντίθετο το ΔΣ Μεγαλόπολης στη νέα μέθοδο αξιολόγησης

Αντίθετο το ΔΣ Μεγαλόπολης στη νέα μέθοδο αξιολόγησης

Ιούλιος 18, 2014 - 10:02
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο αξιολόγησης που προάγει ο Ν. 4250/2014 και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, ένα ακόμη αντιμνημονιακό και αντεργατικόμέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην  εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση, να δημιουργήσει μία νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περεταίρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και
βελτίωση της απόδοσης τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητά την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και την εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.