Αντίθετη η τοπική κοινωνία στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Πούλιθρα (vid)

Αντίθετη η τοπική κοινωνία στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Πούλιθρα (vid)

Ιανουάριος 31, 2018 - 16:50
8 σχόλια
Μετά από πρωτοβουλία δημοτών της Νότιας Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29ης Ιανουαρίου ενημερωτική συνάντηση στα Πούλιθρα, με θέμα την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές δράσης κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στις περιοχές "Τσούμος" και "Αφλάουρας" των Τοπικών Κοινοτήτων Πουλίθρων και Πηγαδίου.
 
Τα Πούλιθρα λόγω της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τους και του ιδιαιτέρου φυσικού τους κάλλους, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών με συνεχόμενη αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη (ξενοδοχειακές μονάδες - εξοχικές κατοικίες κ.λ.π).
Η τοπική κοινωνία, αντιτίθεται σθεναρά στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στις εν λόγω περιοχές και εκφράζει ανησυχίες, καθώς θεωρεί ότι σε περίπτωση οποιαδήποτε μηχανικής παρέμβασης (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.λ.π) που θα είναι ορατή από των οικισμό των Πουλίθρων, αυτό θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τουρισμού ο οποίος είναι ο βασικός πόρος ζωής των κατοίκων του.
 
Τα συγκεκριμένα προς κατασκευή αιολικά πάρκα στις θέσεις "Τσούμος" και "Aφλάουρας" θα είναι απολύτως ορατά από όλα τα σημεία του οικισμού σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η κατασκευαστική Εταιρεία δια των εκπροσώπων της.
 
Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί.
Από το leonidion.gr
Ειδήσεις: 
Video: 

Ενημερωτική συνάντηση για τα αιολικά πάρκα στα Πούλιθρα


8 Σχόλια

Ποιος κρύβετε πίσω από την κίνηση αυτή; Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. ΞΥΠΝΑΤΕ Νοτιοκυνουριάτες, πάνε να μας πιάσουν στον ύπνο οι υποκινητές! ΨΑΞΤΕ ΤΟ!

Και δημιουργούν προβλήματα ,όχι αυτα που λενε οι οικολόγοι και τα αφεντικά τους !!!Παραπλανουν τα αποδημητικά πουλιά με τον ήχο που κάνουν και τα φώτα που αναβοσβήνουν ,και διώχνουν τα συνέφα που σχηματίζονται απο πανω και μειώνονται οι βροχοπτώσεις ,δεν ειναι τυχαίο οτι στην Ανατολική Εύβοια που ειναι γεμάτη αιολικά πάρκα εχει να βρέξει για μήνες !!

@XT 660 - Όχι μόνο αυτό, έτσι όπως γυρίζουν οι έλικες στο τέλος θα σταματήσουν και την κίνηση της γης και θα τελειώσει η ανθρωπότητα. Επίσης είναι αδύνατον να φουσκώσει το κέικ καθώς και να στρώσει το φύλλο για το γαλακτομπούρεκο. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι να δούμε ποια συμφέροντα δημιουργούν τόσα γίδια. Δεν θα έρθει ο τουρίστας στα Πούληθρα γιατί θα τον ενοχλούν οι ανεμογεννήτριες. Μιλάμε για μυαλό, όχι αστεία. Αφού δεν θέλουν ανεμογεννήτριες στα Πούληθρα να φτιάξουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Αυτό θα αρέσει σίγουρα στους τουρίστες.

Τελικά η κάθε τοπική κοινωνία πάντα θα αντιδρά ακόμη και για το παραμικρό. Που να αποφασίζαμε να τους ανοίγαμε σκουπιδότοπο τι θα έκαναν...

Μπήκες παλι να μας πεις τις θεωρίες σου Παύλο ;;Είχες χαθει κατι μερες ;Ήσουνα με τον Κυριακο πουθενα ;

Οι τριπολιτσιωτες θα ζητήσουν έκπτωση και απο τα αιολικά πάρκα της Σύρου ,γιατι φυσάει αέρας απο το Μαίναλο και φτάνει εκει και δουλεύουν !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.