«Αντιπολίτευση» στη ΝΔ κάνει ο Παναγιώτης Νίκας

«Αντιπολίτευση» στη ΝΔ κάνει ο Παναγιώτης Νίκας

Οκτώβριος 26, 2018 - 13:20
3 σχόλια

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απάντησε, τελικά, στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο... τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Διότι, αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, ως πρόεδρος ΠΕΔ, δεν συμφωνούσε με την ολοκληρωμένη διαχείριση μέσω ΣΔΙΤ, όπως την σχεδίαζε η περιφερειακή αρχή. Στο ακόμα πιο πρόσφατο παρελθόν, όμως, ο κ. Νίκας στήριξε, τελικά, τη σύμπραξη, και μάλιστα έγινε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της, αφού αναγνώρισε ότι και για τον Δήμο Καλαμάτας η ΣΔΙΤ ήταν η καλύτερη λύση. Ωστόσο, επειδή το κόμμα του επέδειξε... διγλωσσία στα όρια της σχιζοφρένειας για το συγκεκριμένο θέμα, με ενδιαφέρον αναμενόταν μια πρώτη τοποθέτησή του ως προς το τι πιστεύει τελικά για τη ΣΔΙΤ.

Διότι, αξίζει να υπενθυμίσουμε, οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρκαδίας, είχαν αποστείλει επιστολή στην οποία στηλίτευαν το έργο της ΣΔΙΤ και κατηγορούσαν τόσο την κυβέρνηση όσο και κυρίως την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για ένα έργο την υπογραφή του οποίου μετά βαΐων και κλάδων είχαν υποδεχθεί όταν ήταν κυβέρνηση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εκλεκτός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από πολλές ζυμώσεις και πολύ παρασκήνιο, καλεσμένος στο διήμερο συνέδριο που διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και ο Δήμος Σπάρτης με θέμα «Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) & η εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων» (ΠΕΣΔΑ) στις 24 και 25 Οκτωβρίου διαφοροποιήθηκε από τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ή τουλάχιστον των βουλευτών της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, είπε:

«Όλοι έχουμε ευθύνες, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, Κυβέρνηση.
- Ας τελειώνουμε με αυτή την τραγωδία.
- Πάμε με το ΣΔΙΤ -διαγωνισμό της Περιφέρειας, έστω και αν έχει σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν προτάθηκε τίποτε άλλο, ιδιαίτερα από την κυβέρνηση.
- Ας προχωρήσουμε λοιπόν γιατί τα πιο ακριβά σκουπίδια είναι αυτά που ρίχνονται στις χωματερές, αυτά που μένουν στους δρόμους, αυτά που θάβονται.
- Να υπάρξει αλληλεγγύη για τους μικρούς Δήμους – ίδιο κόστος για όλους.
- Να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη (προσλήψεις, ρευματοδότηση κ.λ.π.) για τις περιοχές εγκατάστασης των εργοστασίων.»

Σοβαρά προβλήματα έχει ο διαγωνισμός για τον κ. Νίκα, λοιπόν, επειδή δεν προτάθηκε κάτι άλλο από την κυβέρνηση. Πολλά προτάθηκαν από την κυβέρνηση, να σημειώσουμε, αλλά τελικά τίποτε από αυτά δεν ήταν εφικτό να εφαρμοστεί, καθώς αποτελούσαν γενικόλογα ευχολόγια και προτάσεις χωρίς ερείσματα. Η κυβέρνση δε, κυρίως συγκεκριμένοι υπουργοί όπως ο κ. Τσιρώνης, την ώρα που η Πελοπόννησος -και ο Δήμος Τρίπολης, όπως θυμόμαστε πολύ καλά- πνιγόταν στα σκουπίδια, δεν είχαν τίποτε να αντιπροτείνουν που να ήταν εφικτό να εφαρμοστεί, αλλά την ίδια ώρα παρεμπόδιζαν την εξέλιξη της διεθνούς διαδικασίας του διαγωνισμού, προσπαθώντας να διασπάσουν τους Δήμους.

Ο κ. Νίκας, πάντως, στην παρούσα φάση, τα βάζει με την κυβέρνηση που δεν πρότεινε τίποτε άλλο και προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση με το κόμμα του λέγοντας ότι ο διαγωνισμός της ΣΔΙΤ έχει σοβαρά προβλήματα.

Σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εκφράσει επίσημα τη θέση της. Κάτι που δεν έχει πράξει, εκτός αν θεωρήσουμε ότι η θέση της ΝΔ επάνω στο ζήτημα είναι η θέση που είχαν εκφράσει οι βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Κώστας Βλάσης.

Και, αν συμβαίνει αυτό, ο κ. Νίκας με τις δηλώσεις του... αντιπολιτεύεται τη ΝΔ, με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές.


3 Σχόλια

Ανακάλυψε ο κος Νίκας ποιά είναι τα πιο" ακριβά σκουπίδια"!!!! Σιγά σιγά θα το μάθει καλύτερα το μάθημα. Στο τέλος όμως δεν θα μπορεί να μας το πει......

Τι κριμα για τη νεα δημοκρατία. Θλίβομαι για τα χρόνια που κολαγα αφίσες...... Τετοιος ξεπεσμός πια.....????

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ-ΝΤΑΛΑ....... ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!! Ο ΝΙΚΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΝΔ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΔΙΤ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΑΣΧΕΙ & ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΒΓΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΤΑΤΟΥΛΟΓΥΑΛΙΑ ΣΑΣ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.