Αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι «διαλύουν» το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι «διαλύουν» το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Μάρτιος 04, 2019 - 19:04
0 σχόλια

Σύμφωνα με τα αναμενόμενα, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη ματαιώθηκε. Επρόκειτο για την τέταρτη τακτική συνεδρίαση, στην οποία θα συζητείτο και πάλι, προκειμένου να ψηφιστεί, εντός της ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των απαλλοτριώσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.

Ύστερα από πλέον της μιας ώρας καθυστέρηση, και ενώ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης βρίσκονταν έξω από την αίθουσα, αρννούμενοι να προσέλθουν, ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος έκανε την πρώτη καταμέτρηση. Σημειωτέον ότι παρόντες ήταν 18, από τους 26 που απαιτούνται για την απαρτία.

Ο κ. Στρατηγάκος έδωσε χρόνο ακόμα πέντε λεπτών, σε περίπτωση που κάποιοι σύμβουλοι ήταν στον δρόμο, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυρία Ντίνα Νικολάκου έλαβε τον λόγο για να καταγγείλλει τόσο τη στάση της αντιπολίτευσης όσο και εκείνη των ανεξάρτητων συμβούλων οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν. Η κυρία Νικολάκου επέκρινε τη συμπεριφορά τους διότι με τη στάση τους αυτή παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΠεΣυ, ενός θεσμού που οφείλει να παίρνει αποφάσεις για τους πολίτες. Στη συνέχεια, και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έλαβε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας «τραγική» τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να παρακωλύσει το έργο του Σώματος.

Μετά το πέρας των πέντε λεπτών, ο κ. Στρατηγάκος ανακοίνωσε τη ματαίωση της συνεδρίασης.

Ακολούθησε ένταση, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος κάλεσε τους δημοσιογράφους μέσα στην αίθουσα για να κάνει δηλώσεις. Η κυρία Νικολάκου τού ζήτησε να περάσει έξω, ενώ ο πρόεδρος του ΠεΣυ του επεσήμανε ότι, επειδή η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί, η παρουσία του εντός της αίθουσας ήταν δυνατόν να καταγραφεί. Ο κ. Πατσαρίνος αποχώρισε λέγοντας «είστε για γέλια!» και έκανε τις δηλώσεις του έξω.

Ο κ. Πατσαρίνος στις δηλώσεις που έκανε, υποστήριξε ότι η περιφερειακή αρχή είναι υπό διάλυση, και ότι προσπαθεί να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες ρίχνοντας τις ευθύνες στην αντιπολίτευση η οποία, όπως ο ίδιος υποστήριξε, τηρεί μια συνεπή στάση απέναντι στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων. Στη συνέχεια, ακόμα μία φορά, απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους η παράταξή του «Πελοπόννησος Πρώτα» είναι αντίθετη στο έργο της ΣΔΙΤ.

Ακολούθως, η κυρία Ντίνα Νικολάκου προχώρησε σε δηλώσεις κατηγορώντας την αντιπολίτευση για αντιδημοκρατική και ανήθικη πρακτική, επαναλαμβάνοντας ότι κατά την εκτίμησή της αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι προσπαθούν να μετατρέψουν το ΠεΣυ σε Βουλή των Ελλήνων.

Δεν μπήκαν στο συμβούλιο μόνο και μόνο για να μην υπάρξει απραξία. Νομίζουν ότι είναι ικανοί να σταματήσουν τη λειτουργία του ΠεΣυ.

Ακολούθως, είπε ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι η επόμενη περιφερειακή αρχή θα πρέπει να αποφασίσει για τα έργα.

Με πραξικόπημα προσπαθούν να σταματήσουν τη λειτουργία των δημοκρατικών οργάνων.

Η κυρία Νικολάκου είπε ότι όσοι νομίζουν ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του το ΠεΣυ, δεν θα το καταφέρουν, διότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν μπορούν να παύσουν επειδή κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να να ωθήσουν την περιφερειακή αρχή ώστε να κάνει πολιτικά λάθη.

Η συνέχεια... μάλλον την επόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τον Κανονισμό και με τα λεγόμενα του κ. προέδρου, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, εφόσον, ασφαλώς, συγκεντρωθεί η απαρτία. Στη επόμενη συνεδρίαση, εκτός από τα θέματα που δεν συζητήθηκαν σήμερα, θα συμπεριληφθούν και άλλα.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.