Αντιπλημμυρικά έργα σε Τεγέα και Κορύθιο από την Π.Ε. Αρκαδίας (pics)

Αντιπλημμυρικά έργα σε Τεγέα και Κορύθιο από την Π.Ε. Αρκαδίας (pics)

Οκτώβριος 13, 2019 - 20:00
8 σχόλια

Μετά τη γέφυρα της Μαγούλας ακόμη ένα μεγάλο τμήμα των ξηροποτάμων Δολιανίτη και Σαρανταπόταμου καθαρίστηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αρκαδίας, από την γέφυρα του δρόμου Σταδίου – Λιθοβουνίων έως τις καταβόθρες στο Παρθένι, σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων.

Η κατάσταση ήταν τραγική στη γέφυρα Λιθοβουνίων αλλά και σε όλο το μήκος του ποταμού, θύμιζε ζούγκλα. Με τη συμβολή των μηχανικών της Π.Ε. Αρκαδίας κ. Σμουδιάνη Γ. και Πανουκλιά Κ. δόθηκε τεράστια ανάσα στην παροχέτευση των όμβριων υδάτων που ξεκινούν από τα Βούρβουρα και τα Άνω Δολιανά.

Σε καμία περίπτωση όμως οι καθαρισμοί δεν αντικαθιστούν τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται. Το πνεύμα συνεργασίας που διαφαίνεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τρίπολης πρέπει να υλοποιηθεί με αντιπλημμυρικά έργα.

Επιβάλλεται να προχωρήσει η αστυνόμευση των ποταμών και ρεμάτων από την Περιφέρεια, η οριοθέτησή τους και η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2016 και πρόληψης νέων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Οικονομικά κονδύλια υπάρχουν, πνεύμα συνεργασίας υπάρχει, εσκεμμένα εμπόδια δεν δικαιούται κανένας να πλέον να θέσει.

Οι τοπικοί των κοινοτήτων θα πρέπει να συνεργαστούν με σύνεση και οι κάτοικοι να συνταχθούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Οποιαδήποτε δε κατασκευή εντός της κοίτης των ποταμών θα πρέπει να αφαιρεθεί. Τα ίδια λάθη δεν δικαιούται κανείς να τα επαναλάβει.

Πανούσης Δ & Ν, Σάρλας Α & Γ.

 


8 Σχόλια

Η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια πλέον να ανέχεται τις φαύλες νοοτροπίες και διαδικασίες του παρελθόντος. Εάν αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι της διαφθοράς και της και της όποιας σκευωρίας ίσως αυτό περιορίσει και πλήξει τον παγκόσμιο αμοραλισμό. Ο Ισπανός φιλόσοφος George Santayana εχει γράψει ότι " αυτοίπου δεν θυμούνται το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλαμβάνουν ".

Για τα αυθαίρετα υπάρχει και ο εισαγγελέας κύριε " ανώνυμε " όχι να οχυρωνόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας και να κάνουμε νουθεσίες.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ . ΤΟ ΟΤΙ ΣΜΟΥΔΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ......

14.57 πάλι άρχισες τα ίδια...? Άργησες λιγο σήμερα να εμφανισυείς!! Διάβασε πάλι το προηγούμενο άρθρο για τη γέφυρα Μαγούλας... πολύ σας πονάει!!

14:57 ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ"

14.57 πολύ καούρα με τη γέφυρα της Μαγούλας για κάποιο λόγο....

Επρεπε να ερθει ενας Μεσσήνιος για να γίνουν κάποια πράγματα στην Αρκαδια. Μπράβο κ. Νίκα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.