Αντιπαράθεση Φιλοζωικού και Νυμφασίας για σκυλί που ανασύρθηκε νεκρό από χαράδρα (vid)

Αντιπαράθεση Φιλοζωικού και Νυμφασίας για σκυλί που ανασύρθηκε νεκρό από χαράδρα (vid)

Ιούλιος 06, 2017 - 12:31
3 σχόλια

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης πριν από δεκατρείς ώρες ανάστησε στη σελίδα του στο Facebook το βίντεο με την ανάσυρση ενός νεκρού σκύλου από χαράδρα ανάμεσα σε Κερνίτσα και Νυμφασία. Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο, η σκυλίτσα πέθανε από φόλα και την πέταξαν σε χαράδρα σαράντα μέτρων. Το σώμα της σκάλωσε σε ένα πουρνάρι και από εκεί την ανέσυραν τα μέλη του Συλλόγου:

«Μετά από προσωπική έρευνα, αργά το απόγευμα της Τρίτης 4-7-2017 πληροφορήθηκαμε ότι το άτυχο σκυλάκι το πέταξαν ανάμεσα στο χωριό Νυμφασία και το μοναστήρι Κερνίτσας, σε μια απότομη και δύσβατη χαράδρα που έχει κλήση 70-80 % και βάθους 60-70 μέτρων. Είχε σκαλώσει πάνω σε ένα πουρνάρι στην μέση της χαράδρας σε βάθος 40 μέτρων. Σήμερα μελή του συλλόγου κατεβήκαν με σχοινιά και καταφέραν να την ανασύρουν...... Πρέπει να εναντιωθούμε στις πρακτικές αυτές που " απανθρωποποιούν " το είδος μας, να παρακαλέσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση να περισυλλέξει όλους αυτούς τους επιθετικούς και άκρως επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν αναμεσά μας δηλητηριάζοντας κάθε μέρα, κάθε ώρα, χρόνια τώρα χιλιάδες ζώα, που άλλοι επικίνδυνοι επίσης άνθρωποι παράτησαν στο δρόμο. 
»Σας ευχαριστούμε όλους όσους επέδειξαν ενδιαφέρον, συμπάθεια και αγάπη για αυτό το άκακο πλασματάκι που δολοφονήθηκε με φόλα άδικα!!! Δεν χώραγες στην καθημερινότητά τους ... και αποφάσισαν να σε εξαφανίσουν από το χωριό. Καλό ταξίδι μικρούλα και συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να σε κρατήσουμε στη ζωή...».

Επειδή η ανάρτηση προκάλεσε δυσμενή σχόλια σε σχέση με τη Νυμφασία και τους κατοίκους της, ο πρόεδρος απάντησε στον Φιλοζωικό με δελτίο Τύπου, όπου υποστηρίζει ότι «οι απαράδεκτες όμως αναρτήσεις στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο facebook, χρησιμοποιώντας υβριστικές και απειλητικές εκφράσεις κατά του χωριού μας, δεν κινούνται σε κατεύθυνση συνεργασίας και δημιουργούν συνθήκες μίσους και πόλωσης»:

Επειδή Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, ανέδειξε το γεγονός, προκαλώντας πληθώρα προσβλητικών σχολίων για το χωριό μας, νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε τα παρακάτω.
Η Νυμφασία είναι ένα χωριό με κατεξοχήν φιλοζωικά αισθήματα, με αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες, φροντισμένα και εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα καθώς και σκυλάκια συντροφιάς.  Το άτυχο σκυλάκι, κακώς πετάχτηκε σε απόμερο μέρος, αγνοώντας την νόμιμη διαδικασία υγειονομικής ταφής. Θα πρέπει να γίνει η νεκροψία για να αποδειχθούν τα αίτια θανάτου (αρρώστια, δηλητηρίαση, κλπ).

Κατόπιν εφόσον συντρέχει λόγος, θα πρέπει να γίνουν καταγγελίες, μηνύσεις και οτιδήποτε προβλέπει ο νόμος, για να αποδοθούν οι νόμιμες ευθύνες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο σύλλογος μας έχει επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης και έχει δηλώσει την πρόθεση του, να είναι αρωγός.
Οι απαράδεκτες όμως αναρτήσεις στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο facebook, χρησιμοποιώντας υβριστικές και απειλητικές εκφράσεις κατά του χωριού μας, δεν κινούνται σε κατεύθυνση συνεργασίας και δημιουργούν συνθήκες μίσους και πόλωσης.

Είναι καθήκον του διαχειριστή της σελίδας κ. Γιώργου Ζαφειράκη, να επέμβει και να διατηρήσει πνεύμα φιλοζωίας και συναίνεσης. Άλλωστε η κοινή λογική υπαγορεύει ότι η πράξη ενός ασυνείδητου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα τόπο. Η Νυμφασία ειλικρινά συμπονάει την απώλεια οποιουδήποτε ζώου και έμπρακτα στηρίζει κυρίως τα αδέσποτα ζώα με φιλοζωικά αισθήματα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου
Γιώργος Παπαδάκης
 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Η νόμιμη διαδικασία υγειονομικής ταφής και άλλα ευτράπελα σας μάραναν. Δεν έχω δει κανένα φιλόζωο να ασχολείται/διαμαρτύρεται με το πόσα παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από έλλειψη φαγητού ή βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι. Υποκρισία και γελοιότητα από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις.

δεν είναι δουλειά των φιλόζωων να ανησυχούν για τα παιδιά. Το λέει και η λέξη "φιλόζωοι". Πόσος στόκος είσαι; (το ότι είναι φιλόζωοι δεν σημαίνει ότι δεν είναι και φιλάνθρωποι).

Δύο μήνες μετά, ο Φιλοζωικός αρκέστηκε στη δημιουργία εντυπώσεων με συκοφαντία αλλά χωρίς προχωράει σε αξιοποίηση στοιχείων που δήλωνε ότι είχε. Το χρονικό έχει ως εξής: Στις 2 Ιουλίου, παρουσιάστηκε video 18 δευτερολέπτων στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο facebook, όπου ένα σκυλάκι περιφέρεται στην πλατεία της Νυμφασίας και κάποιος του φωνάζει χωρίς να βιαιοπραγεί. Τα σενάρια που στήθηκαν, οι ασχήμιες, οι κατάρες και η δυσφήμιση ενός ολόκληρου τόπου ήταν χωρίς τελειωμό. Επίσης ο Φιλοζωικός Σύλλογος έβγαλε από την πρώτη στιγμή το συμπέρασμα ότι το σκυλάκι είχε θανατωθεί

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.