«Αντίο» στα παρκέ από τον Μάικ Καρνέζη

«Αντίο» στα παρκέ από τον Μάικ Καρνέζη

Μάιος 05, 2016 - 11:23
3 σχόλια

Η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον ΝΟ Πύλου και η νίκη της ομάδας της Τρίπολης που συνδυάστηκε με την παραμονή στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είχε τη δική της ξεχωριστή αξία και για ακόμα έναν λόγο, καθώς ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος της μεγάλης καριέρας του Μάικ Καρνέζη.

Έπειτα από 30 συνεχόμενα χρόνια στα παρκέ ως παίχτης, ο Μάικ αποφάσισε να πει το μεγάλο «αντίο», αφήνοντας σε όλους τους μπασκετικούς φιλάθλους της Αρκαδίας και όχι μόνο πολλές σημαντικές και αξέχαστές στιγμές που πρόσφερε με την παρουσία του στις ομάδες όπου είχε αγωνιστεί.

Ο Μαίκ Καρνέζης θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους Αρκάδες μπασκετμπολίστες και όχι άδικα, καθώς η κλάση του και η ποιότητά του ήταν εμφανής καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του με τους αριθμούς να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθώς μετρά πάνω από 10.000 πόντους στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όντας ένας από τους «θρύλους» του εν λόγω πρωταθλήματος.

Το μεγάλο πάθος του και το εκρηκτικό του ταπεραμέντο αποτελέσε σήμα κατατεθέν για τον Μάικ ο οποίος δεν μπορούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να συμβιβαστεί με την ήττα μεταλαμπαδεύοντας τα τελευταία χρόνια το πνεύμα του νικητή και στα νέα παιδιά.

Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς του και της μπασκετικής του καριέρας ανήκει στον ΓΣ Αρκαδίας όπου αποτέλεσε και την πρώτη του ομάδα και αγωνίστηκε εκεί για πολλά χρόνια και φυσικά ο Αρκαδικός με τον οποίον έζησε μεγάλες στιγμές φορώντας τη φανέλα του. Ο Μαίκ έκανε το πέρασμά του και από άλλες ομάδες όπως ο Πολύβιος Μεγαλόπολης στα χρόνια της Γ' Εθνικής.

Ο Μαικ Καρνέζης λίγα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με τον ΝΟ Πύλου με τον Απόλλωνα να έχει εξασφαλίσει την νίκη και την παραμονή έγινε αλλαγή με το φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης να ξεσπά σε έντονα χειροκροτήματα στην τελευταία μπασκετική παράσταση του «μεγάλου» Μάικ.

Η αναγνώριση και το standing ovation από όλους στο ΔΑΚ Τρίπολης ήταν τεράστια ως δείγμα αναγνώρισης της αξίας και της προσφοράς ενός μεγάλου αθλητή που κρεμάει τα μπασκετικά παπούτσια, ως ενός σπουδαίου ανθρώπου που άφησε το δικό του στίγμα στο Αρκαδικό και ευρύτερα Πελοποννησιακό μπάσκετ.

Ο Μαίκ ο οποίος κατευθυνόμενος προς τον πάγκο πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαιχτών, των προπονητών και τον ανθρώπων της ομάδας του Απόλλωνα γνωρίζοντας μία ακόμα αποθεωτική στιγμή, ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα του με 20 πόντους και ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της εφετινής πορείας του Απόλλωνα.

Και αν τα χρόνια πέρασαν και ήρθε το τέλος από την ενεργό δράση ο Μαίκ θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό ίσως στο μέλλον από άλλο πόστο διότι το Αρκαδικό μπάσκετ έχει ανάγκη από την παρουσία του, διότι το Αρκαδικό μπάσκετ είναι ο Μάικ Καρνέζης...

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που έβγαλε η Αρκαδία. Αν είχε "άκρες" θα είχε αγωνιστεί σε ψηλότερο επίπεδο.

Ο άνθρωπος που έδωσε τα παντα στο μπάσκετ και δεν πήρε τίποτα. Όσοι έχουν παίξει μαζί του ή χωρια ξέρουν καλά τι σημαίνει Μάικ. Θυμάμαι μια προπόνηση που προσπαθούσα μία ώρα να σταθώ σε σκριν εναντίον του για να περάσει αυτός που του κανει ο Μάικ άμυνα. .. Ακόμα προσπαθώ... Μάικ σου εύχομαι τα καλυτερα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.