Aντικατάσταση αγωγών εξωτερικού υδραγωγείου σε Βλαχέρνα και Χωτούσσα

Aντικατάσταση αγωγών εξωτερικού υδραγωγείου σε Βλαχέρνα και Χωτούσσα

Δεκέμβριος 02, 2019 - 19:30
0 σχόλια

Συνάντηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, με τον μηχανικό της Περιφέρειας Πελ/σου και τον ανάδοχο εργολάβο, πραγματοποιήθηκε στο χωριό την περασμένη Τετάρτη 27/11 και συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής του δευτερεύοντος αγωγού του υδραγωγείου Βλαχέρνας.

 

Σύντομα (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) το έργο θα ξεκινήσει και ο αμίαντος θα αποτελεί παρελθόν!

 

 

Σύμφωνα με την μελέτη:

Η αρχή του νέου αγωγού που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο, θα είναι το νέο φρεάτιο υδροληψίας από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς που θα κατασκευαστεί δίπλα από το υφιστάμενο φρεάτιο διανομής της Βλαχέρνας. Η υδροληψία θα γίνει από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς. Ο αγωγός θα διέλθει κάθετα την Επαρχιακή οδό Τρίπολης-Πύργου και στην συνέχεια θα κατασκευαστεί στην αριστερή πορεία της (με κατεύθυνση τον Πύργο) περίπου 53 μέτρα στην διασταύρωση της Επαρχιακής οδού με χωματόδρομο. Εκεί κατασκευάζεται φρεάτιο διακλάδωσης-δικλείδας από όπου ξεκινά ο αγωγός προς Λίμνη και συνεχίζει ο αγωγός προς Βλαχέρνα. Ο αγωγός της Βλαχέρνας κατασκευάζεται στην αρχή στον χωματόδρομο και στην συνέχεια σε κοινοτική οδό με κατεύθυνση νότια-νοτιοανατολική μέχρι την δεξαμενή της Βλαχέρνας. Το συνολικό μήκος του αγωγού μέχρι την δεξαμενή της Βλαχέρνας είναι 1.503,17 μέτρα. Θα κατασκευαστεί από χυτοσιδηρούς σωλήνες.  

Αντίστοιχα το συνολικό μήκος του αγωγού μέχρι την δεξαμενή της Λίμνης είναι 9.813,10 μέτρα και θα κατασκευαστεί από χυτοσιδηρούς σωλήνες.

Από το vlaxerna.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.