Αντιδρούν οι κάτοικοι της Παλαιόχουνης για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (video)

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Παλαιόχουνης για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (video)

Νοέμβριος 17, 2013 - 16:51
30 σχόλια

Τι τους είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Β.Γιαννακούρας που βρέθηκε εκεί και η ένταση που δημιουργήθηκε.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιόχουνης με θέμα: «Χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Περιοχή μας».Οι κάτοικοι δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα δεχτούν να γίνει μια μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιοχή τους.

Μας ενημέρωσαν ότι τυχαία από το διαδίκτυο έμαθαν ότι έχει προταθεί  η Παλαιόχουνη, να δεχτεί τα απορρίμματα όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά και των γύρω νομών. Επιφυλακτικοί και παραγκωνισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι που βρέθηκαν στη συζήτηση και μιλούν για μεγάλα συμφέροντα τα οποία παίζονται πίσω από τις πλάτες τους.

Ο κ. Δαμάσκος Τεχνολόγος Μηχανικός όπου συμμετείχε στην συζήτηση εξέφρασε τη γνώμη του λέγοντας, ότι είναι παράνομο αυτό που πρόκειται να γίνει και εκδηλώνει την ανησυχία του τονίζοντας ότι η περιοχή θα γίνει «κόλαση» αν δημιουργηθεί μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ο κ. Αργυρόπουλος εκπρόσωπος της Βιοενεργιακής Λακωνίας προτείνει στους κατοίκους να κάνουν οι ίδιοι διαχείριση των ΄΄ προϊόντων΄΄ τους, κάνοντας κομποστοποίηση, αλλά ο εκνευρισμός των κατοίκων για την απόφαση που πρέπει να πάρουν δεν επιτρέπει να σκεφτούν κάτι ανάλογο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας βρέθηκε εκεί και μίλησε στους κατοίκους για αυτά που γνωρίζει και δέχτηκε τις ερωτήσεις των κατοίκων. Η  αρχή της συζήτησης έγινε σε έντονους τόνους αφού κάτοικος της περιοχής αμφισβήτησε την φιλοπατρία του Αντιπεριφερειάρχη για τα χωριά και στη συνέχεια ο κ.Γιαννακούρας όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, θέλησε να αποχωρήσει από την συζήτηση, έμεινε όμως για να γίνει μια διαλογική ωφέλιμη συζήτηση.

Τέλος τους πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα 6 ατόμων η οποία θα επισκεφτεί μια αντίστοιχη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο εξωτερικό έτσι ώστε να αποφασίσει και ο ίδιος αλλά και οι κάτοικοι αν θέλουν δημιουργηθεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

 

 

Video: 

youtube://v/8nO6AZ5w26A


30 Σχόλια

Αυτό που συνέβη σήμερα στην Παλαιοχουνη είναι λυπηρό και προσβλητικό τοσο για τον τόπο όσο και για τη διαδικασία. Είναι ανεπίτρεπτο να μη.μπορεί να ακουστεί άλλη άποψη εκτός από το οργισμένο ΟΧΙ. Και δε μιλάω για τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ήταν προκλητικοί, επιφανειακοι και επικνδυνοι. Από όσους μίλησαν κανένας τους δεν ήταν μόνιμος κάτοικος των "θιγομένων" χωριών. Μίλησαν αυτοί που πανε μόνο για να τους ταΐζουν. Υπηχαν φωνές που ίσως ήθελαν να διατυπώσουν κάποιο άλλο προβληματισμό ή άλλη θεση. Οσοι θαρραλέοι προσπάθησαν να πουν κάτι, φιμωθηκαν από το μένος του λαού που ήταν υποκεινουμενο απ' τα κουκουδια. Και το κορυφαίο; Η εκδήλωση έγινε για δυο λόγους λοιπόν. Για την εκτόνωση του ανημερωτου λαού και για την προώθηση της εταιρείας των συριζαιων οικολόγων. Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ αυτούς τους λιγοστούς που τόλμησαν να προτείνουν το αυτονόητο. Την ενημέρωση.

Ποιος έχει αναλάβει το ρόλο του Πάχτα;

Εσυ που γράφεις για φίμωση, ήσουν εκει? Μαλλον , όχι! Κανενας δεν φιμώθηκε... Τον λόγο έπαιρνε όποιος ήθελε και έλεγε ότι ήθελε να πεί... Ενας μόνο ήταν "υπερ" των σκουπιδιών, και μίλησε και είπε χωρις κανενα παρατράγουδο, την άποψή του... Δεν ειναι ανάγκη βέβαια να πώ ότι ο εν λόγω κύριος είναι γνωστή "ουρά" και χειροκροτητης... Μάλλον είσαι ο ίδιος...

Σε ποιόν ανήκει η έκταση στην Παλαιόχουνη; Τι τίτλους ιδιοκτησίας έχει και σε πόση έκταση αναλογούν; Πόσο θα πληρωθεί η έκταση και τι αντικειμενική αξία έχει;

giorgio, ναι, ημουν εκει αλλα δυστυχως δε μπορεσα να μιλησω. Μετα τη κατακραυγη που εφαγε ο Γιαννακουρας εφυγα. Γιατι καταλαβα οτι το πραγμα παρεπεμπε στο ΠΑΜΕ. Μονο ο Γιαννακουρας ειχε τα αντερα να μιλησει και να δειξει την αγαπη για τον τοπο του. Κανεις αλλος δεν μπορεσε να αντισταθει στη γοητεια των χειροκροτηματων και των ζητοκραυγασματων. Ξερω επιης οτι ηταν και αλλοι εκει μεσα που ηταν θετικοι στον προβλματισμο αυτό αλλα δε μιλησαν μεσα αλλα εξω. Οσο για ουρες και χειροκροτητεςς εντος της αιθουσας πραγματι ηταν πολλοι. Αλλα δεν καταλαβα αν ηταν καποιος θετικος ομιλητης.

ειναι τυχαιο που δε μιλησε κανενας μονιμος κατοικος?????????

Καλή ήταν η συνάντηση. Με τον κόσμο της, τις εντάσεις της, την καλή της οργάνωση και αυτούς «που χρόνια προτείνουν λύσεις αλλά δεν τους ακούνε». Μάθαμε τι εστί «διαχείριση απορριμμάτων», πόσο φλέγον είναι το πρόβλημα για την Περιφέρεια και πως βρέθηκε η ΤΕΡΝΑ για να το λύσει. Δεν πήραμε όμως απάντηση σε βασικά ερωτήματα που αφορούν «εμάς και τα σκουπίδια», όπως: • Πως επελέγη αυτή η περιοχή; Επειδή εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ; Και επειδή εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ όλα τα άλλα παραβλέπονται; Άρα καλώς να φέρουν εδώ όλα τα σκουπίδια της Πελοποννήσου; Τα οποία τελικά θα είναι σύμμικτα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Και αυτό το ιδιαιτέρας σύνθεσης κομπόστ τι θα γίνεται; • Είναι τελικά έργο αναπτυξιακό για την περιοχή; Ποια ανάπτυξη θα προσφέρει; Γιατί δε μας είπε κάποιος κάτι συγκεκριμένο για αυτή την ανάπτυξη; Το βήμα ήταν ελεύθερο για όλους . • Μήπως μας δοθεί και κανένα παράσημο επειδή θα θυσιαστούμε στο βωμό της εξεύρεσης λύσης και της αποφυγής του προστίμου προς την Ε.Ε. ; Να πιστέψουμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν είχε σχετική ενημέρωση παρόλο που είναι κάτοικος της περιοχής; Τίποτα από αυτά που ακούμε εμείς δεν έχει φτάσει στα αυτιά του; Μακάρι να είναι έτσι και ελπίζουμε πολύ σύντομα να ενημερωθεί και να ενημερώσει και εμάς ώστε να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

αγαπητοι κατοικοι της Παλαιοχουνης πουλατε εκτασεις στην ΤΕΡΝΑ για την ΚΟΝΟΜΑ και μετα ψαχνετε να βρειτε αλλους για τις ευθυνες.Δεν κανετε καμια αλλη δουλεια,η βρωμα των σκουπιδιων σας αξιζει.....

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ; Η ΤΕΡΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ; ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ.

Το γνωστό στόρι παίχτηκε για άλλη μια φορά. Όπου, μα όπου και αν αποφασιστεί μια θέση για διαχείριση σκουπιδιών θα βρεθούν 5, 10, 50, 100, 500 κάτοικοι κοντά στην περιοχή που θα αντιδρούν. Όλοι έχουν το ίδιο ρεπερτόριο. Συνωμοσίες τεράστιων συμφερόντων με σκοπό να τους βρωμίσουν τα χωράφια και τα σπίτια. Το ότι ΚΑΙ τα δικά τους σκουπίδια καταλήγουν σε ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ και μολύνουν το περιβάλλον είναι αδιάφορο. Αρκεί να μην γίνει μονάδα διαχείρισης απορριμάτων κοντά στο χωράφι/οικόπεδο τους. Και την πιο μοντέρνα μονάδα διαχείρισης να τους προτείνεις η απάντηση παραμένει σταθερή. ΟΧΙ. Θα μας βρωμίσουν με τα σκουπίδια ΤΟΥΣ!!! Λες και τα δικά τους σκουπίδια δεν πάνε σε χωματερή. Λες και το ατομικό συμφέρων είναι πάνω από το κοινωνικό. Με αυτή την λογική δεν θα γινόντουσαν ΠΟΤΕ απαλλοτριώσεις για καινούριους δρόμους, πλατείες και διάφορα άλλα κοινωφελή έργα. Θα στεκόμασταν στο ατομικό συμφέρον και θα κυκλοφορούσαμε με τα γαϊδούρια. Στην τελική γιατί δεν τα βάζουν με τους Δημάρχους τους και τους εαυτούς τους. Αν έκανε ο κάθε Δήμος πολύ καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί ευκολότερα και νωρίτερα. Αν οι πολίτες συμμετείχαν περισσότερο στην ανακύκλωση των οικιακών τους σκουπιδιών θα είχαμε λύσει μεγάλο κομμάτι από το πρόβλημα. Και ανακύκλωση δεν κάνουν και μονάδες διαχείρισης δεν θέλουν. Τελικά τι θέλουν; Απλά να αφήνουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα και μετά να εξαφανίζονται ως δια μαγείας;

Από τη μια μεριά είναι 5, 10, 50, 100, 500 νοματαίοι (αρχικά καράβλαχοι από ένα κωλοχώρι, στη συνέχεια μπορεί να ανακηρυχθούν σε μέλη εγκληματικής συμμορίας) κι απ' την άλλη μια εταιρεία με τζίρο και δύναμη ίση μιας χώρας. <strong> Ποιος θα κερδίσει; </strong>

Κερατέα, Σκουριές, Παλαιόχουνη;

Ξαναρωτάω: Ποιος έχει αναλάβει το ρόλο του Πάχτα; Πάντως, έχει πλάκα να βλέπεις το στήσιμο του σκηνικού, το 'χουμε δει τόσες φορές που το 'χουμε μάθει απ' έξω και εδώ και στο εξωτερικό. Κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται μόνο για τις μπίζνες και καθόλου για την κοινωνία όπως η δική μας ή η ιταλική χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Βιέννης (για να σκεφτεί ο βλάχος - χωρίς εισαγωγικά - ότι το Παλαιόχουνι θα γίνει Βιέννη) και συγχρόνως βομβαρδίζουν τους πάντες με διάφορες κατηγορίες για να κάμψουν τις αντιστάσεις του πληθυσμού. Πάντα το ίδιο τροπάρι. Το "γνωστό στόρι", όπως γράφει ο σχολιαστής από το σχόλιο του οποίου λείπει επιμελώς το όνομα ΤΕΡΝΑ (κάνει τζιζ). Είχε περάσει και ο Φούχτελ από τα μέρη μας πριν από λίγο καιρό.

Κύριε Βαγγέλη, μόνο στην Βιέννη υπάρχουν μονάδες διαχείρισης σκουπιδιών πρότυπες χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον; Αν δεν θέλετε την ΤΕΡΝΑ, τότε προτείνετε εσείς μια άλλη εταιρία. Εκτός και αν νομίζετε ότι μπορούμε να μαζευτούμε μια παρέα 10 άτομα να βάλουμε από 500 ευρώ ο καθένας και με μεράκι να φτιάξουμε ...εργοστάσιο διαχείρισης απορριμάτων. Στο Ελλάντα όταν αναφέρει αριστερός μια εταιρία είναι σαν να μιλάει για τον διάβολο. Λες και η εταιρία είναι ο καταπιεστής μας, ο δυνάστης μας ή πηγή όλων των κακών. Κύριε Κόρμπα δεν ήμαστε στην Ρωσία του Μπρέζνιεφ. Καπιταλισμό έχουμε και ο ιδιώτης έχει το δικαίωμα να βγάζει το ψωμί του και το κέρδος του είτε σαν μονάδα, είτε σχηματίζοντας εταιρίες με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρεί τους νόμους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα προκαταβολικά με την όποια ΤΕΡΝΑ αρκεί να τηρεί τους νόμους. Δεν θεωρώ τις εταιρίες διαβόλους, ούτε αγγέλους. Δεν με πειράζει η προστιθέμενη αξία, δεν είμαι πολιτικό απολίθωμα. Αν όχι στην Παλαιόχουνι τότε που; Μήπως πουθενά; Και αφού δεν θέλουν κάθε φορά οι όποιοι κάτοικοι να γίνεται οτιδήποτε, τι θα γίνει με τα σκουπίδια; "Θα τα ...εξαφανίσωμεν" που έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος; Τα ίδια ζήσαμε και με το γήπεδο του Αστέρα. Στο τέλος τα πούλαγαν τα χωράφια στο 20πλάσιο της αξίας. Τα ίδια στον Βοτανικό. Προτιμήσαμε τα μπάζα από το να γίνει ανάπλαση. Το Costa Navarino προσπαθούσε να το φτιάξει 15+ χρόνια ο εμπνευστής του εναντίον όλων αυτών που βλέπουν ιδιωτική πρωτοβουλία και βγάζουν σπυράκια. Τα ίδια έλεγαν και για το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", τα ίδια και στο λιμάνι στον Πειραιά. Μαύρη, στείρα αντίδραση χωρίς ισοδύναμη αντιπρόταση. Στο Βασίλειο του Ευρωπαϊκού κρατισμού, την Ελλάδα, το αυτονόητο έχει καταντήσει σπανιότητα. Οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προσλάβουν Μηχανικούς οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με την εταιρία για να μάθουν και να εξασφαλίσουν την ορθή λειτουργία, σε συνεργασία με δικηγόρους. Με την σειρά τους οι Μηχανικοί και οι δικηγόροι θα τους ενημέρωναν. Ας βάλουν οι κάτοικοι από ένα 100άρικο ο καθένας να προσλάβουν τεχνοκράτες. Έχουμε βαρεθεί στην Ελλάδα πολιτικούς και πολίτες να το παίζουν παντογνώστες. Υπάρχουν ειδικοί να τους βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής. Ας τους βρουν.

Νομίζετε ότι η εταιρία θα τηρεί τους κανόνες; Ξεχνάτε τι έγινε με την ΔΕΗ που λειτουργουσε την 4η Μονάδα χωρίς να λειτουργεί αποθείωση και γι’ αυτό πληρώσανε πρόστιμο που επιβλήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ή ότι λειτουργούσε το καλοκαίρι του 2008 η 3η Μονάδα χωρίς να λειτουργούν τα ηλεκτροστατικά φίλτρα λιγνίτη και τα ηλεκτροστατικά φίλτρα τέφρας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων της γύρω περιοχής. Γιατί να τους πιστέψουμε; Στην Ελλάδα ζούμε, ούτε στο Παρίσι ούτε στη Βιέννη. Μπορεί σε αυτή την ήδη επιβαρημένη περιοχή μας να δημιουργηθεί και ΧΥΤΑ; Το σκουπιδοεργοστάσιο υποβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή και ναρκοθετεί τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης και παραγωγής (πτηνοτροφεία, τυροκομεία, βιολογική παραγωγή, κτηνοτροφία), μηδενίζει την όποια αξία της γης συσσωρεύοντας τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος.

@ 19.10 Είναι σαν να λες ότι επειδή θα γίνουν φάουλ να μην παίζεται παιχνίδι. Αν παραβιαστούν οι όροι, υπάρχουν δικαστήρια και ελεγκτικοί μηχανισμοί. Δεν θα κρίνει η γνωστή συμ-μωρία (εξαιρετικό) εκ των προτέρων.

Προκαταβολικά δηλώνω ότι βλέπω τον ιδιώτη σαν αναγκαίο κακό, επειδή σήμερα δεν υπάρχει ηθικός επιχειρηματίας. Προκαταβολικά δηλώνω ότι κοινωνικά θέματα, μεταξύ των οποίων αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, πρέπει να βρίσκονται κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο. Δεν είμαι απ' αυτούς που ακολουθούν την αρχή "μακριά απ' τον κώλο μου κι όπου θέλουν ας πάνε". Φτιάξτε ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, ενημερώστε την κοινωνία (μέχρι τώρα βλέπω μόνο παραμύθιασμα για τα "τεράστια οφέλη από την επένδυση" και λάσπη σε όσους τολμούν να διαφωνήσουν) και το ξανασυζητάμε. Επί ίσοις όροις. Η ενημέρωση για παράδειγμα ΔΕΝ επιτρέπεται να προέρχεται από αυτούς που έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η ενημέρωση να μην προέρχεται απ'όσους έχουν συμφέροντα, ασφαλώς. Η πρόσκληση του κυρ Τάσου σε εναντίωση μήπως (λέμε τώρα) ταυτίζεται με την εταιρεία λαϊκής βάσης (sic) που ξεκίνησαν πρόσφατα επιφανείς σύντροφοι; Η δεοντολογία τρέχει απ'τα μπατζάκια σας. Υ.Γ. Δεν ξέρω από διανομές ρόλων, η κουκούλα όμως τον ίδιο παίζει (Σκουριές, Κερατέα).

Καταλαβαίνω ότι διακυβεύονται πάρα πολλά, γι' αυτό ο πόλεμος είναι βρώμικος και λυσσαλέος, αλλά λίγος επαγγελματισμός δεν κάνει κακό. Τα κίνητρά σας είναι ολοφάνερα.

Η εταιρία που έχει τα σκουπίδια δεν θα τηρεί τους κανόνες σε αντίθεση με τα τυροκομεία, πτηνοτροφεία κτλ. κτλ. που είναι όλα τυπικότατα... ΟΚ, ότι πεις.

Κύριε Βαγγέλη φυσικά και τα κίνητρα είναι σκοτεινά για εσάς. Εσείς βλέπετε παντού το κακό κεφάλαιο, άλλοι βλέπουν τους Εβραίους, άλλοι τα νεφελίμ, άλλοι ότι τους ψεκάζουν κτλ. κτλ. Χάσαμε το τρένο του ορθολογισμού στην Ελλάδα, το έχουμε καταλάβει αυτό. Τα σκουπίδια θα τα μαζεύει η καλή νεράιδα, δηλαδή η εταιρία του λαού. Οι εργάτες της θα πληρώνονται με τα λίγα που χρειάζονται και πάντα με την προϋπόθεση ότι είναι μέλη του κόμματος. Αχ τι ωραία που είναι στον κόκκινο παράδεισο. Μήπως ροζ;

Δεν υπάρχει διάθεση σοβαρής συζήτησης. Οι συζητήσεις βλάπτουν τις μπίζνες. Προτιμότερο το κατενάτσιο.

«ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»¨ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 Η Αρκαδία θα γίνει η χωματερή της Πελοποννήσου και όχι μόνο! Τελικά, ύστερα από εγκυμοσύνη δύο και πλέον χρόνων, με τις πληροφορίες να διαρρέουν με το σταγονόμετρο και όλοι οι αρμόδιοι να παριστάνουν τον ανήξερο, ήρθε η ώρα της μισής αλήθειας! Εδέησε ο Μεγαλοδύναμος! Και ο Περιφερειάρχης μας σε συνέντευξη τύπου, έχοντας δίπλα του εκείνον που δεν ήξερε τίποτε τόσα χρόνια, τον Δήμαρχο του Δήμου Τρίπολης, ανακοίνωσαν ότι η περιοχή Παλαιόχουνης του Δήμου Τρίπολης θα γίνει ο τόπος, το σημείο, όπου θα συγκεντρώνονται και θα επεξεργάζονται τα σκουπίδια των Νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των 4/5ων της Αρκαδίας! Το χάπι για τους Αρκάδες σε τούτη τη φάση δόθηκε ημίγλυκο! Ναι μεν θα δέχεστε, ωωω Αρκάδες! Τα σκουπίδια άλλων Νομών, αλλά δεν είναι όλων των Νομών της Περιφέρειας! Το ανεξήγητο, το ανεκδιήγητο, το περιγελαστικό και το πιο περιπαικτικό για τους Αρκάδες από τη πλευρά του Περιφερειάρχη είναι, ότι σε 30 χιλιόμετρα πιο κάτω, στο Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας, θα γίνει και άλλο εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια του Νομού Μεσσηνίας! Δηλαδή, μας λέει ο κος Περιφερειάρχης ότι στη περιοχή της Παλαιόχουνης θα έρχονται σκουπίδια από 150 χιλιόμετρα μακριά και τα σκουπίδια της Μεσσηνίας θα επεξεργάζονται σε άλλο εργοστάσιο που θα απέχει από τη Παλαιόχουνη 30 και λιγότερα χιλιόμετρα! - Κύριε Περιφερειάρχη, σε ευχαριστούμε για το ανέκδοτο, αλλά δεν θα γελάσουμε! - Αντίθετα γεμίζουμε από οργή για το φθηνό δούλεμα που μας κάνεις! - Επιλέξατε ένα σημείο, που έχει στρατηγική σημασία για το σχέδιό σας, που το κρατάτε ακόμα μυστικό και διευκολύνεται τον ιδιώτη ανάδοχο του έργου, να κάνει τη δουλειά του με το λιγότερο δυνατό κόστος για τη τσέπη του! - Επιλέξατε το πιο στρατηγικό και επομένως το πιο εξυπηρετικό σημείο, όπου θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια από όλη τη Πελοπόννησο! - Είναι το πιο κεντρικό σημείο της Πελοποννήσου και από το οποίο περνάει δίπλα του ο νέος αυτοκινητόδρομος, που διευκολύνει τη μεταφορά των σκουπιδιών από ολόκληρη τη Πελοπόννησο και όχι μόνο! - Το ακούσατε αυτό! Και όχι μόνο! - Να το ξαναπώ;;;; Και όχι μόνο!!! Το σχέδιο λοιπόν όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, προβλέπει ένα και μοναδικό εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών, τα οποία θα πακετοποιούνται με τους περίφημους δεματοποιητές περιφερειακά σε όλη τη Πελοπόννησο και θα έρχονται στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας για καύση! Προσοχή! Προσοχή! Και επειδή τέτοια εργοστάσια για να είναι αποδοτικά και να συμφέρουν οικονομικά τον ιδιώτη ανάδοχο, χρειάζονται εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών ετησίως! Το σίγουρο είναι, ότι θα έρχονται σκουπίδια για κάψιμο και από την Αθήνα! Το «Αρκαδικό Ιδεώδες»! Δηλαδή η ισορροπημένη συνύπαρξη ανθρώπου με τη φύση, με το περιβάλλον, πάει περίπατο! Μετά τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, από τα εργοστάσια της ΔΕΗ στη διπλανή Μεγαλόπολη, θα έχουμε και τα καρκινογόνα αέρια από τη καύση των σκουπιδιών στη Παλαιόχουνη! «Φτωχός συγγενής» σε αυτά τα σχέδια του κου Περιφερειάρχη, είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος χωρίς να έχει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας! Συνηγορεί και συμφωνεί από μόνος του, σ αυτό το έγκλημα σε βάρος της υγείας των συνδημοτών μας και σε βάρος του περιβάλλοντος της Αρκαδίας, του οποίου η ομορφιά είναι ένα από τα πλεονεκτήματα, που τη καθιστούν ως τουριστικό προορισμό! Η παραγκώνιση! Η παράκαμψη! Και η κατάργηση στην ουσία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου! Είναι ένα επί πλέον σημάδι, για το τι πρόκειται και για το τι σχεδιάζεται από Περιφερειάρχη και Δήμαρχο σε βάρος της περιοχής μας! Το φάρμακο για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής ασθένειας, που αφορά πρώτα την υγεία των ανθρώπων και μετά την υγεία των θεσμών, είναι το τι σκέπτονται να κάνουν, ώστε να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια, οι άνθρωποι της Αρκαδίας, οι μαζικοί φορείς της και τα θεσμικά όργανα, με πρώτο και καλύτερο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, το οποίο τόσο πολύ περιπαίχτηκε όσο πουθενά αλλού στο κόσμο! Η Δημοτική Κίνηση «Μαντινειακή Συμπολιτεία» αποφάσισε να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη περιοχή της Παλαιόχουνης, ώστε να συζητηθεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα και να παρθούν οι όποιες αποφάσεις, ως οφείλει να κάνει ο κος Δήμαρχος! Ταυτόχρονα στο Συμβούλιο αυτό, να κατατεθούν οι όποιες εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των σκουπιδιών, όπως είναι έτοιμη να καταθέσει η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» και το έχει κάνει επανειλημμένα, με την πιο φιλική στο περιβάλλον μέθοδο, που έχει πολύ λιγότερο κόστος για το Δημότη, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης και φέρνει έσοδα στο ταμείο του Δήμου μας! Είναι η μέθοδος της ανακύκλωσης, με την αξιοποίηση των χρήσιμων στοιχείων των σκουπιδιών, οργανικών και ανόργανων, με την πρόληψη, τη διαλογή στη πηγή, το διαχωρισμό σε ανόργανα όπως: γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό κλπ και τα οργανικά, την μετατροπή τους σε αναβαθμισμένο έδαφος από την κομποστοποίησή τους! Εκεί μέσα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του! Απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπεί! Απέναντι στο μέλλον της Αρκαδίας μας! Τρίπολη 19-11-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης «Μαντινειακή Συμπολιτεία»

Σε άλλες χώρες τις παλαιές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής τις κάνουν μονάδες καύσης απορριμμάτων με τα κατάλληλα φίλτρα στις καπνοδοχους. Εδώ στις παλαιές μονάδες της ΔΕΗ γιατι δεν το κάνουν; Το ξέρετε ότι υπάρχει τέτοια μονάδα στη Βιέννη ;

<p>ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥ,ΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ν ΑΠΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΟΣΜΗΜΑ...ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΑΠΛΑ....ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ****</p>

<p>Οταν ήταν να φτιαχθούν οι φυλακές στην Παλαιοχουνη (πάνε αρκετά χρόνια ..) που θα δούλευαν και 10 μαγαζιά και 20 επαγγελματίες και θα πουλιούνταν και τα προιόντα της γης μας ξεσηκώθηκαν όλοι εναντίον , μαζί και ο Γιαννακούρας.<br /> Αν δείτε τώρα στα άλλα μερη της χώρας μαλώνουν ποιος θα πρωτοπάρει τις φυλακές.</p> <p>Ακούγεται ότι ο Σαμαράς θα τις πάει στη Μεσσηνία και οι Δικηγόροι της Καλαμάτας σκίζονται να τις πάρει η Μεσσηνία. Δες εδώ<br /> http://www. kalamata24.gr/all-news/item/3394-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%...</p> <p>Εκεί που μας ενοχλούσαν οι φυλακές τώρα ο Γιαννακούρας φέρνει τη χαβούζα!!<br /> Φαίνεται θα είναι πιο υγειινή η χωματερή - αυτός ξέρει.</p> <p>Ακούει κανείς ;<br /> Κύριοι της περιφέρειας, Κύριε Δήμαρχε<br /> έχετε κάποιο όραμα για την περιοχή πέρα από αυτό της χαβούζας;</p>