Αντιδράσεις στη δημιουργία αιολικού σταθμού στο όρος «Κτενιάς» στην Τρίπολη (pics,vid)

Αντιδράσεις στη δημιουργία αιολικού σταθμού στο όρος «Κτενιάς» στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιούλιος 25, 2019 - 12:35
14 σχόλια

«Η κορυφή του «Κτενιά» δεν είναι μέρος για ανεμογεννήτριες»

Δεν πρέπει να χορηγηθεί άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό στην θέση «Κτενιάς», «Κριτσόβα» και «Καφουριά» της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας του δήμου Τρίπολης, αναφέρει ο κ. Τάσος Κεχαγιάς ορειβάτης που έχει βρεθεί στις τρεις αυτές κορυφές.

Ο κ. Κεχαγιάς ορειβάτης και φυσιολάτρης εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του και τον εξάδελφό του  Δρ. Μετεωρολογίας και Δασολόγο Μάρκο Γκουβάς σε συνέντευξη που παραχώρησε παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία απαγορεύουν τη δημιουργία αιολικών σταθμών σε τρεις περιοχές στα βουνά γύρω από την Τρίπολη, σημειώνοντας ότι δεν είναι αντίθετος στην άντληση ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες, αλλά είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία αιολικών  πάρκων σε βουνά.

Από το καλοκαίρι του 2017 η ρυθμιστική αρχή ενέργειας, έχει αδειοδοτήσει νέα αιολικά πάρκα και υπάρχουν δύο άδειες για το όρος «Κτενιάς» και μία για την ράχη «Καφουριά και ίσως να ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των ανεμογεννητριών,  έτσι ο κ. Κεχαγιάς θέλησε να γνωστοποιήσει σε διάφορες αρχές όπως  την εισαγγελία πρωτοδικών Τρίπολης και το Υπουργείο περιβάλλοντος την κατάσταση.

 

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του αναφέρει ότι δυνάμει της υπ’ αριθμ. 699/2012 απόφαση της ΡΑΕ, η Πελοπόννησος έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή με κορεσμένο δίκτυο, αφού το όριο ασφαλούς απορρόφησης ισχύος από αιολικούς σταθμούς έχει ήδη καλυφθεί επισημαίνοντας ότι οι εταιρία που έχει λάβει την άδεια να μην προχωρήσει στην δημιουργία αιολικούς σταθμού σε αυτές τις περιοχές.

Oι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του κ. Κεχαγιά

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αντιδράσεις στη δημιουργία αιολικού σταθμού στο όρος «Κτενιάς» στην Τρίπολη


14 Σχόλια

Σχετικά με το επιχείρημα "κορεσμένο δίκτυο πελοποννήσου", ήδη κατασκευάζονται νέες γραμμές υπερυψηλής τάσης 400kV στην πελοπόννησο, που θα αποσυμφορήσουν το δίκτυο και θα μπορούν να δεχθούν πολλές περισσότερες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Όπως αναφέρει άρθρο της 15/7/2019: "Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ το έργο δίνει τη δυνατότητα, μετά από 7 χρόνια απόλυτης στασιμότητας στον χώρο των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο, να προχωρήσουν νέα αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά και έργα βιομάζας και βιοαερίου." http://pelop.gr/?page=article&DocID=531189

Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει ανάπτυξη ο μόνος δρόμος

Κάνε κάτι και εσύ για τον τόπο σου πριν να είναι αργά. Ο στρουθοκαμηλισμός έφτασε την χώρα μας εδώ!

Υπήρχαν κι άλλοι μάγκες στο παρελθόν που έκλειναν τους δρόμους με τραχτέρ, οι οποίοι μόλις απειλήθηκαν με μηνύσεις τα μάζεψαν κακήν κακώς.

Γιατί τόση κακία στα σχόλια; Ο κ. Κεχαγιάς μίλησε πολύ συγκροτημένα και αυτά τα οποία αναφέρει όντως ισχύουν. Μία έρευνα στο διαδίκτυο τα επιβεβαιώνει.

Γεωργιε 08.11 γιατι αναρωτιεσαι για την τοση κακια?Δεν ζεις εδω?Η Πολη αυτη τρεφεται απο την κακια,τον πονο του αλλου,την μιζερια,και την ζηλια,γιαυτο ειμαστε στον πατο της επισκεψιμοτητας της αναπτυξης και της συμπαραστασης!!!!!

Τι ανεμογεννητριες και τριχες κατσαρες και πρασινα ατια..Καντε καμια καφετερια,να ερθει η αναπτυξη στον τοπο μας,να δουμε τουριστες και να δημιουργουνται συνεταιρισμοι των 4-5 ατομως σε ενα καφε μαζι.αυτη ειναι αναπτυξη για την πολη αυτη και τους πολιτες της.

11:21, για μία καφετέρια χρειάζονται 3-4 παλιά άτομα (καραβάνες) οι οποίες θα χρωστούν αρκετά ή θα συμμετείχαν σε εταιρίες που φέσωσαν την εφορία και μετά τις έκλεισαν κατά πάγια τακτική τους, και 1 ακόμη νέο άτομο που θα μπει μπροστά (το λεγόμενο κορόιδο ή θύμα ή ψώνιο) και του οποίου αφού του φάνε τα λεφτά θα του ρίξουν μία κλωτσιά και θα πάρει δρόμο.

@11:16 Αααα, μάλιστα. Το κουτσομπολιό και οι κακές γλώσσες φταίνε τελικά, που η Τρίπολη δεν έχει τουρισμό και την απαιτούμενη ανάπτυξη. Κι έλεγα τόσα χρόνια, τι να φταίει, τι να φταίει. Νά'σαι καλά που μας άνοιξες τα μάτια. Επιτέλους, βρήκαμε τι φταίει. Οι δημοτικές αρχές που έχουν περάσει μέχρι τώρα και οι διαχρονικές τους ευθύνες σε επίπεδο διαφήμισης, ενίσχυσης και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, σου λέει κάτι ή είναι πράγματα του σατανά αυτά; Περιμένω εναγωνίως να σου πει το φλυτζάνι τι να κάνουμε..

Υπάρχει έστω ένας περαστικός που να έχει κάνει στάση εδώ και να του αρέσει η πόλη μας ;Μην πούμε για προ πεζοδρόμων εποχή που ήταν Τούρκοχωρι ,

@ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ.Για να δεις ποιος φταει για την ερημη Πολη κανε μια αναδρομη,στα σχολια του σαιτ εδω γενικοτερα,και διαβασε ποσα σχολια,αναφερονται στο θεμα,και ποσα σχολια γινονται,στο προσωπο ενος αλλου σχολιστη.Η επιθεσεις μεταξυ μας δειχνουν και το επιπεδο,και την μιζερια μας,και φυσικα την κατασταση της πολης μας.

Την γνώμη σας θέλω να μάθω για το θέμα αυτό? Γιατί μετά από μερικά χρόνια που θα μείνουν σαν φαντάσματα θα λέτε ότι φταίνε οι άλλοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.