Αντιδράσεις για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων: Η Γορτυνία συνεχώς παρακμάζει και ερημώνει

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων: Η Γορτυνία συνεχώς παρακμάζει και ερημώνει

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 09:51
11 σχόλια

Ομόφωνη η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων, μετά την Έκτακτη σύγκληση Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων για την Αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων.
απο την Ανεξάρτητη Κίνηση "Μαζί για τα Λαγκάδια "

......καλέσαμε χτες τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων σε έκτακτη σύγκληση του Οργάνου ,προκειμένου να συζητηθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων και να παρθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα προβούμε προκειμένου να ανασταλεί η εν λόγω απόφαση .

Στην συζήτηση συμμετείχαν εκτός των μελλών του Τοπικού Συμβουλίου και σύσσωμα ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λαγκαδίων,
Ενώ αισθητή ήταν η Απουσία των Δημοτικών Συμβούλων Λαγκαδίων, του Αντιδημάρχου για θέματα παιδείας του Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Δημάρχου
το πλήρες κείμενο της Επιστολής Διαμαρτυρίας :

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λαγκαδίων
Λαγκάδια Αρκαδίας 220 03 Λαγκάδια 07/09/2019

Προς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ/ντη κο Δημ. Οικονομόπουλο.
Τάσου Σεχιώτη 38, Τρίπολη 221 00
Ηλεκτρ. Δ/νση: mail@pdepelop.gr, mail@pelop.pde.sch.gr

Κύριοι,
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε, και μάλιστα από τα ΜΜΕ Αρκαδίας λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ,ότι δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Λαγκαδίων μετά από απόφασή σας .
Μια απόφαση λίγες μέρες πριν την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς που έφερε μεγάλη Αναστάτωση σε εμάς και στα Παιδάκια μας.

Κύριε Διευθυντά , ζούμε σε μια Ορεινή περιοχή της Γορτυνίας που συνεχώς παρακμάζει και ερημώνει . Το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου θα φέρει περεταίρω ερήμωση στο τόπο μας, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να μεταφέρουν τα παιδάκια τους σε άλλες περιοχές που θα έχουν σχολείο, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα ,σε ένα οδικό δίκτυο επαρχιακό ,κακά συντηρημένο , και ειδικά την χειμερινή περίοδο (που κρατεί πολλούς μήνες),με χιόνια και πάγους .
Υπάρχουν οικογένειες με τρία παιδιά που θα πρέπει να χωριστούν σε 3 χωριά διαφορετικά για να πάνε σε αντίστοιχα σχολεία .
Διαμαρτυρόμαστε έντονα , γιατί μια απόφαση δεν αρκεί να είναι μόνο Νομιμοφανής , πρέπει να είναι και Δίκαιη για Κοινωνίες Ανθρώπων που ζουν την εγκατάλειψη από την πολιτεία ,σε μια κοινωνία που συνεχώς κλείνουν σχολεία ,υπηρεσίες , τράπεζες ,εκκλησίες . Είναι Απαράδεκτη η Απόφασή και η αντίδραση μας θα είναι Οργισμένη εάν δεν πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για την Άρση της .

Πρέπει μια απόφαση να είναι Νόμιμη αλλά και Δίκαιη για τους πολίτες . Στην πλειοψηφία μας, είμαστε κτηνοτρόφοι και γεωργοί , γνωρίζετε ότι τους χειμερινούς μήνες μεταφέρουμε τα πράμα τα μας σε χειμαδιά και αφήνουμε πίσω την Μάνα με 3 παιδιά ?, σε ποιο από τα 3 σχολεία θα πρωτοπάει τα παιδιά μας ? το ένα στην Βυτίνα , το άλλο στα Λαγκάδια και το τρίτο στην Δημητσάνα.
Ζητάμε 3 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία , να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο ,που τόσο το έχουμε ανάγκη, με ηρεμία και αγάπη.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας να χαμογελάσει στους βιοπαλαιστές της άγονης επαρχίας μας ,και δείξτε και εσείς με σθένος το δίκαιο αίτημα μας.
Κανείς από την μαθητική κοινότητα των Λαγκαδίων δεν θα επιτρέψει να πάνε τα μισά παιδιά μας στον Αγιασμό της έναρξης ,αλλά ούτε και τις επόμενες ημέρες .!

Οι γονείς των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων
1)Κρατημένος Παρασκευάς
2) Καγιούλης Στάθης
3) Καγιουλης Πάνος
4) Καγιούλης Δημήτρης
5) Καγιούλης Απόστολος
6) Νικήτας Μπράβος
7) Τσαφαράς Παναγιώτης
8) Καγιούλης Παναγιώτης
9) Τσαφαράς Ιωάννης
10) Δρακόπουλος Παν
11) Alban Sinani
12) Πισιμίση Αθανασία

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Δεν μας λέτε πόσα παιδιά έχει το νηπιαγωγείο. Διότι όταν είκοσι εικοσιπέντε φορολογούμενοι, πληρώνουν ενα σχολείο, έναν δάσκαλο, κλπ. , για είκοσι παιδιά, θα πληρώνουν άλλα τόσα για ένα δυό παιδιά . Και αυτά βέβαια πρέπει να μορφωθούν, όμως αν βουλιάξουμε οικονομικά, έπειτα δεν θα υπάρχει ούτε ψωμί γιά όλους ... Δεν μπορεί η πολιτεία, να βρεί άλλη λύση ; Αντιπρόταση υπάρχει από μερους των γονέων ;;;

Πετάχτηκε και ο φιλελες από τα Lidl να πει την εξυπνάδα του. Πιες το καφέ σου και ασε την ανάλυση, που θες και αντιπροτάσεις .... Άιντε

Σωστά έκλεισε το Νηπιαγωγείο με 2 παιδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει σχολείο.Μπραβο στο Δ/ντη ΠΕ Αρκαδίας που έκανε την πρόταση.

Ο σύλλογος γονέων δεν γνωρίζει ότι για να λειτουργήσουν σχολεία, χρειάζεται να διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών; Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο είναι κατά πολύ λιγότερες απ' ό,τι προβλέπεται. Ας ξεστραβωθούν να το μάθουν λοιπόν κι ας αφήσουν τις εξυπνάδες και τα κροκοδείλια δάκρυα για τη δημιουργία εντυπώσεων..

Τόσο μίσος και υποστήριξη στην ερήμωση μιας περιοχής από πού πηγάζει;; Τόσα ξέρετε τόσα λέτε, από κοντά θα νεκρώσει και η Τρίπολη σε λίγο.... Δυστυχώς το διαδίκτυο επιτρέπει ακόμα και στα χειρότερα είδη της κοινωνίας μας να εκφράζονται... Οι βουλευτές του Νομού άραγε τι λένε ... Ελπίζω στην απογραφή του 2021 να γίνει δυεδρικη η Αρκαδία και πολύ της είναι

Και να είστε σίγουροι σκορδαδες ότι πολλοί θα χαρούν αν ερημώσει η Τρίπολη η χειρότερη πόλη της Ελλάδας μαζί με τον Πύργο και το Άγρινιο !

11:04 όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και ΝΑΙ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για σχολείο με 5 παιδιά ,όπως και για αεροδιακομιδή του κατοίκου της Σαμοθράκης και της Αναφης !Εσυ έχεις στα πόδια σου ολους τους γιατρούς και τα νοσοκομεία ,αυτοί πληρώνουν φόρους σαν εσένα είναι ήρωες και ξεχασμένοι !ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΝΟΥΜΕΡΑ Ε ΝΟΥΜΕΡΑ

02.05 Τώρα πείστηκα πως πως έχετε ανάγκη από νηπιαγωγείο. Το χρειάζεσθε και κάποιοι μεγάλοι να αποκτήσετε τουλάχιστον τρόπους και να μάθετε να μιλάτε...

Αξία τους δίνεις να τους αποκαλείς τεχνοκράτες , φιλελεδες του πληκτρολογίου είναι , ημιμαθείς , ζηλωτές του ολοκληρωτισμού. Μικροαστοί μέχρι το μεδούλι που ονειρεύονται το αστικό κράτος όπως πρέπει να ναι για αυτούς , ισοπεδωτικο δηλαδή απέναντι στον αγρότη ,στον ακριτα σε αυτόν που παλευει. Τολμάνε οι μικροψυχοι να συνδέουν την έννοια της εκπαίδευσης με το κόστος λες και είναι προϊόν. Η δωρεάν εκπαίδευση ταγαρια είναι συνταγματική επιταγή χωρίς αστερίσκους. Η παιδεία συμβάλει στην πρόοδο και στην κοινωνική ανοδικοτητα. Πραγματικά καλοκαιρινό ζώδιο τπτ άλλο...

Εσύ τώρα ποιος είσαι αυτός που πήρε την απόφαση και γράφεις υπέρ του εαυτού σου;; Και από πού ξέρεις εσύ πόσες ήταν οι εγγραφές; Τι σοι εσωτερική πληροφόρηση είναι αυτή;; Φτιάχνεις κλίμα δηλαδή για ποιο λόγο ;; Να σε χαίρονται αυτοι που σε διόρισαν , όταν βρεθείς σε ανάγκη στη ζωή σου ελπίζω να λαβεις τις ίδιες υπηρεσίες , τώρα αν σε αφήσουν χωρίς φάρμακα γιατί τι να κάνουμε με τα ίδια λεφτά θα σώσουν δέκα άλλους , σε λαβι .....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.