Αντίδοτο στην κρίση made in Πελοπόννησος!

Αντίδοτο στην κρίση made in Πελοπόννησος!

Δεκέμβριος 13, 2011 - 16:14
2 σχόλια

- Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτεί κοινωνικό δίκτυο-Μεταξύ των δράσεων τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα με προυπολογισμό 5 εκ 300 χιλ ευρώ

«Η πολιτική μας έχει 2 άξονες μέσα σ ένα συγκροτημένο επιχειρησιακό σχέδιο κοινωνικού χαρακτήρα. Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι κεντρική μας πρωτοβουλία και έχουμε προετοιμαστεί για ν αξιοποιήσουμε τα ΤΟΠΣΑ ,τα Τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα  προϋπολογισμού 5 εκ 300 χιλ ευρώ».

 Με αυτήν την φράση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θέλησε να δώσει το στίγμα της κοινωνικής πολιτικής της καλλικρατικής περιφέρειας η οποία συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. «Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι στα μητρώα ΟΑΕΔ , δυνητικά ωφελούμενοι και οι εγγεγραμμένοι σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ ,πετύχαμε να  περιλαμβάνονται και οι αγρότες .»

  Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες , πρόγραμμα προϋπολογισμού 60εκ ευρώ για όλη την επικράτεια. Ωφελούμενοι είναι οι  άνεργοι άνω των 55 χωρίς τυπικά προσόντα, ψυχικά άρρωστα άτομα , πρόσφυγες, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών, άστεγοι, φτωχοί, απειλούμενοι από τη φτώχεια . Η περιφέρεια στοχεύει στο να δημιουργήσει προϋποθέσεις απασχόλησης αφού η κεντρική πολιτεία , όπως είπε ο Π. Τατούλης αδυνατεί να το πράξει. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τούτο στην κοινωφελή εργασία. «Το μέτρο αποτελεί απάντηση της πολιτείας στα προβλήματα που συνδέονται με ειδικό τρόπο, εργασία ευάλωτων ομάδων πχ όσο και με την δυναμική αυτών αφού είναι το σύγχρονο εργαλείο προστασίας προσώπων κοντά στον κοινωνικό αποκλεισμό. Με αποτελεσματική δικτύωση , φορείς και οργάνωση η περιφέρεια μπορεί να εφαρμόσει τον επιτυχημένο θεσμό. Ο αναπτυξιακός μας σχεδιασμός είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Η πρόταση στοχεύει στην ριζική αναδόμηση του πλαισίου παροχής των ασύνδετων και ασυντόνιστων υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο. Είναι ενδιαφέρουσα η συνεργασία όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε περιθώρια ο καθένας να κάνει την δική του πολιτική. Δεν γίνεται να κατακερματίζουμε τις δυνάμεις μας .Χρειάζεται να ασκήσουμε έξυπνες πολιτικές, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις , να έχουμε αποτελεσματικές δράσεις .Και το δίκτυο που θα ξεδιπλώσουμε να έχει την δυνατότητα και την ικανότητα της αποτελεσματικότητας.»

Η παρουσίαση των στόχων έγινε σήμερα το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο , με συντονιστή - εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πουλά την προσπάθεια του οποίου εξήρε ο Π. Τατούλης.

Video: 

youtube://v/fJftGcEw7ls


2 Σχόλια

Μάλλον χρειαζόσασταν μεγαλύτερη αίθουσα!

Το διαβασα 3 φορες και δεν καταλαβα που θα πανε τελικα τα 5 εκατομυρια ευρω.Γιατι δε μας τα λετε με απλα λογια και μιλατε με συνθετους πολιτικους ορους?