Άνθη της Πέτρας: Κοπή της πίτας και προγραμματισμός σημαντικών δράσεων

Άνθη της Πέτρας: Κοπή της πίτας και προγραμματισμός σημαντικών δράσεων

Φεβρουάριος 10, 2019 - 21:20
0 σχόλια

Στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης, στις παρυφές της Πλάκας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η κοπή της πίτας των Ανθέων της Πέτρας κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019. Το κλίμα αισιοδοξίας ήταν διάχυτο, αφού η εξέλιξη των δράσεων των Ανθέων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ειδικότερα, μετά την έκδοση της σχετικής άδειας από την Πολεοδομία, τα οικοδομικά συνεργεία θα ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες της δεύτερης φάσης των σωστικών μέτρων.

Το ΔΣ συζήτησε εκτενώς το περιεχόμενο του 3ου Εργαστηρίου της τέχνης της πέτρας και των δορυφόρων εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στο πλαίσιο των Γιορτών της Πέτρας 2019. Κεντρικός πυρήνας των εργασιών του 3ου Εργαστηρίου θα είναι παρεμβάσεις στον οικισμό, με βάση την περσινή εμπειρία από την αποκατάσταση της κρήνης στη Ντραΐνα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, καθώς και για πρωτοβουλίες των Ανθέων που αφορούν στην ίδρυση σχολή μαθητείας της τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια, στο ευρύτερο πλαίσιο της διάσωσης παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Πηγή: anthitispetras.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.