Αντεπίθεση παράταξης Παυλή: Δεκατρείς πιθανές περιπτώσεις λύσσας στην Τρίπολη... χωρίς ανταπόκριση

Αντεπίθεση παράταξης Παυλή: Δεκατρείς πιθανές περιπτώσεις λύσσας στην Τρίπολη... χωρίς ανταπόκριση

Φεβρουάριος 20, 2020 - 11:16
25 σχόλια

Πολλά ειπώθηκαν και πολλά ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, όπου συζητήθηκε και πάλι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, με αφορμή τη σύλληψη ενός από αυτά, ιδιαίτερα επιθετικού, σύμφωνα με καταγγελίες.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιτέθηκε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Καρώνη για τα όσα ισχυρίστηκε. Και σήμερα, η παράταξη «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά» δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας με το οποίο καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ολιγωρία στο θέμα των αδέσποτων.

Στο έγγραφο, που έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2020, η Κτηνιατρική Υπηρεσία επισημαίνει στον Δήμο Τρίπολης ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εκ μέρους του για δεκατρείς περιπτώσεις πιθανής έκθεσης δημοτών σε λύσσα.

Το έγγραφο, που απεστάλη στα ΜΜΕ, συνοδεύεται από το δελτίο Τύπου που ακολουθεί, και που αναμένεται να φέρει νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην προηγούμενη και στη νυν δημοτική αρχή:

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων Δημοτικών Συμβουλίων και με αφορμή ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Καρώνη, για περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες από συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο και την πιθανή έκθεσή τους σε λύσσα, γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της προσπάθειας της  Δημοτικής Αρχής να καλύψει το κενό και την ανεπάρκειά της, στη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  με τον Δήμαρχο κ. Τζιούμη, να χαρακτηρίζει τον Δημ. Σύμβουλο της παράταξής μας,  μη σοβαρό και να τον κατηγορεί… για αντιπολίτευση της πλάκας. Οι χαρακτηρισμοί συνεχίστηκαν με τον κ. Λαγό να μιλά για ψυχική ανισορροπία και για δημιουργία κλίματος πανικού… χωρίς λόγο!! 

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής για την σοβαρότητα του θέματος, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής που παραθέτουμε και εστάλη στο Δήμο Τρίπολης στις 27 Ιανουαρίου 2020, το τελευταίο τετράμηνο έχουν κοινοποιηθεί 13 περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων και περιστατικών πιθανής έκθεσης  σε Λύσσα στο Δήμο Τρίπολης προς ενέργεια, χωρίς καμία ανταπόκριση!

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε, ότι αναφορές του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο κόστος περισυλλογής και κτηνιατρικών υπηρεσιών και η σύγκριση με το κόστος που είχαν οι συγκεκριμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικής μας Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύουν έλλειψη ενημέρωσής του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όταν για 5 χρόνια καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία στο Δήμο μας σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξασφαλίσαμε επιτυχημένα την χρηματοδότηση των ενεργειών μας από το ΥΠΑΑΤ,  μιας χρηματοδότησης που οι πλέον αρμόδιοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του 2019.

Τέλος, όσον αφορά στην ’’ταμπακιέρα’’ που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης, όταν αυτή ανοίξει, οι πολίτες θα κρίνουν ποιος πραγματικά πρεσβεύει τη νομιμότητα.

 


25 Σχόλια

Το "πιθανή έκθεση σε λύσσα" ή "λυσσύποππτο" ζώο σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο πως έχει λύσσα. Αν δεν κάνω λάθος, όταν ένα ζώο έχει λύσσα, βγάζει αφρούς από το στόμα και από εκεί εξάγεται το συμπέρασμα ότι είναι λυσσασμένο. Δεν πετάει ένα μπιμπίκι στο κούτελο ώστε να μην φαίνεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό της λύσσας και να μην το καταλαβαίνει κανείς. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Από την άλλη όμως, δεν σημαίνει ότι όποιο ζώο είναι επιθετικό, είναι και λυσσασμένο. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ζώο χρήζει άμεσης περισυλλογής, κτηνιατρικής φροντίδας και εξετάσεων

11:41 Εσείς έχετε γραμμένη και την κτηνιατρική υπηρεσία. ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΧΙΑ;

@11:34 Να μην το ξεχάσω σου ΄χει φύγει το καλσόν. Δεν έρχεσαι να στο δώσω; Είναι και σκισμένο

Γιατί το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΟΡΥΘΙΟΥ-ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ που είναι αναρτημένο στο ΚΗΜΔΗΣ, ματαιώθηκε δυο φορές Κύριε Λαγέ;

ο φοβικός λογος είναι ένας τρόπος άσκησης εξουσίας,το επέλεξε ο ίδιος ο Παυλής οταν "μαντρωσε" τους υπαλλήλους του δήμου στο πνευματικό κέντρο.Το να προσπαθεις να σπείρεις ομως πανικό είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ....! Πόσα κρούσματα λύσσας εχουν καταγραφή τα τελευταία 5 χρόνια???????? κάποιοι λυσσαξαν μετα της εκλογες

@12:01 Ποιοι είμαστε "εμείς" ρε στόκε; Εσένα στο σχολείο δεν σου έμαθαν ποιες είναι οι ενδείξεις της λύσσας; Στο τέλος του σχολίου μου διάβασες τι γράφω ή ήσουν απασχολημένος να μου την πεις και δεν το πρόσεξες καν; Ανίκανος και ζωντόβολο είσαι εσύ και όλο σου το σόι

Αντιδήμαρχε, βγάλε στη φόρα τα έγγραφα της Κτηνιατρικής που έχει στείλει τα τελευταία 5 χρόνια στον Παυλή για τα αδέσποτα. Έτσι για να βουλώσουν το στόμα τους οι πουθενάδες.

Φίλε 11:41 έχεις λάθος! Μόνον ο κτηνίατρος μπορεί να γνωρίζει πότε ένα ζώο έχει λύσσα. Αυτό που γνωρίζω και επιβάλλει και η ελληνική νομοθεσία, είναι πως οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Τα άλλα είναι για συζήτηση πάνω από την ψησταριά την Τσικνοπέμπτη.

ΛΥΣΣΑ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ........... Ο Γιώργος Λαγός είπε ότι «εφόσον δεν μου ζητάτε συγνώμη, κάνω δήλωση ότι είστε ψυχικά ανισόρροπος».

Ο Δήμος έχει όλα τα έγγραφα από την κτηνιατρική υπηρεσία τα τελευταία 8 χρόνια που όλα έχουν την ήρθα παρατήρηση από την κτηνιατρική. Άρα με αυτό σκεπτικό κύριοι της παράταξης παυλη η λύσσα που λέτε δεν είναι Τορίνο. Και δεύτερον επειδή μιλάμε για αγράμματους δημοτικούς συμβούλους στο έγγραφο δεν αναφέρεται για ύπαρξη λύσσα αλλά για ελέγχους που κάνει ο δήμος με τον υπεύθυνο κτηνίατρο.,κατι που θα έπρεπε να είχε κάνει και η παράταξη παυλη.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΊ ΣΤΟ ΔΗΜΟ .

Καλά αυτοί του Παυλή είναι άσχετοι ; Το έγγραφο λέει ότι δεν έχουν απαντήσει πέντε χρόνια και αυτοί το βγάζουν για να πει ο Λαγός γιατί δεν απάντησε από τος 27/172020; Για καλό δικό τους το έβγαλαν αυτό το έγγραφο ; Τόσο χαζοί είναι ; Τι τους σύμβηκε;

Αναφέρει:Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ανταπόκριση στα ανωτέρω έγγραφα 7/5/15, 11/11/15, 14/10/16, 15/3/19 Ποιος δεν ανταποκρίθηκε;Ο ΠΑΥΛΗΣ

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το έγγραφο της Διεύθυνσης κτηνιατρικής που έχει κάνει σημαία η παράταξη Παυλή, αναφέρει πάνω-πάνω μια σειρά εγγράφων που έχουν ήδη αποσταλεί τα έτη 2015, 2016 και 2019. Διορθώστε με, αλλά τότε δημοτική αρχή η παράταξη Παυλή δεν ήταν; Για να καταλάβω γιατί θα τρελαθούμε όλι στο τέλος, ο Παυλής καταγγέλλει για ολιγωρία τη δημοτική αρχή του Τζιούμη σε θέμα για το οποίο την ευθύνη είχε ο ίδιος ως δημοτική αρχή; Κόψτε ρε τα ληγμένα αφού σας βλάπτουν τον εγκέφαλο. Για πόσο χάπατα μας περνάτε πια;

Αν διαβάζεται το έγγραφο της κτηνιατρικης υπηρεσίας το έχει στείλει στο Δήμο σ πι το 2015, 2016,2017,2018, 2019, αυτός ο καρωνης έχει τελειώσω το σχολείο.... Αυτός εκθέτει την παράταξη του άρε γέλια, διαβάστε το έχει πλάκα

Ο ΛΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡ.ΠΡΩΤ.ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥ ΟΤΙ Ο ΜΑΎΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.

Διαβάζοντας το έγγραφο αντιλαμβάνομαι το εξης: σε συνέχεια εγγραφων που προφανώς εχουν ξανασταλει στο Δημο για παρομοια περιστατικά στο παρελθον ( εξου και οι χρονολογιες 2015 κτλ) διαπιστώθηκε οτι το τελευταιο 4μηνο εχουμ γινει αντιληπτα 13 περιστατικα λυσσυποπτων ζωων...αρα μιλαει αποκλειστικά για το ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ... Μην μπερδευεστε...ΦΡΕΣΚΑ. νομιζω ομως επειδη δεν βλεπω πρωτόκολλο οτι μαλλον δεν εχει σταλει στο Δημο Τριπολης...Λαγος αθωος και προστατευμενος ως αγριο ειδος προς εξαφανιση...

Απόφοιτη δημοτικού και πολιτική για γέλια, καρωνη εκθέτεις και γελοιοποιεί την παράταξη του. Για γέλια είστε από το 2015ενημερωνει η κτηνιατρική υπηρεσία.

Ο Καρώνης είναι και πονηρουλης. Δεν επικαλέστηκε το έγγραφο αλλά είπε ότι πάλεψε ηρωικά για να γλυτώσει ένα παπου γιατί ξέρει από ζώα. Προσβάλει και την σκύλα ,τάχα ότι δεν μπορούσε να τον δαγκώσει. Ας τολμούσες να τα έβαζες μαζικής. Θα είχες δαγκώματα κι σπέσιαλ!!

ΦΙΛΕ 15,46 ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙΣ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΩΝΗ Η ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΊ Σ. ΕΑΝ Ο ΚΑΡΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΤΕΤΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΑΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ

΄εκαναν λέει ότι προέβλεπε ο νόμος για την διαχείριση των αδέσποτων ,μιλάμε για την περίοδο που τα αδέσποτα ήτα περισσότερα απο τους δημότες και τα μόνα τους έργα ήταν το Νταχάου στο Περθώρι και το κτήμα των 1500 ευρώ μηνιαίως που δεν το χρησιμοποιούσε κανείς,μάλλον μας τρολάρουν ή νομίζουν ότι έχουμε πάθει αμνησία .Στην δική τους θητεία τα περιστατικά των επιθέσεων πώς τα αντιμετώπιζαν ,πού ήταν ο χώρος περισυλλογής και απομόνωσης; καταλαβαίνουν την διαφορά ανάμεσα στο "λυσσύποπτο" και το "λυσσασμένο" ,ή απλώς δημιουργούν εντυπώσεις προκαλώντας τον φόβο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.