Ανοιχτή επιστολή Μ. Σκαντζού στον Πρωθυπουργό για τη μεταφορά μαθητών στο Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Ανοιχτή επιστολή Μ. Σκαντζού στον Πρωθυπουργό για τη μεταφορά μαθητών στο Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Ιούνιος 11, 2012 - 13:14
6 σχόλια

Με την παρούσα επιστολή μου, μετά από σχετική απόφαση –εξουσιοδότηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θέλω να αναφερθώ στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου μας.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Δήμος μας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την υπηρεσία της μεταφοράς μαθητών του Δήμου μας. Η διαδικασία απέβη άγονη αφού μετά από τρεις προσπάθειες δεν προέκυψε ανάδοχος. Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΥΠΕΣ και την κείμενη νομοθεσία προχωρήσαμε στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης για εύρεση αναδόχου σύμφωνα με την αρχική μελέτη και τον αρχικό προϋπολογισμό. Με πολιτική βούληση και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον βρήκαμε λύση και ανάδοχο που ανέλαβε με συνολικό κόστος 148.000 ευρώ τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου μας, έναντι 460.000 ευρώ που ήταν η πρόταση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας που είχε μέχρι τότε την ευθύνη της μεταφοράς.
Έτσι αφού η απόφαση ανάθεσης στο νέο ανάδοχο πέρασε από προσυμβατικό έλεγχο και από έλεγχο νομιμότητας της αποκεντρωμένης περιφέρειας, άρχισε να υλοποιείται κανονικά από τις 13-2-2012 χωρίς προβλήματα και με 320.000 ευρώ κέρδος για το Δήμο μας και το κράτος. To KTEΛ έκανε ένσταση η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 για ακύρωση της σύμβασης. Η επιτροπή αυτή, κακώς κατ’ εμάς, έκανε δεκτή την προσφυγή του ΚΤΕΛ και στη συνέχεια ο Δήμος μας κατέθεσε και πέτυχε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης και αίτηση ακύρωσής της. Το σήριαλ συνεχίζεται με αίτηση του ΚΤΕΛ ανακοπής της αναστολής εκτέλεσης  της απόφασης.
Μετά από αυτό το απαραίτητο σύντομο ιστορικό του θέματος για να έχουν οι πάντες πλήρη  ενημέρωση επ’ αυτού ώστε  να είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ερχόμαστε στο δια ταύτα. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Β. Κυνουρίας πιστή στις διακηρύξεις της, πορεύτηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα που κλήθηκε από την πολιτεία να διαχειριστεί, όπως και σε όλα τα ζητήματα που διαχειρίζεται, με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στα χρήματα του ελληνικού λαού, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας που καθιστά επιτακτική την ανάγκη, περισσότερο από ποτέ της χρηστής διαχείρισης, ως όρο επιβίωσης πια της πατρίδας μας.

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά, μαζί με της Δυτικής Μάνης, που βρήκαμε λύση στο καυτό ζήτημα της μεταφοράς μαθητών με το ένα τρίτο του κόστους, εξοικονομώντας για το Δήμο και τη χώρα μας 320.000 ευρώ. Σκεφθείτε ότι αν το ίδιο κατάφερναν να κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας θα εξοικονομούσαμε για το κράτος, που παλεύει εναγωνίως να βρει χρήματα για να μην πτωχεύσει, 150.000.000 ευρώ.
Από την άλλη έχουμε τα ΚΤΕΛ  που όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλο το Νομό Αρκαδίας, αλλά και πανελλαδικά, μονοπωλιακά είχαν αναλάβει τη μεταφορά μαθητών με σκανδαλώδεις συμβάσεις, πέρα από κάθε στοιχειώδη οικονομική λογική και τα δεδομένα του ελεύθερου ανταγωνισμού και της αγοράς. Συμβάσεις ιδιαιτέρως βλαπτικές για τα συμφέροντα της επίσημης πολιτείας που αξίζει να ερευνήσει επιτέλους η δικαιοσύνη.
Γιατί έχουμε το εξής τραγελαφικό, αντί να απολογείται το ΚΤΕΛ και οι υπεύθυνοι για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις τόσων ετών που είχαν σαν συνέπεια την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την προφανή πλέον βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, σύρεται ο Δήμος μας σε μια νομική διαμάχη για να αποδείξει ότι έπραξε καλώς που το έργο της μεταφοράς των μαθητών το έλυσε δίνοντας 148.000 ευρώ σε έναν ιδιώτη και όχι σπαταλώντας 460.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ.
Η ελληνική πολιτεία επιτρέπει δυστυχώς μέχρι τώρα στο ΚΤΕΛ να έχει τη θέση του διεκδικητή και του κατήγορου αντί  να το εγκαλέσει και να το υποχρεώσει να απολογηθεί για το αμαρτωλό παρελθόν. Γιατί η επιτροπή του άρθρου 152 που η ίδια η πολιτεία θέσπισε έχει πρώτιστο χρέος, με βάση τη νομιμότητα, να προασπίζει τα συμφέροντα του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και όχι να συντηρεί αμαρτωλές καταστάσεις του παρελθόντος.
Σε αυτό το ζήτημα πια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όπως και η δική μας θέση.
Από τη μια έχουμε τη διαφάνεια και από την άλλη τη διαπλοκή σε θολά νερά.
Από τη μια υπάρχει το παλιό, σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο που παλεύει να επιβιώσει και να διαιωνιστεί και από την άλλη αναδύεται επιτέλους  το καινούριο, καθαρό και άφθαρτο που παλεύει για να κρατηθεί όρθια η χώρα.
Από τη μια το άνομο συμφέρον των λίγων και από την άλλη το δίκαιο συμφέρον των πολλών.   Από τη μια όλα εκείνα που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού ως χώρα και από την άλλη οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου που παλεύουν για το καλύτερο.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι τον Ιούνιο, με το τέλος του διδακτικού έτους, λήγει και η παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών που εκτελεί το ΚΤΕΛ, το οποίο εκβιαστικά σήμερα προσπαθεί να στρέψει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση που εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του, εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.
Είναι επιτακτική λοιπόν ανάγκη για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα αλλά κατ’ εξοχήν πολιτικό,  να πάρουν υπεύθυνη και ξεκάθαρη  θέση όλα τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την ψήφο μας και φιλοδοξούν να αναλάβουν τις τύχες της πατρίδας μας. Και πρέπει να το κάνουν πριν τις εκλογές, εδώ και τώρα. Το απαιτούν οι περιστάσεις, οι πολίτες και το συμφέρον της χώρας μας.
Οι πάντες πια γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και όλοι έχουμε ιερό χρέος να πράξουμε ο καθείς από την πλευρά του αυτό που μπορούμε  για   να τη σώσουμε.
Σας καλώ όλους με αίσθημα ευθύνης και  ιστορικού  χρέους να πάρετε θέση. Το χρωστάμε στους πολίτες, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Κ. Σκαντζός

  ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ :
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Πικραμένο Παναγιώτη
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μανιτάκη Αντώνιο
Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ - Ανεξάρτητοι Έλληνες – Κ.Κ.Ε. – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΗΜ.ΑΡ.
Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ.Λυκουρέντζο Ανδρέα, Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, Ζαχαριά Κωνσταντίνο.
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη Πέτρο.
Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου κ.Αποστολόπουλο Αναστάσιο.
Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Πελοποννήσου κ.Νίκα Παναγιώτη
Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ασκούνη Κώστα
  Μ.Μ.Ε.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Μηπως ειναι βλαξ;;;;;

Σωστός, αλλά ξεχνάς ότι οι αποδέκτες της επιστολής σου είναι οι προστάτες στα "επαγγέλματα του δρόμου". Υπάρχει και εκφραστικότερη λέξη. Μήπως έπρεπε τιμής ένεκεν να την απευθύνεις και στον Ρέππα;

Ο κυριος δημαρχος δεν αναφερει οτι η συμβαση για την οποια εκανε προσφορα το ΚΤΕΛ, ζητουσε 5 λεωφορεια, 9 ΤΑΧΙ και Ι.Χ, για 3 σχολασματα, ενω το τουριστικο γραφειο την εκτελει με 3 λεωφορεια και 1 σχολασμα.

Σκατζεεε σαμπως μας τα λες οπως σε βολευει....Μηπως ολως τυχαιως τη μεταφορα την εχει αναλαβει φιλαρακι σου???

φαίνεται δεν πίστευαν ότι θα βρεθεί κάποιος που δεν θα τους χαρίσει τα χρήματα της ασυδοσίας και της υπερτιμολόγησης, όπως είχαν συνηθίσει. μπράβο δήμαρχε!