Άνοιξε ένα φαρμακείο, μπορείς! (vid)

Άνοιξε ένα φαρμακείο, μπορείς! (vid)

Δεκέμβριος 22, 2017 - 17:16
35 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Παλιά, το φαρμακείο, αν δεν ήσουν φαρμακοποιός, το άνοιγες με λοστό.

Τώρα, το ανοίγεις και με τον νόμο!

Τα πράγματα για ετούτη την κυβέρνηση είναι πολύ απλά. Άκοπα, αβασάνιστα, αβάδιστα και κυρίως... αδιάβαστα, προκειμένου να τιμήσει τις δεσμεύσεις της στους δανειστές (τις δεσμεύσεις στους πολίτες τις έχει χ@σμ@νες), κάνει φαρμακοποιούς τους πάντες.

Όλους όσοι, δηλαδή, θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο, αλλά μυρωδιά δεν έχουν από φάρμακο.

Και σιγά την επιστήμη, σου λέει. Το έκανε και ο Βέγγος με επιτυχία στην ταινία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης»: «Ε, ας πιει όσο πιει, και το υπόλοιπο φάρμακο ας το κάνει εντριβή».

Και ζωή σε μας!

Διαβάζουμε στην «Καθημερινή»: 

Άδεια φαρμακείου χορηγείται:
Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης καθώς είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μην υπάρχει νομικό κώλυμα.

Μετά απο πιέσεις των θεσμών για να προχωρήσει το θέμα, η σημερινή τροπολογία παραπέμπει σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα Προεδρικά Διατάγματα κουρέλιασαν το Σύνταγμα της χώρας.
 
Από όλη αυτή την ιστορία, κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι μανάδες που θα καμαρώσουν τα βλαστάρια τους κοτζάμ φαρμακοποιούς.
 
Ο φαρμακοποιός ΔΕΝ είναι κοινός επιχειρηματίας. Ναι, παθογένειες υπάρχουν στον κλάδο, αλλά η ισοπέδωση δεν τις θεραπεύει. Δεν είμαστε ΗΠΑ για να έχουμε αχανή drug stores ούτε είναι δυνατόν ένας ολόκληρος επιστημονικός και επαγγελματικός κλάδος να καταργείται, στην ουσία, με το «έτσι θέλω», επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να διαπραγματευτεί ούτε να κατεβάσει κάποια καλύτερη ιδέα για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

Θανάσης Βέγγος Εφημερεύον Φαρμακείο


35 Σχόλια

100 χρόνια πίσω το άρθρο. Δηλαδή για να ανοίξω εστιατόριο πρέπει να έχω σπουδάσει σερβιτόρος; Για να ανοίξω 5x5 πρέπει να έχω σπουδάσει ποδοσφαιριστής; Όχι φυσικά! Έχω έχω το χρήμα, ανοίγω ότι θέλω και απλά προσλαμβάνω να άτομα με τα κατάλληλα πτυχία που απαιτούνται. Είμαι επιχειρηματίας, βάζω το κεφαλαιο και ανοίγω ότι κατάστημα πιστεύω ότι έχει κέρδος.

Δεν ειμαι γιατρός ,ανοίγω μια κλινική προσλαμβάνω γιατρουδακια που εχουμε ένα σωρο και Κονομαω !!Δεν εχω ιδέα απο τουριστικά ανοίγω ένα ξενοδοχειακι 5 αστέρων και no problem !!

observer όλα για την κονομα ρε. τσαμπα τα πτυχια και η αξιοκρατια δηλαδή. όλα για την κονομα χωρις ελεγχο. κοιμησου εσυ καλυτερα

Εδώ κάνει τον αρθρογράφο ο Σωκράτης, στο λάθος φάρμακο υπάρχει και αντίδοτο

Επιτέλους γίναμε Ευρώπη ΒΡΕΕΕ!!!! Α ρε τρόικα που άργησες!!!! Επιτέλους οι θεσμοί μας έκαναν Ευρωπαίους!!!! Επιτέλους να ζήσουμε σε “ελεύθερες” αγορές…. αρχίζουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη!!! Πωπωπω τι έχει να γίνει!!! Καλώς τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα….!!!! https://www.youtube.com/watch?v=fghppRVxpTc

Αγαπητέ το φαρμακείο σου στήριξε τον ΕΟΠΥΥ αλλιώς η μάνα σου και ο πατέρας σου θα πλήρωναν μετρητοίς όλα τα φάρμακα τους. Αγαπητέ ο ιδιοκτήτης φαρμακοποιός προασπίζει τη δημόσια υγεία αλλά και τη δική σου,ο υπάλληλος φαρμακοποιός όταν θα παίρνει εντολή να σπρώξει ένα φάρμακο επειδή έχει στόκαρισμενο πολυ απλά θα στο δίνει και εσύ θα το καταναλώνεις. Αγαπητέ οι φαρμακοποιοί είναι ο πιο έντιμος φορολογικά και πιο νομοταγής νομικά κλάδος λόγω του ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κανόνες απαραβίαστου....πλέον ένας ιδιοκτήτης αν παρανομει απλά θα αλλάζει φαρμακοποιούς

Μπράβο για το άρθρο. Να σημειώσουμε ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών στήριξε σε μεγάλη πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό σήμερα ΔΙΑΛΥΕΙ τους φαρμακοποιούς. Την νυφη θα την πληρώσει (όπως πάντα) ο κοσμάκης (δηλ. εμείς οι ασθενείς). Ερχονται χειρότερες μέρες, επειδή είμαστε ανόητοι και αδιάφοροι. Το αποδεικνύουν η ψήφος μας, και ορισμενα σχόλια εδώ.....................

πως τα γραφεις αυτα σταματακος και δε κλαις απο τα γελια,εγω κλαιω,ο υπαλληλος θα σπρωξει το φαρμακο η ο ιδιοκτητης που ο ιδιοκτητης τα εχει πληρωσει και εχει στοκαρει !!! αμα παει ο ιδιωτης με συνταγη δε θα παρει τα φαρμακα που εχουν γραφτει? οτι θελει θα του δωσει? οσο για το αλλο για το πιο νομοταγης,ναι εχουμε ακουσει για συνταγες πελατων με 1-2 φαρμακα και στον εοπυ α φτανουν να εχουν επανω 5-6-7 (και εμενα με φωναξαν για ελεγχο και βρεθηκε σε συνταγη μου τετοιο φαινομενο απο φαρμακειο τριπολης) δεν εχεις ακουσει για τετοια σε πολλα φαρμακεια της πολης?δεν εχουν παρει αδεια πισω?

11:14 αφού οι φαρμακοποιοί τον Σεπτέμβρη του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ άρα οι απαιτήσεις των δανειστών μας τους ήταν γνωστές, τώρα γιατί γκρινιάζουν; Πως το είχαν φανταστεί δηλαδή; Τι θέλουν δηλαδή; Grexit και ψωροδραχμούλα; Πες τους τα βρε Παύλο μη τα λέω εγώ και συγχίζομαι! Πες τους τι εστί “ελεύθερη” αγορά γιατί όπως λες και εσύ από οικονομικά είμαι άσχετος! Πες τους πως τον Δεξιό Μητσοτάκη και την Νεο-Φιλελεύθερη ΝΔ, στο θέμα των φαρμακοποιών, τον πρόλαβε ο “Αριστερός” Τσίπρας και το “Κομμουνιστικό” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

τα εργασιακά θα τα διαλύσει η "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ. Τα εθνικά θέματα θα τα διαλύσει η "δεξιά" της ΝΔ. Αυτό ήταν το κόλπο πάντα, απλά τώρα το βλέπουμε καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνει τον εργασιακό μεσαίωνα για να βρεί ο Κούλης εξαθλιωμένους τους Έλληνες και να προωθήσει αυτός Αιγαίο, Σκοπιανό κλπ..........

Στην Ελλάδα που τα μισά επαγγέλματα είναι προστατευμένα λογικό είναι να ενοχλεί όταν αλλάζει το παράλογο. Το φαρμακείο μπορεί να το έχει οποιοσδήποτε νομοταγής ιδιώτης αρκεί να τηρεί τις προϋποθέσεις. Να έχει υπάλληλο που έχει πτυχίο φαρμακευτικής κτλ. κτλ. Με την λογική των φαρμακοποιών ούτε αυτοί θα έπρεπε να ασκούν διοίκηση στην επιχείρησή τους γιατί δεν έχουν πτυχίο με συνάφεια στην διοίκηση επιχειρήσεων. Ο κόσμος πάει μπροστά. Οι κομμουνιστικές απαιτήσεις είναι για να τις έχουμε ως ανέκδοτα και να γελάμε πια. Όσο για τα ψέματα του Σύριζα, καλά να πάθουν αυτοί που τους ψήφισαν.

Καταλάβατε Γιατρουδάκια, Δικηγόρακια, συμβολαιογραφάκια, Μηχανικάκια, Φαρμακειάκια και λοιπα …άκια τι εστί… νεοφιλελεύθερες “λογικές” αλα Μητσοτάκη, Άδωνη, Δανειστών, Παύλου και λοιπών Ευρωλιγούρηδων; Σαν γατάκια που είστε και είμαστε πρέπει και το πάθημα να μας γίνει μάθημα (αν και ακόμα χλωμό το βλέπω). Ευρώπη θέλατε; Ευρώ θέλατε; Μας καταντήσατε …άκια!!! Και έχει και συνέχεια το έργο έτσι… μη χαλαρώνεται!

Ο δύSTOIXOS αγωνίζεται για πουτάνες χωρίς (ιδιώτη) νταβατζή και μπουρδέλα λαϊκά να γ...λεντ...άει η εργατιά. Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

Νενέκος μη ξεχασθείς… να στείλεις στα γενέθλια σου και φέτος συγχαρητήρια στη μάνα σου. Ε ρε ομορφιές που χαραμίζονται!

Observer περιμένουμε λοιπόν να μας επισημάνεις την ασχετοσύνη μου… μέχρι τότε μπορώ να ρωτήσω εγώ από τη μεριά μου αν υπάρχει έστω και μια χώρα στον κόσμο που να εφαρμόστηκαν αντίστοιχα μέτρα απελευθέρωσής και στη χώρα αυτή, τα μέτρα αυτά να βοήθησαν στη μείωσή της ανεργία και ταυτόχρονα να βελτιώθηκαν οι δείκτες την οικονομία της;

Μονο ο Κυριάκος θα φτιάξει τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε φάρμακα ,οπως στο αμερικη!!Σκλαβενιτη για όρους ,και my market για υποθετα !!!

Είδες Observer πως σου επιστραφήκαν πανηγυρικά οι χαρακτηρισμοί αξιοθρήνητος και άσχετος; Όσο και να ψάξουμε, όποια χώρα και αν μελετήσουμε, τα μετρά αυτά της απελευθέρωσής δημιούργησαν χιλιάδες νεόπτωχους επαγγελματίες, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον πλούτο των ήδη ελάχιστων πάμπλουτων. Η Νέα δημοκρατία Παύλο θα καταργήσει την απελευθέρωση των φαρμακείων;

Θα εχει το κάθε σούπερ μάρκετ μεσα φαρμακείο και θα αγοράζεις τα φάρμακα σε τιμές χαμηλές .Αυτη ειναι η πρόταση του Αδωνη που τόσο πολυ τον αγαπω και υπηρετώ.

Σου έχω απαντήσει για το ποιές χώρες εφάρμοσαν τα μέτρα απελευθέρωσης (Ισλανδία, Ιρλανδία, κ.λ.π.). Επίσης, στην Ελλάδα, τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ... Σου θυμίζω, ασφαλιστικό/νόμος Γιαννίτση, απελευθέρωση φορτηγά/ταξί.. αναφέρω ενδεικτικά δύο μέτρα που συζητιόνται 20 χρόνια.. Για τη μιζέρια και καταστροφή της κοινωνίας φταίνε κάτι μουτράκλες σαν και του λόγου σου, που έχουν άποψη για το κάθε τι.

Και οι 2 χώρες που ανέφερες Observer έχουν σοβαρή αύξηση της ανεργίας τους και πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα στις οικονομίες τους( φούσκες - χρεοκοπίες κ.λ.π.). Τα καλά του Νέο-Φιλελευθερισμού. Αυτά είναι γνωστά, υποθέτω πως δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Τώρα αν εσύ είσαι μεγαλοτραπεζίτης δικαιολογείσαι να υποστηρίζεις τις αποτυχημένες πολιτικές του Νέο-Φιλελευθερισμού μιας και μέχρι τώρα τους Τραπεζίτες ο Νέο-Φιλελευθερισμός τους έχουν κάνει πάμπλουτους και στα δύσκολα τους έχει ξελασπώσει φορτώνοντας τα χρέη τους στις πλάτες μας. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Ανεργία Ισλανδίας 3.4% (2017) Ανεργίας Ιρλανδίας 6.0 % (2017) Ανεργία Ελλάδας 20.8% (2017) Τελικά είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ...

Αγαπητέ στοιχε, τι είναι αυτός ο νέο- φιλελευθερισμός που τσαμπουνάς συνέχεια; ποια η διαφορά του από τον παλαιό - φιλελευθερισμό;

Όλοι αυτοί που λένε και γράφουν και νεο-φιλελεύθερες πολιτικές απλά δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Πολύ σωστά ρώτησε προηγούμενος σχολιαστής για την διαφορά μεταξύ δήθεν νέου και παλαιού φιλελευθερισμού. Στην πραγματικότητα όσοι ενοχλούνται από τον φιλελευθερισμό είναι κρατιστές. Δεν υπάρχει νεο-φιλελευθερισμός. Όπως δεν υπάρχει και σοβαρό κοινωνικό κράτος σε χώρα μη καπιταλιστική. Όσο πιο ισχυρές οι φιλελεύθερες πολιτικές, τόσο πιο πλούσιο το κράτος, τόσο πιο πλούσια τα κοινωνικά κράτη.

Observer αν είχες βγάλει τις χρονικές σου παρωπίδες θα έβλεπες πως τα ποσοστά ανεργία των δυο αυτών χωρών, εξαιτίας της κατάρρευσής των οικονομίων τους (είχαν Νεοφιλελεύθερες οικονομίες) έφτασαν 2,5 με 3 φορές πάνω σε σχέση με πριν τη κρίση (ΜΑΧ Ισλανδικά 7.7% , Ιρλανδία 15,9%!). Στη Ισλανδικά είχαμε το μοναδικό φαινόμενο, να μπουν φυλακή πολιτικά & τραπεζικά στελέχη που ήταν υπεύθυνα για την χρεοκοπία, να μη μεταφέρουν το ιδιωτικό τραπεζικό χρέος στους φορολογούμενους & σήμερα η οικονομία της να βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την κρίση, κάτι που είναι πολύ αμφίβολο για την Ιρλανδία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Νεοφιλελευθερισμού. Δαιμονοποίηση του Κράτους και Θεοποίηση των Αγορών, που τελικά αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν αυτορυθμίζονται. Γιγάντωση του χρηματοπιστωτικού τομέα με αποτέλεσμα τις γνωστές χρεοκοπίες και τα ντόμινο κρίσεων και χρεοκοπιών. Κατάργηση όλων των νομών του (δαιμονοποιημένου πια) Κράτους που είχαν παρθεί μετά τη κρίση του 1929 με σκοπό να μην επαναληφθεί αντίστοιχη κρίση. Η κατάργηση τους έφερε τη κρίση του 2007-2008. Προώθηση του “ελεύθερου” εμπορίου και των “ελεύθερων” αγορών. ......

Δημιουργία οικονομικών παραδείσων και των offshore με τις γνωστές συνέπειες για τους λοιπούς φορολογούμενους. Απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων και κράτους πρόνοιας με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους. Και αλλά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά. Στον αντίποδα έχουμε τον Κρατικό Καπιταλισμό με κυρίαρχο εδώ το ρόλο του Κράτους και τις Τράπεζες εργαλεία για την ανάπτυξη της οικονομίας. Σήμερα έχουμε σαν κλασικό παράδειγμα τέτοιας οικονομίας την Κίνα.

Και ένα άρθρο απάντηση στις μπούρδες του Παύλου, για να καταλάβουμε τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες στις Νεοφιλελεύθερες οικονομίες. https://info-war.gr/me-kouponia-sitisis-zoun-ergazomeni-plirous-apascholisis-stis-ipa/

Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου Παύλο ,καταλαβαινω οτι δεν εχεις βγει έξω απο την ελλαδα ούτε για ένα weekend!!!!

@02:06 - Στις δυτικές χώρες που έχω πάει σου εύχομαι κάποτε να καταφέρεις να πας και εσύ, όταν τελειώσεις με τις Βενεζουέλες κτλ. Μήνες έχω ζήσει στο εξωτερικό.

@STOIXOS - Άρα πιστεύεις στον κρατικό καπιταλισμό. Πιστεύεις στην "δημοκρατία" που έχει η ΚΙΝΑ...Δεν έγραψες όμως τι είναι ο παλαιο-φιλελευθερισμός. Έγραψες την άποψή σου για το τι είναι ο νέος. Ο παλιός;

Τωρα εξηγούνται ολα ,ποιος πλήρωνε το κόμμα η' το ελληνικό δημοσιο;Πέστο μην κρύβεσαι ομορφόπαιδο ,σε ειχε πάρει κοντα ο Κουλης ;;;

Παύλο έχεις διαφορετική άποψη για τα χαρακτηριστικά του Νέο-φιλελευθερισμού; Από την ερώτηση σου, τι είναι ο παλαιο-φιλελευθερισμός (δεν είναι ορθώς αυτός ο όρος) να συμπεράνουμε πως δεν γνωρίζεις; Και με την ευκαιρία… εύχομαι σε όλους μας να έχουμε υγεία και να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες των ανθρώπων για δικαιοσύνη και δημοκρατία. Και επειδή οι ευχές από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα…. πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε αυτά που διεκδικούμαι σαν άνθρωποι. Καλή χρονιά σε όλους!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.