«Άνοιξαν» τα διόδια της Νεστάνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (pics,vid)

«Άνοιξαν» τα διόδια της Νεστάνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 14, 2018 - 17:54
33 σχόλια

Φορείς από όλη την Αρκαδία

Το μεσημέρι της Κυριακής Φορείς από την Αρκαδία «άνοιξαν» τα διόδια της Νεστάνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης .Πολλοί ήταν οι οδηγοί που επικροτούσαν την κινητοποίηση ,στα διόδια βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κύριος Διονύσης Παπαδόπουλος.

’Όπως ανέφερε στην κάμερα του Arcadia Portal ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κύριος Μπρουμάς σκοπός δεν είναι υπάρχει κόντρα ούτε με την κοινωνία, τον ΜΟΡΕΑ και τους οδηγούς.

Ο αγώνας μας είναι διαρκείας διότι αυτό που γίνεται είναι εθνικό έγκλημα

Η Ευρωπαική οδηγία αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει απελευθέρωση στα κοιτάσματα και όχι στις μονάδες , θα είμαστε εδώ μέχρι να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα που γίνεται.

Video: 

Arcadiaportal.gr - "Ανοιξαν" τα διόδια της Νεστάνης για την πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης


33 Σχόλια

Μονο ο Κυριάκος θα σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ ,και θα γυρίσει παλι τα διόδια στο κράτος για να εισπράτει ,και όχι ο κάθε εργολάβος

Πείτε στους τσαμπατζηδες που επικροτουσαν ότι σίγουρα θα υπάρξει αποζημίωση προς τον ιδιώτη για τα αμάξια που πέρασαν δωρεάν.

Ενώ εσυ πληρώνεις αδρά 25 χρονια δρόμο ξεχρεωμένο για να κονομάνε τα μπομπολακια ,Σιγουρα έγλειψες και δουλευεις εκει !Τζαμπατζης δεν ειναι κανένας ,αν φτιάχνανε δρόμο πανω στα κτήματα των γονιών τους τότε θα πληρώναμε

@01:24 - Τρολ είναι, βάλε και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει. Οι δρόμοι φτιάχτηκαν με δάνεια που πήρε ο εργολάβος και με δικά του λεφτά. Λογικό είναι να έχει μερίδιο από τα διόδια για να τα πάρει πίσω αλλά να βγάλει και κέρδος. Τα περισσότερα λεφτά από τα διόδια στο κράτος πάνε και πάλι. Ούτε ότι έχει Φ.Π.Α. 24% έχεις δει; Το Φ.Π.Α. ο εργολάβος το παίρνει; Δεν φορολογείται το μερίδιο του εργολάβου; Στο κράτος δεν πάνε πάλι τα λεφτά; 25 χρόνια ξεχρεωμένος δεν είναι κανένας δρόμος.

@Ορυχος Ενώ εσύ φαντάζομαι δεν έγλειψες καθόλου για να μπεις στα ορυχεία της ΔΕΗ. Με ΑΣΕΠ πρέπει να μπηκες.

Εγώ θα κάνω πάρτι όταν εξομοιωθούν οι μισθοί των δεητζιδων με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και όταν αρθεί η μονιμότητα. Τεμπελχανάδες έρχεται η ώρα σας Αλ6 δεν θέλατε, θα τον πιείτε μέχρι τελευταία σταγόνα.

Να χαίρεται η ΝΔ τους γαλάζιους τραμπούκους που την εκπροσωπούν στις σφηκοφωλιές των δημοσίων και μη υπαλλήλων

Οι δρόμοι κατασκευάστηκαν με δημόσια δαπάνη κατά το μεγαλύτερο μέρος και με δάνεια του εργολάβου. Τα δάνεια αυτά είναι τα γνωστά απλήρωτα και χαριστικά θαλασσοδάνεια που πληρώνουμε όλοι εμείς με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο εργολάβος φυσικά δεν πληρώνει ούτε τις υποχρώσεις του στο δημόσιο. Από τα 100δισ που χρωστούν στο δημόσιο οι Έλληνες τα 70δισ τα χρωστούν 70 ΑΦΜ δηλαδή κατά μ.ο. 1δισ κάθε ΑΦΜ. Για βάλετε με το μυαλό σας τι πάρτι γίνεται με άλλα ΑΦΜ πέραν των 70 που χρωστούν ας πούμε από 100εκατ και πάνω. Ο εργολάβος εισπράττει ζεστό μετρητό και στην υγειά των κορόιδων.

Κάνουν κινητοποιήσεις οι "τρουπωμένοι" δεητζήδες για να μη χάσουν τα προνόμια που απολαμβάνουν τόσα χρόνια τώρα.

Καλα κάνουμε και ειμαστε τρουπωμενοι ,εσενα που δίνει ο παππούς σου 20 ευρώ κάθε πρωί για καφε και τσιγάρα δεν εισαι τρουπωμενος ρε 20 χρόνο σαλάχι !!

@Alexis - Οι δρόμοι δεν κατασκευάστηκαν με δημόσια δαπάνη. Συμμετοχή είχε το δημόσιο και συμμετοχή και οι εργολάβοι. Με δάνεια που πήραν και με δικά τους κεφάλαια. Δεν απαντάς όμως σε αυτό που γράφω. Από κάθε ευρώ που πληρώνουμε στα διόδια λιγότερο από το μισό πηγαίνει στον εργολάβο. Τα μεγαλύτερο ποσοστό πάει στο κράτος. Αντί να κοιτάς που πάνε τα λεφτά που παίρνει το κράτος, κοιτάς τα λεφτά που παίρνει ο εργολάβος που σου κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο και στον συντηρεί άριστα. Προφανώς και βγάζει και κέρδος. Με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα των εργολάβων έγιναν οι δρόμοι. Όχι με αέρα

Αυτά περί 70 ΑΦΜ είναι αστειότητες. Που τα διαβάζεις αυτά; Ούτε ο βαξ και βάνης δεν γράφει τέτοιες ιστορίες.

Επίσης κανένα δάνειο δεν είναι θαλασσοδάνειο. Όποιος δεν πληρώσει το δάνειο του απλά ανήκει στην τράπεζα. Αν συμβεί αυτό με κάποια κατασκευαστική που είναι στους δρόμους, τότε θα εισπράττει η τράπεζα τα διόδια. Όπως παίρνει τα σπίτι όσων δεν πληρώνουν, έτσι θα πάρει και την περιουσία των εταιρειών που δεν πληρώνουν. Διόδια, μηχανήματα, ότι χρειάζεται. Ο εργολάβος βάζει το κεφάλι του στον ντορβά. Το δημόσιο απλά το ξύνει, εδώ και χρόνια. Συνήθως αυτή η κριτική γίνεται από δημόσιους υπάλληλους που πιστεύουν ακόμα ότι υπάρχει το λεφτόδεντρο που θα τους πληρώνει πάντα ότι και να κάνουν.

Όχι για τους μεγαλοεργολάβους. Αυτά που λες ισχύουν για τους κοινούς θνητούς εργολάβους. Σοβαρά τώρα δεν έχεις ακούσει για θαλασοδάνεια στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;;; Γιατί τότε οι Τράπεζες χρειάστηκαν ανακεφαλαίωση; Γιατί έδιναν μεγάλα δάνεια σε εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους, κόμματα. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η χρηστή διαχείριση (όχι σπατάλες, μίζες κλπ) πράγμα που αναζητείται στην Ελλάδα εδώ και 40χρόνια.

στην ναυτεμπορική από πρόχειρη αναζήτηση περίπου 7300 οφειλέτες χρωστούν 74δισ όταν οι οφειλές προς το δημόσιο ήταν 94δισ το φθινόπωρο. Περίπου 1εκατ ο καθένας κατά μ.ο. Προσωπικά άκουσα για τα 70 αφμ το φθινόπωρο στον ΑΝΤ1 όταν το έλεγε ένα λογιστής στον Παπαδάκη. Εσύ πως τα απορρίπτεις όλα αυτά και δεν έχεις ακούσει τίποτα για ατασθαλίες στην Ελλάδα των σκανδάλων; Πολιτικός είσαι γιατί τέτοια λένε αυτοί!

@Alexis - Οι τράπεζες έδωσαν δάνεια που δεν πληρώνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά κτλ. Σε όλους έδωσαν δάνεια. Πληρώνουν τα στεγαστικά τους οι μικρομεσαίοι; Για διάβασε για τα στεγαστικά τι ποσοστό είναι κοκκινισμένο. Είναι τεράστιο. Δεν είναι θέμα των εφοπλιστών. Αφορά τους πάντες. Οι τράπεζες δάνεισαν πολύ γιατί είχαν στα χέρια τους πολύ φτηνό χρήμα και δάνεισαν σε όλους. Δεν τήρησαν τους κανόνες της αγοράς και για αυτό κοκκίνησε το χαρτοφυλάκιο τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με μίζες. Αφορά λάθος χειρισμούς λόγω συνδυασμού ανεπαρκειών.

@Alexis - Οι 70 έγιναν 7.300 όταν έβαλες την Ναυτεμπορική στην μέση. Μήπως διάβασες στο ίδιο άρθρο ότι το 1/3 από την συνολική οφειλή των 100 δις αφορά πρόστιμα; Ότι περιλαμβάνονται και ΔΕΚΟ; Λογικό δεν είναι να χρωστάει ο φαλιρισμένος ιδιωτικός τομέας αυτά τα ποσά μετά από 8 χρόνια κρίσης; Την εξέλιξη των οφειλών προς την εφορία από το 2014 μέχρι σήμερα την έχεις δει; Μόνο το 2017 έχουν αυξηθεί 11,63 δις. Για να καταλάβεις την καταστροφική συνέπεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 3 χρόνια. Μετά από 8 χρόνια κρίσης πάλι κρατισμό εφαρμόζουν οι τύποι. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

@Alexis - Ποιος δεν πληρώνει φόρους και δάνεια και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα; Αυτά έχουν τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Από την πρώτη εμφάνιση της τρόικα αυτό προσπαθούν. Να κόψουν τους δεσμούς μεταξύ τραπεζών και κράτους. Μεταξύ ελεγκτικών μηχανισμών και κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προσπαθεί το αντίθετο. Γιατί δεν τους αρκεί η κυβέρνηση, δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος του ιδιωτικού τομέα και της χώρας. Τους ενδιαφέρει μόνο να γίνουν ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Θυμάσαι την συνέντευξη της συζύγου που είπε ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία; Τόσο απροκάλυπτα.

ΔΕΚΟ και πρόστιμα είναι οφειλές προς το δημόσιο. Δεν τα πληρώνουν. Ο λογιστής του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 είπε για τα 70ΑΦΜ. Λογικό είναι να χρωστάει ο μέσος επιχειρηματίας μέσα στην κρίση των 8 ετών. Δεν είναι λογικό να χρωστάνε οι ολιγάρχες από παλιά επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όμως συμβαίνει ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;. ο Βαξεβάνης είναι αριστεράτζα του συστήματος, τον έβαλαν να το παίζει ρομπέν της δημοσιογραφίας.

Πρόχειρα θυμάμαι. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χάρισαν τα χρέη στις ΠΑΕ (το όπιο του λαού). Η ΝΔ εφηύρε τα τεκμήρια. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τα πανωτόκια και διέλυσε τους μεσαίους επιχειρηματίες. Από το Καραμανλή το '70 ξεκίνησε η αποβιομηχανοποίηση με την ΠΙΤΣΟΣ για παράδειγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε πρόστιμα σε πετρελαιάδες. Ο Βαξεβάνης είναι συστημικός σε ρόλο ΡΟΜΠΕΝ για τους ευκολόπιστους πολίτες.

Τι ώρα έγινε αυτό ρε παιδιά;;. Εγώ πέρασα στις 14,30 και πλήρωσα. (ο ΜΜΜΜΜΜ). Άλλη φορά να μας το λέτε νωρίτερα

κάτι Γερμανοί χρωστάνε από πολεμικές αποζημιώσεις που χάρισαν οι μεταπολεμικοί πολιτικοί μέχρι ΦΠΑ και πρόστιμα από μεγάλα έργα επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. ο Μητσοτάκης εφηύρε τα τεκμήρια και το ΠΑΣΟΚ πανωτόκια και μαζί διέλυσαν την ιδιωτική παραγωγή. Την ΠΙΤΣΟΣ για παράδειγμα ποιος την έκλεισε;; Για ψάξε το λίγο θα εκπλαγείς. Το σύστημα δεν θέλει να παράγουμε τίποτα για να τα εισάγουμε όλα και να είμαστε εξαρτημένοι. Τόσα χρόνια όλοι τους είχαν τους υδρογονάνθρακες να κοιμούνται και μας έλεγαν ψέματα.

Γίνεται νύχτα με τροπολογίες σε άσχετους νόμους όπως η μείωση του ποσού συμβιβασμού με μία γερμανική εταιρεία στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο σημίτης σε νόμο για τις ναυπηγικές σκαλωσιές πέρασε την δωρεά προς την Αλβανία της δαπάνης κατασκευής νοσοκομείου για τον αλβανικό στρατό και την ανακαίνιση ναυτικής βάσης στον Αυλώνα την οποία μετά την έδωσαν στους Τούρκους όπου ναυλοχεί εκεί ένα υποβρύχιο τους πάντα.

Πρόχειρα πάλι θυμάμαι o playstation αγόρασε ελικόπτερα super puma στην διπλή τιμή ανά μονάδα από την Χιλή. Οι σπατάλες που λέγαμε... Είμαστε large εμείς...

Πας τωρα και εσυ να γεμίσεις το άδειο κεφάλι του Παύλου !!!Ευτυχως που δεν εχει πολλούς η πόλη μας σαν αυτόν !!

Δεν είχα δει αυτό το μύνημα σου. Οι μικρομεσαίοι δεν τα πληρώνουν γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν. Όσοι έχουν και είναι πολύ λίγοι τα έχουν στα στρώμματα και κυττάνε να περάσουν την μπόρα που οι τράπεζες και οι πολιτικοί έφεραν. Δεν μου απαντάς όμως για τα σκάνδαλα ποιος θα πληρώσει; Τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ποιος θα τα πληρώσει; Μπήκε κανένας φυλακή για το πάρτι των σκανδάλων;

@alexis - Και οι εταιρείες δεν πληρώνουν γιατί έχουν χρεοκοπήσει. Και αυτές που έχουν κοιτάνε να περάσει η μπόρα που μας έφερε η εξωφρενική συνταξιοδοτική δαπάνη και χρεοκόπησε την χώρα. Σκάνδαλο είναι και τα ρουσφέτια. Απολύθηκε κανείς από το δημόσιο, από τους χιλιάδες που μπήκαν χωρίς διαγωνισμό; Μήπως δουλεύουν ακόμα ή παίρνουν συντάξεις που οι τωρινοί εργαζόμενοι δεν θα δούμε ούτε στα ποιο τρελά όνειρά μας;

Κακως κλεινεται τα διοδια.Ειναι Ιδιωτικη εταιρια και την αποζημιωση θα την πληρωσουμε εμεις παλι.Τραβατε κλειστε καμια εφορια Εοππυ η οτιδηποτε Δημοσιο αν σας βασταει.Εκει μπορει να βρειτε και αλλους συμπαραστατες και πιασει τοπο η Διαμαρτυρια σας.Καλοπροαιρετο ειναι το σχολιο μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.