Ανοικτό κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο; - Εξηγήσεις ζητεί η «Νέα Πελοπόννησος»

Ανοικτό κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο; - Εξηγήσεις ζητεί η «Νέα Πελοπόννησος»

Αύγουστος 31, 2019 - 09:37
3 σχόλια

Για μια ακόμη φορά, εν κρυπτώ και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κορινθίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να μετατρέψει το χώρο του πρώην ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο μεταναστών.

Ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, Β. Νανόπουλος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του, εκφράζει δημόσια την αγωνία του και καλεί όλους τους φορείς σε έκτακτη συνάντηση,  γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, επίκειται μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο στρατόπεδο και η μετατροπή του σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι αποφάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας, αιφνίδια και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε την εγκατάσταση στο στρατόπεδο της Κορίνθου μεταναστών γεγονός που είχε οδηγήσει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε επίσημη καταγγελία και το Περιφερειακό Συμβούλιο στην καταδίκη παρόμοιων πολιτικών πρακτικών (υπ. αριθμ 296/2012 απόφαση), ζητώντας στο θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών να τηρούνται απαρέγκλιτα οι διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επανήλθε στο ζήτημα το 2015 ( υπ. αριθμ 80/2015 απόφαση του) ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στον ιστό της πόλης της Κορίνθου, βασιζόμενο στα πορίσματα ελέγχων των αρμοδίων διευθύνσεων υγείας, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν στο χώρο του στρατοπέδου.
Στην ίδια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξέφρασε θετική άποψη στο αίτημα του κ. Τατούλη, προκειμένου ο χώρος του Στρατοπέδου να αποδοθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.

Τα ψέματα του κ. Νίκα

Μόλις χθες, λίγες ώρες πριν τις αποκαλύψεις του νέου Δημάρχου Κορινθίων, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος ως αιτία της συνάντησης το δήθεν ενδιαφέρον του για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας σε αυτό με πρόφαση την μείωση κόστους των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας προσπαθώντας να παραπλανήσει απολύτως τους Πελοποννήσιους πολίτες εμφανίστηκε χθες ως «εμπνευστής» της ιδέας εγκατάστασης στο στρατόπεδο της Κορίνθου υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο προσβολής των πολιτών, ενώ γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο, μας ενημέρωσε ότι θα στείλει εγγραφή αίτηση στον Υπουργό….!!!

Πλέον, είναι σαφές ότι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον κ. Νίκα στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή  και το Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κ. Οικονόμου είναι η συγκάλυψη της απόφασης της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Στρατόπεδο της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών. 

Ο κ. Νίκας, ακολουθώντας την γνωστή σε αυτόν τακτική της «σουπιάς», που αφήνει μελάνι για να καλύψει τα ίχνη της, επιχείρησε να κοροϊδέψει τους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί  το πρώτο «μεγάλο έργο» του κ. Νίκα στην Πελοπόννησο, την πρώτη απόδειξη ότι αποτελεί πειθήνιο πιόνι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε τον κ. Νίκα να απολογηθεί στους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα, σχετικά με τη μεθοδευμένη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε «αποθήκη» μεταναστών. 

Δελτίο Τύπου


3 Σχόλια

Μην μιλάμε. Δεν το δικαιούμαστε γιατί $ΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡCIA/ΚΚ€/Μ€ΡΑ 25 και ΝΔ/ΠΑ$ΟΚ θέλαμε στην Βουλή. Ψηφίσαμε δηλαδή την ισλαμοποίηση της χώρας ενώ βλέπαμε ότι τόσα χρόνια αυτή την πολιτική εφάρμοζαν. 5000 λαθρομετανάστες σε ένα μήνα λέει το ΛΣ. Εδώ και 25 χρόνια έχουμε φθάσει αισίως το 100μύριο αφροασιάτες. Έχουν τις ευλογίες της Τουρκίας. Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε που πάει το πράγμα; Το είπε σε δήλωση του στις κάμερες ο συνάδελφος του Μητσοτάκη, πρωθυπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ το 2015. ''Με πληροφόρησαν οι ΥΠ της χώρας ότι είναι σχέδιο της CIA η ισλαμοποίηση της Ευρώπης''

Ολα τα κομματια του παζλ συνδεονται σιγα σιγα..Ο Νικας θελει να του παραχωρηθει το στρατοπεδο της Κορινθου για να το μετατρεψει σε κεντρο κρατησης μεταναστων..Να προμηθευτει τους οικισκους απο την Ιντρακατ στην οποια εργαζονται οι γιοι του και να δωσει στον αντρα της Μπουμπους τη σιτιση

Γιατί ρε σύντροφοι. Ο Παύλος ρώτησε κανέναν για να φέρει τους ισλαμιστές στην Τρίπολη; Χριστιανοί είπαν ότι θα έρθουν και γέμισε η πόλη μπουργκα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.