Ανοιχτή συζήτηση στο επιμελητήριο με άξονες την οικονομία και την πολίτικη

Ανοιχτή συζήτηση στο επιμελητήριο με άξονες την οικονομία και την πολίτικη

Μάιος 26, 2017 - 16:11
0 σχόλια

Η Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς μηνός Απριλίου 2017 για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως υπενθυμίζει με σχετική ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

ΑΑΔΕ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 22,23% ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Υψηλότερα των στόχων του προϋπολογισμού κατά 22,23% κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα και τον Απρίλιο, ενώ συνεχίζεται η σημαντική υπέρβαση του στόχου για την αποπληρωμή των επιστροφών φόρου η οποία τον Απρίλιο ανήλθε σε 14,81%. Αυτό προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία για την διαμόρφωση της πορείας των εσόδων τον Απρίλιο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει ανοιχτή - διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Η Πολιτική, η Επιστήμη και η Επιχειρηματικότητα, ως όχημα Οικονομικής Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 29 Μαΐου  στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Εισηγητές θα είναι οι κ.κ:

            Χρήστος Σταϊκούρας , πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδος και Τομεάρχης Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας,

          Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής του τμήματοςΟικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συντονιστής στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων

          Και Ιωάννης Μπουντρούκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαντωνίου.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MARKETING ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίαςwww.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια και να συμπληρώσετε online τη συμμετοχή σας.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εντατικούς ελέγχους ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στόχος είναι η συμμόρφωση των επιτηδευματιών σε ότι αφορά στην έκδοση αποδείξεων αλλά και η συλλογή πληροφοριών για την συμπεριφορά των επιχειρήσεων και την κατάταξή τους σε κλίμακα παραβατικότητας με βάση την οποία θα διενεργούνται οι μελλοντικοί φορολογικοί έλεγχοι. Για το σκοπό αυτό η ΑΑΔΕ κινεί τις διαδικασίες για την ενίσχυση με ελεγκτές συγκριμένων εφοριών σε νησιά και Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.