Ανοιχτή επιστολή στον βουλευτή Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού για την πώληση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Ανοιχτή επιστολή στον βουλευτή Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού για την πώληση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Απρίλιος 22, 2018 - 10:24
0 σχόλια

Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Αλεβίζου στο «Καφενείο Μεγαλόπολης» προς τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού, ο οποίος θα κληθεί να ψηφίσει ή να καταψηφίσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη:

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,

Από το βήμα του Καφενείου της Μεγαλόπολης σας απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου θα κληθέις να επιλέξεις αν θα ψηφίσεις ΝΑΙ η ΟΧΙ στο νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση που ανήκεις και με  το οποίο αν τελικά περάσει τελειώνει κυριολεκτικά η Μεγαλόπολη, τελειώνει η Φλώρινα, η Κοζάνη , τελειώνει η ΔΕΗ.

Μπορεί το κόμμα σου να σου πει όλα τα γνωστά επιχειρήματα που όλοι γνωρίζουμε περί αναγκαιότητας και υποχρεωτικών δεσμεύσεων.  Επίσης μπορεί να τεθεί και θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο Υπουργός κ. Σταθάκης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όμως είναι αυτοί  που επέλεξαν χωρίς να σε ρωτήσουν να πουλήσουν μονάδες της ΔΕΗ αντι να ανοίξουν νέα ορυχεία.

Ο Υπουργός κ. Σταθάκης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αυτοί που χωρίς να σε ρωτήσουν επέλεξαν και καταδίκασαν την εκλογική σου περιφέρεια.Ενώ  έλεγαν ότι δεν θα μπει η Μεγαλόπολη στο πακέτο προς πώληση, τελικά ομολόγησαν ότι με δικές τους ενέργειες σκοτώνουν την Μεγαλόπολη!

Ο Υπουργός κ. Σταθάκης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αυτοί που σε βάζουν και εσένα σε αυτή την δύσκολη θέση.

Κύριε Παπαηλιού, στην σύσκεψη της Μεγαλόπολης που ήσουν ο μοναδικός Βουλευτής που είχε την δύναμη  να εμφανιστεί, δήλωσες: Έχω ενημερώσει γραπτώς τον κ. Τσίπρα ότι η πώληση λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή , για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και για λόγους κοινωνικούς.  Πολύ ξεκάθαρα δήλωσες ότι η στάση σου είναι σαφέστατα κατά της πώλησης των συγκεκριμένων λιγνιτικών μονάδων και του ορυχείου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Έχεις πλέον να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 πράγματα, η να ψηφίσεις ΝΑΙ , ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία, η να ψηφίσεις  ΟΧΙ με βάση την άποψη των δικών σου ανθρώπων που σε στήριξαν , που τους συναντάς κάθε μέρα και όπως έχεις δηλώσει σύμφωνα με την δική σου άποψη.

Ο καθένας που ξέρει, καταλαβαίνει πόσο δύσκολη ενδεχομένως είναι η επιλογή σου, όμως εσύ πολύ καλύτερα από όλους ξέρεις ποια θα είναι η κατάληξη.Άσχετα τι θα ψηφίσεις τελικά , στις επόμενες εκλογές η Βουλευτική σου έδρα φαίνεται δύσκολο να υπάρχει.

Αν ψηφίσεις ΝΑΙ δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να ξανακατέβεις στην εκλογική σου περιφέρεια, δεν θα μπορέσεις να βγάλεις προεκλογική περίοδο και τελικά θα πάρεις ελάχιστες ψήφους, τι θα έρθεις να πεις στις περιοχές που θα έχουν πλέον τελειώσει;

Αν ψηφίσεις ΟΧΙ είναι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι «αριστεροί» τωρινοί  σύντροφοί σου δεν θα σε βάλουν πάλι στα ψηφοδέλτια.

Ότι και αν επιλέξεις λοιπόν η κατάληξη είναι ίδια. Ένα μόνο πράγμα αλλάζει όμως κύριε Βουλευτά. Αν ψηφίσεις ΟΧΙ -άσχετα με την τύχη του Νομοσχεδίου- θα είσαι θετικό παράδειγμα και θα μείνεις στην Ιστορία , η Αρκαδία και η Μεγαλόπολη , η Φλώρινα, η Κοζάνη , η Δυτ. Μακεδονία θα σε θυμάται για πάντα. Και μπορεί να μην είσαι Βουλευτής αλλά θα έχεις την αξιοπρέπεια σου και θα κυκλοφορείς στο δρόμο και όλοι θα θέλουν να σου σφίξουν το χέρι.

Κύριε Βουλευτά, είσαι πολύ έμπειρος για να τα ξέρεις όλα αυτά καλύτερα από εμάς εδώ στην Μεγαλόπολη, όλοι μας ελπίζουμε να επιλέξεις σύμφωνα με την καρδιά σου και το μυαλό σου. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνεις πράξη αυτό που επίσης είπες στην Μεγαλόπολη, η θέση μου είναι ξεκάθαρη είμαι εναντίον της πώλησης των μονάδων, σε αυτόν τον αγώνα είμαι δίπλα σας.

Κλείνοντας την επιστολή μου , σας αναφέρω ότι θα σας περιμένουμε σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου στην Μεγαλόπολη, στο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση των μονάδων , να δείξετε ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα σας.

Αλεβίζος Παναγιώτης
____________________________

Για όσους αναγνώστες δεν γνωρίζουν τις  θέσεις σας που αναφέρω παραπάνω, παραθέτω το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις σας:

Προηγούμενο άρθρο
Μουντζαλιές
Επόμενο άρθρο
Tripolis Archery Event

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.