Άνοδος της θερμοκρασίας και βροχή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Αρκαδία

Άνοδος της θερμοκρασίας και βροχή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Αρκαδία

Φεβρουάριος 16, 2018 - 11:19
0 σχόλια

Το τριήμερο της αποκριάς είναι προ των πυλών και οι ταξιδιώτες ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να το περάσουν και στην Αρκαδία, η οποία παραδοσιακά διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, ιδίως στα χωριά της.

Το κρύο στην περιοχή μας όλον τον Φεβρουάριο είναι τσουχτερό, ενώ η βροχή την τελευταία εβδομάδα είναι καθημερινή επισκέπτρια. Πάντως, σύμφωνα με τις προγνώσεις, το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς δεν θα βρέξει, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3-12 βαθμών Κελσίου, και ίσως ο καιρός μας τα χαλάσει την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα, με μια ασθενή βροχή.

Το Σαββατοκύριακο, πάντως, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τις μέγιστες θερμορκασίες να ανέρχονται στα επίεδα τον 15 βαθμών Κελσίου. Νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός. Εξασθενημένοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Σχετικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σταδιακά από Βορρά προς Νότο θα καταστεί άστατος, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά ενδέχεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας. Στα Λαγκάδια και στην Τρίπολη αναμένεται ασθενής βροχή που σταδιακά θα δυναμώσει μετά τις 20:00, ενώ στη Μεγαλόπολη και στο Λεωνίδιο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Ό,τι και να κάνετε, να οδηγείτε προσεκτικά!

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.