Άνω-κάτω η ΝΔ: Το παρασκήνιο της διαγραφής Αντώναρου

Άνω-κάτω η ΝΔ: Το παρασκήνιο της διαγραφής Αντώναρου

Φεβρουάριος 11, 2018 - 09:50
6 σχόλια

«Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου», λέει ο κ. Αντώναρος

Άνω-κάτω η Νέα Δημοκρατία, από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο. Αφορμή της διαγραφής ήταν ένα σκληρό σχόλιο που έκανε για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο του κόμματος.

Ο κ. Αντώναρος ανέφερε: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός.

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν στο in.gr ότι είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.Εξάλλου, ο Αντώναρος επανειλειμμένως είχε καταφερθεί κατά της ηγεσίας της ΝΔ επειδή εκτιμούσε ότι το κόμμα είχε απομακρυνθεί από τις αρχές που εξέφραζε το καραμανλικό στρατόπεδο. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόταν πολύ συχνά στη «δεξιά» στροφή, όπως έλεγε, που έκανε η παράταξη και κατηγορούσε για αυτό τον Αδωνι Γεωργιάδη και τους «μουσαφιραίους» όπως αποκαλούσε τον αντιπρόεδρο αλλά και τον Μάκη Βορίδη. Πολλά στελέχη στη ΝΔ του «χρέωναν» το ρόλο του ανθρώπου που λέει αυτά που δεν βγαίνει να πει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Με ανάρτησή του στο Facebook, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε άκυρη τη διαγραφή του:

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στ;aση του κ. Μητσοτάκη.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ευαγγελε,οταν διαγραφατε αντικανονικα τον Πετρο Τατουλη και απο το κομμα και δεν του επιτρεψατε να συμμετασχει στο συνεδριο εκλογης προεδρου ηταν ολα καλα;

Μια διαδρομη ειναι ικανη να αλλαξει τον πολιτικο χαρτη και να φανουν οι κυβερνητικες συμμαχιες.Να παει η εκθεση της ΤτΕ για τον δημοσιονομικο εκτροχιασμο της περιοδου 2007-2009 στον εισαγγελεα.

Τον Τατουλη αγαπητε φιλε πιο πανω η ΝΔ επρεπε να μην τον ειχε συμπεριλαβει στα ψηφοδελτια της.Μονο κακο προξενησε σε αυτο το κομμα.

Αγαπητε Κωστα,εσυ δεν θα επρεπε να εισαι βουκευτης του κομματος διοτι εισαι προερχομενος απο τη διασπαση του Σαμαρα

@ 13.32 μήπως λέω μήπως κάνεις κάποιο λάθος; οι συνεχόμενες εκλογικές νίκες του Τατούλη σου λένε τίποτα; μήπως που δεν ήταν στη Ν.Δ. ήταν απώλεια για αυτή; ή δεν το παραδέχεστε; κάποτε πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να βγάζουμε τις παρωπίδες, ξέρεις....

@18.08 Αν ήταν στην ΝΔ, δεν θα είχε μαζί του την Ντίνα, τον Βαγγέλη κ.α. και το πιό πιθανό να μην υπήρχαν οι νίκες. Άσε που ο κόσμος, παρακολουθώντας πορεία και πράξεις, έχει ξερερώσει πλέον μαζί του. Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Αφήνουμε πίσω τα παλιά, κοιτάμε μόνο μπροστά και περιμένουμε να δούμε στην πολιτική νέα άτομα, που έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει και ζούν στην Αρκαδία. Όχι ουρανοκατέβατους και σε καμία περίπτωση βέβαια απογόνους των παλιών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.