Ανήθικη και απροκάλυπτη επίθεση στο Καφενείο της Μεγαλόπολης από δημοτικό σύμβουλο! (vid)

Ανήθικη και απροκάλυπτη επίθεση στο Καφενείο της Μεγαλόπολης από δημοτικό σύμβουλο! (vid)

Μάρτιος 31, 2016 - 19:02
0 σχόλια

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Μεγαλόπολη χθες Τετάρτη 30 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της διαδικασίας ερωτήσεων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Μπούρα Ευάγγελος Τσουμπλέκας, έκανε μια ερώτηση που αφορά την παρουσία της κάμερας του Καφενείου της Μεγαλόπολης στην αίθουσα του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ρώτησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. : αν ο καμεραμάν του Καφενείου της Μεγαλόπολης έχει άδεια δημοσιογράφου να ασκεί τα καθήκοντα του και αν είναι αντικειμενικός σε όλες τις μεταδόσεις που κάνει βάσει του νόμου  και αν καλύπτει τις θέσεις των αντιπολιτεύσεων στην ιστοσελίδα του.    Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει σαν δημοτικό συμβούλιο να πράξουμε τα δέοντα.

Επίσης επανέλαβε πολλές φορές ότι το Καφενείο της Μεγαλόπολης δεν παρουσιάζει τις θέσεις και των τριών αντιπολιτεύσεων!

Με αφορμή την παραπάνω ενέργεια θέλουμε  να επισημάνουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη ερώτηση-τοποθέτηση-αναφορά του δημοτικού συμβούλου είναι δικαίωμα του. Λυπούμαστε αλλά ο συγκεκριμένος σύμβουλος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τους νόμους και αν μπορεί ένα δημοτικό συμβούλιο η κάποιος άλλος να ελέγξει τι θα δημοσιευτεί σε μια ιστοσελίδα. Αλίμονο και αν μπορούσε!  Το να είναι κάποιος άσχετος η να μην ξέρει τι λέει είναι δικό του πρόβλημα.  Όμως ειδικότερα οι αναφορές  του περί μη αντικειμενικότητας και ότι δεν προβάλλουμε τις απόψεις  των αντιπολιτεύσεων καταρρίπτεται αυτόματα από εκατοντάδες παραδείγματα , που όλοι οι αναγνώστες του Καφενείου της Μεγαλόπολης έχουν δει με τα μάτια τους να δημοσιεύονται στην σελίδα μας. Χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξουμε στο παρελθόν , σας δείχνουμε το πιο σημαντικό τμήμα της κεντρικής μας σελίδας που υπάρχει εδώ και 7 ημέρες για να δείτε ποια θέματα έχουμε…Μήπως δεν είναι κορυφαίο θέμα το δελτίο τύπου της παράταξης του?

Αν η παρέμβαση του είχε σταματήσει σε αυτά δεν θα υπήρχε καν θέμα. Δεν θα ασχολούμαστε καν. Άλλωστε είναι μεγάλη μας τιμή να ενοχλούμε τους άρχοντες μας με όσα γράφουμε ΕΠΩΝΥΜΑ.

Αυτό όμως που μας προκαλεί εντύπωση και μεγάλο προβληματισμό είναι ότι σε κάποια στιγμή ο κ. Τσουμπλέκας , σε διάλογο που έχει με τον κ. Χίνη , αναφερόμενος στον συνεργάτη μας και δημιουργό της σελίδας  Αλεβίζο Παναγιώτη, κάνει την εξής αναφορά: » εκτός και αν του τα χώνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος» , κάνοντας ταυτόχρονα μια σχετική χειρονομία-κίνηση. Με τα λόγια και την πράξη του αυτή ο δημοτικός σύμβουλος, αφήνει σαφέστατα να φανεί ότι κάποιος δημοτικός σύμβουλος τα χώνει στο Καφενείο της Μεγαλόπολης , για να μην παρουσιάζονται οι θέσεις των αντιπολιτεύσεων.

Η κίνηση του αυτή είναι μια πρωτοφανής και απροκάλυπτη επίθεση κατά του συνεργάτη μας και της ιστοσελίδας μας, κατά των αρχών της ελευθεροτυπίας , κατά εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων , μια συμπεριφορά  που μας άφησε άφωνους , αφού λόγω της οχλαγωγίας δεν την παρατηρήσαμε αμέσως και έτσι δεν μπορέσαμε να παρέμβουμε . Η προσπάθεια φίμωσης  και απαξίωσης της σελίδας μας είναι καταφανής και δεν έχει προηγούμενο!

Είναι προφανές ότι το Καφενείο της Μεγαλόπολης έχει ενοχλήσει ξαφνικά τον κ. Τσουμπλέκα, ο οποίος μέχρι πρότινος  επευφημούσε την λειτουργία της σελίδας μας και μάλιστα έχει στείλει πολλές φορές και ανακοινώσεις για να τις δημοσιεύσουμε. Πολλά χρόνια είναι ο ίδιος άνθρωπος που καλούσε αρκετές φορές την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης να καταγράψει και να προβάλει θέματα που ο ίδιος ήθελε να βγουν στην δημοσιότητα. Και η κάμερα μας πάντα ήταν στην διάθεση του , όπως ήταν και είναι για οποιονδήποτε πολίτη η σύλλογο η φορέα η τον Δήμο Μεγαλόπολης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που διαφημίστηκε δωρεάν – όπως και όλοι οι υπόλοιποι – στην σελίδα μας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι χτες μας ζητούσε επίμονα να βγάλουμε στον αέρα θέματα που τον ενδιαφέρουν. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της ξαφνικής αλλαγής συμπεριφοράς του.

Με τον κ. Τσουμπλέκα δεν θα ασχοληθούμε  άλλο, ειλικρινά τον αφήνουμε  να συνεχίζει να εκτίθεται μόνος του. Κάθε φορά που θα μιλάει θα εκτίθεται και πιο πολύ.

Όμως ο κ. Τσουμπλέκας όλα αυτά τα απερίγραπτα που είπε και έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ,  τα έκανε με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου. Για τον λόγο αυτό μπαίνουν τα εξής ζητήματα:

Κατ αρχήν απευθύνουμε δημόσια  μέσω της σελίδας μας  προς όλα τα μέλη της παράταξης του κ. Μπούρα αλλά και στον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο Μεγαλόπολης  τα εξής ερωτήματα :

Αν η παράταξη του κ. Μπούρα και τα μέλη που την απαρτίζουν και ήταν παρόντα, συμφωνούν με την ερώτηση του κ. Τσουμπλέκα και αν έχουν την ίδια άποψη με τον ίδιο με τα όσα ανέφερε και άφησε να εννοηθούν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ξεκάθαρη θέση αν όλα όσα ειπώθηκαν είναι προσωπική άποψη του κ. Τσουμπλέκα η αν απηχούν και την άποψη όλων των συμβούλων της παράταξης. Και το ρωτάμε αυτό γιατί φαίνεται πολύ καθαρά στο βίντεο ότι κανένας από τους συντρόφους του δεν δείχνει να εκπλήσσεται από τα λεγόμενα , δείχνουν όλοι ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι θα ειπωθεί.

Αν η παράταξη του κ. Μπούρα δεν συμφωνεί , το θέμα για εμάς τελειώνει εδώ και θα το θεωρήσουμε ένα ατυχές γεγονός. Αν όμως συμφωνεί με όσα είπε και έκανε ο κ. Τσουμπλέκας  , παρακαλούμε πολύ να  μας το γνωστοποιήσει για να μπορέσουμε να στείλουμε γραπτώς την απάντηση μας και να ξεκαθαρίσουμε πλήρως οποιαδήποτε απορία υπάρχει σχετικά με την λειτουργία του  Καφενείου της Μεγαλόπολης και τον ρόλο του δημιουργού της  Αλεβίζου Παναγιώτη.

Ρωτάμε επίσης ευθέως και περιμένουμε  συγκεκριμένη απάντηση,  τα μέλη της παράταξης και ο ίδιος ο κ. Μπούρας συμφωνούν με τα όσα ανέφερε ο σύμβουλος τους περί «του τα χώνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος»;  Ελπίζουμε ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του θέματος και να απαντήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση αν δεν υπάρχει απάντηση, θα θεωρηθεί ότι συμφωνούν και καλύπτουν τον σύμβουλο τους.

Επίσης σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης θέλουμε να απευθύνουμε προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μεγαλόπολης αλλά και όλα τα μέλη του συμβουλίου τα εξής:

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως , φαίνεται πολύ καθαρά στο σχετικό βίντεο αλλά και αντιλήφθηκαν πολλοί στην αίθουσα, σε κάποια στιγμή ο κ. Τσουμπλέκας κάνει την εξής αναφορά: » εκτός και αν του τα χώνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος» , κάνοντας ταυτόχρονα μια σχετική χειρονομία-κίνηση. Με την πράξη του αυτή ο δημοτικός σύμβουλος, αφήνει σαφέστατα να φανεί ότι κάποιος δημοτικός σύμβουλος τα χώνει στο Καφενείο της Μεγαλόπολης , για να μην παρουσιάζονται οι θέσεις των αντιπολιτεύσεων. Μάλιστα μετά από σχετική παρέμβαση του κ. Σπύρου Τσιριγώτη και αφού αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των όσων είπε , προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ,συμπληρώνοντας με  την έκφραση «ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ».  Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά αλλά και κίνηση , αποτελεί μια απαράδεκτη συμπεριφορά και μια πρωτοφανή επίθεση η οποία δεν έχει απλά σαν στόχο το Καφενείο της Μεγαλόπολης η τον Παναγιώτη Αλεβίζο αλλά υπονομεύει την ίδια την λειτουργία του Δ.Σ και της Δημοτικής Αρχής. Και σαν τέτοια , θα πρέπει άμεσα να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να ελεγχτεί ο συγκεκριμένος σύμβουλος για την συμπεριφορά του . Δεν πρέπει κατά την γνώμη μας να  μπορεί κανείς να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

Ειδικότερα θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να καλεστούν να καταδικάσουν η να επικροτήσουν την συγκεκριμένη ενέργεια η οποία στην ουσία όπως προαναφέραμε  υπονομεύει την ίδια την λειτουργία του Δ.Σ.! Και λέμε να επικροτήσουν γιατί φοβόμαστε ότι ενδεχομένως κάποιοι θα δυσκολευτούν πολύ να καταδικάσουν. Άλλωστε όλοι οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι είσαστε εμπειρότατοι και πολλές φορές έχετε αντιδράσει εντονότατα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Κάτι που οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων , δεν φαίνεται να έπραξαν στην συγκεκριμένη στιγμή.

Παρακαλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Χίνη Βασίλειο να μας χορηγήσει ακριβή αντίγραφα των πρακτικών για νομική χρήση.

Ειδικότερα για το πρόσωπο του Παναγιώτη Αλεβίζου είναι εντελώς άδικη και αναίτια η επίθεση , αφού ο συγκεκριμένος   έχει δημιουργήσει το Καφενείο της Μεγαλόπολης , έχει προσφέρει αφιλοκερδώς πάρα πολλές φορές για την  παρουσίαση και την διαφήμιση της περιοχής, του Δήμου, των Συλλόγων, των σχολείων , των εκδηλώσεων και πολλών ακόμα περιπτώσεων. Ο δημιουργός του Καφενείου της Μεγαλόπολης που έγινε στόχος στο δημοτικό συμβούλιο , είναι ο πρώτος στην περιοχή μας και από τους ελάχιστους στην χώρα που κατάφερε να μεταδώσει ζωντανά στο διαδίκτυο τις ομιλίες, τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων και τις συνεντεύξεις όλων των συνδυασμών στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Τότε οι παρατάξεις τον ήθελαν για να κάνουν την δουλειά τους, τώρα τον κατηγορούν ότι δεν τους προβάλλει.!! Και όλα αυτά με προσωπικά του έξοδα!

Κατηγορήθηκε το Καφενείο της Μεγαλόπολης ότι δεν προβάλλει τις θέσεις των αντιπολιτεύσεων την στιγμή που στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες ώρες από δημοτικά συμβούλια της Μεγαλόπολης που είναι εύκολο να αναζητήσει κάποιος και να δει πόσο  έχει προβληθεί η κάθε παράταξη. Δημόσια προκαλούμε να μας δηλώσουν οι παρατάξεις αν έστω μια φορά αποκλείστηκαν , αν έστω μια φορά δεν δημοσιεύθηκε δελτίο τύπου η κάποια ανακοίνωση τους. Και όλα αυτά την στιγμή που πριν λίγες ημέρες συνεργάτης της σελίδας πήρε συνέντευξη (που δημοσιεύθηκε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης ) από τον Παναγιώτη Μπούρα και επίσης λίγες μέρες αφού υπήρχε έντονη διαμαρτυρία στον Γιάννη Γεωργακόπουλο γιατί δεν μας είχε στείλει ένα δελτίο τύπου. Και το οποίο παρόλο την διαμαρτυρία μας τελικά δεν μας το έστειλε ποτέ.

Κατηγορήθηκε το Καφενείο της Μεγαλόπολης ότι στην ουσία βλάπτει την παράταξη του κ. Μπούρα , την στιγμή που πολύ προσφάτως μάλιστα, είχαμε στην διάθεση μας βίντεο το οποίο δεν προβάλλαμε γιατί συμφωνήσαμε με την άποψη της παράταξης του Παναγιώτη Μπούρα ότι κακώς μέσα αναφέρονται ονόματα και καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιλέξαμε να μην εκμεταλλευτούμε καταστάσεις αλλά  βλέπουμε με λύπη μας ότι κάποιοι τελικά έχουν πολύ κοντή μνήμη και πολύ εύκολα ξεχνούν.

Πιστεύουν κάποιοι εκλεγμένοι μας ότι μπορούν να ελέγξουν και να μας επιβάλλουν τι θα δημοσιεύουμε; Η μήπως όλα αυτά είναι μια προσπάθεια να μας αποκλείσουν από τα συμβούλια και να σταματήσουμε  την καταγραφή που κάνουμε και την ενημέρωση που δίνουμε σε όλους τους πολίτες για όσα διαδραματίζονται στα συμβούλια; Αλήθεια,  είναι τόσο μεγάλη η ενόχληση τους που αναγκάζονται να προβαίνουν σε τόσο μεγάλες γκάφες και συμπεριφέρονται με τέτοιες μεθόδους;

Κλείνουμε την αναφορά μας στο θέμα , εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την λύπη μας για όλα τα παραπάνω. Ταυτόχρονα όμως μέσα από τέτοιες πρακτικές , παίρνουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Γιατί για μας σημασία δεν έχουν οι λίγοι που ενοχλούνται από την ΕΠΩΝΥΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ μας αλλά οι πολλοί που μας διαβάζουν και μας έχουν αγκαλιάσει. Που καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες επιλέγουν το Καφενείο της Μεγαλόπολης για την ενημέρωση τους για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο τους.

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βρεθεί δημοτικός σύμβουλος που θα μας έκανε ένα τόσο μεγάλο δώρο, στην κυριολεξία με τις πράξεις του μας διαφημίζει και μας προσφέρει σημαντικότατη βοήθεια.

Στο τέλος της ημέρας δεν μας μένει η πίκρα από την συμπεριφορά και αντιμετώπιση κάποιων  που όταν είχαν την ανάγκη μας, μας αγκάλιαζαν. Στο τέλος της κάθε ημέρας και στη αρχή της επόμενης υπάρχει μόνο η θέληση να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι και να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας  και τους συμπολίτες μας.

Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα έγιναν , θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει σε κάποιους η λογική. Αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την ιστοσελίδα μας και να προβούμε σε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Αλεβίζος Παναγιώτης

η ομάδα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Απολαύστε παράδειγμα ηθικής συμπεριφοράς δημοτικού συμβούλου στην Μεγαλόπολη…..

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Ανήθικη και απροκάλυπτη επίθεση στο Καφενείο της Μεγαλόπολης από δημοτικό σύμβουλο!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.