Το ανήσυχο πνεύμα των αρχαίων Αρκάδων παρουσιάστηκε στην «Magna Arcadia» (pics)

Το ανήσυχο πνεύμα των αρχαίων Αρκάδων παρουσιάστηκε στην «Magna Arcadia» (pics)

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 20:32
1 σχόλια

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία η παράσταση της Ένωσης Αρκάδων Χαλανδρίου 《MAGNA ARCADIA》, σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη Δημοσθένη Μπουζαλά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

Η παράσταση παρουσίασε το ανήσυχο πνεύμα των αρχαίων Αρκάδων, που δεν θέλησαν να μείνουν στα στενά όρια της Αρκαδίας, αλλά έγιναν πολίτες του κόσμου και με τις αποικίες τους δίδαξαν πολιτισμό, ήθη, έθιμα, αξίες. Άνοιξαν τα φτερά τους και έφθασαν σε όλα τα γνωστά μέρη του τότε κόσμου, Πόντο, Κύπρο, Κρήτη, Κάτω Ιταλία. Ενώθηκαν, και μέσα από ιστορικά γεγονότα που ακούστηκαν, και υπό το ρυθμό του Κόρδακα και του Σίκκινι, έγιναν ένα με την γενέτειρα Αρκαδία.

Όλοι οι συντελεστές - ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές- ήταν εξαιρετικοί, και το ταλέντο ξεχείλισε στο Ευριπίδειο θέατρο της Ρεματιάς.
Μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, που να αποδεικνύουν, ότι το μεγαλείο της Αρκαδίας δεν σταματά στα γνωστά, αλλά προχωρά ακολουθώντας τους αρχαίους Αρκάδες και το αρκαδικό ιδεώδες πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Αρκαδίας.

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ όλους τους συντελεστές της παράστασης:
Τον σκηνοθέτη Βασίλη - Δημοσθένη Μπουζαλά,
τους τραγουδιστές Νάντια Καραγιάννη, Γιώργο Σκορδαλό, Απόστολο Καλπακίδη
τους ηθοποιούς του Καλλιτεχνικού Σωματείου θεΑRΤε Ευαγγελία Σταυρινούδη,( που υποδηθηκε την Αρκαδία) Κωνσταντίνα Σιδέρη, Θεώνη Μπουροπούλου, Νίκο Μενεμενόγλου, Δέσποινα Χιονά, Μένια Κακουλίδη, Βίβιαν Παπαδοπούλου, Γιώτα Μορφονιού.

Τα χορευτικά συγκροτήματα: Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος 《ΚΡΗΤΕΣ》,
Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης 《Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ》,
Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου 《ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ》,
Σωματείο Παραδοσιακών Χορών 《ΧΟΡΙΚΑ》,
Την Λαική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου

Έπαιξαν οι μουσικοι.Πιάνο Χάρης Μπούτσικας ,μπουζουκι/Μαντολίνο Φωτης Μαυρίδης,Κιθάρα Δημήτρης Κωσταβασίλης, Φλάουτο Χλόη Λάμπρου,Κρουατά Νίκος Αθανασιάδης, Βιολι Κώστας Κίκιλης,Λαούτο Βασίλης Σμάνης, Κρητική Λύρα Γιώργος Σκορδαλός ,Κρητικό Λαούτο Χρήστος Δαβρης , Ποντιακή Λύρα Κώστας Φωτειάδης ,Νταούλι Δαμιανός Παπαδόπουλος!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.